1ο ΕΠΑΛ Περάματος: Συλλαλητήριο ενάντια στη μετατροπή σε πρότυπο
Συλλαλητήριο διοργανώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Περάματος ενάντια στη μετατροπή του σχολείου σε πρότυπο - Κάλεσμα σε γονείς και μαθητές

Σε συλλαλητήριο ενάντια στη μετατροπή του 1ου ΕΠΑΛ Περάματος σε πρότυπο καλεί τους γονείς και τους μαθητές ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του σχολείου. Η κινητοποίηση θα διεξαχθεί την Τετάρτη 9 Ιουνίου, στις 19:00, στην Πλατεία Ηρώων, στο Πέραμα.

«Η μετατροπή του σχολείου μας σε πρότυπο θα καταργήσει την ελεύθερη πρόσβαση των μαθητών σε αυτό αφού οι μαθητές θα εγγράφονται με βάση τη βαθμολογία απολυτηρίου που έχουν στο Γυμνάσιο», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί και τονίζουν: «Ουσιαστικά δηλαδή δρομολογείται η μετατροπή του σχολείου μας σε σχολείο "ελίτ" για λίγους και εκλεκτούς».

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ειδικότητες του σχολείου, καθώς «θα πρέπει να εναρμονίζονται με το είδος των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην περιοχή. Το Πέραμα είναι βιομηχανική ζώνη με ναυπηγεία, μηχανουργεία, το ΒΙΠΑ Σχιστού κτλ. Αυτό από μόνο του θα θέσει σε κίνδυνο ειδικότητες για τις οποίες δεν υπάρχει ισχυρή επιχειρηματική δραστηριότητα αναγκάζοντας πολλούς μαθητές να αναζητήσουν σχολείο σε άλλη περιοχή».

Αναλυτικά το κάλεσμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του 1ου ΕΠΑΛ Περάματος:

Αγαπητοί γονείς και μαθητές,

τον τελευταίο καιρό διεξάγονται ενέργειες προκειμένου το 1ο ΕΠΑΛ Περάματος το μοναδικό ΕΠΑΛ που υπάρχει στην περιοχή να μετατραπεί σε πρότυπο.

Η μετατροπή του σχολείου μας σε πρότυπο θα καταργήσει την ελεύθερη πρόσβαση των μαθητών σε αυτό αφού οι μαθητές θα εγγράφονται με βάση τη βαθμολογία απολυτηρίου που έχουν στο Γυμνάσιο.

Αυτό θα σημάνει τον αποκλεισμό των αδύναμων μαθητών οι οποίοι δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν ικανοποιητική βαθμολογία. Ουσιαστικά δηλαδή δρομολογείται η μετατροπή του σχολείου μας σε σχολείο "ελίτ" για λίγους και εκλεκτούς. Αυτό θα είναι καταστροφικό για πολλούς μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν σε μας και να φοιτήσουν σε κάποια ειδικότητα ώστε να βρουν επαγγελματική διέξοδο. 

Επιπλέον με την πολύχρονη πείρα μας ως εκπαιδευτικοί έχουμε παρατηρήσει το φαινόμενο μαθητές οι οποίοι είχαν χαμηλές επιδόσεις στο Γυμνάσιο, ερχόμενοι στο ΕΠΑΛ να βελτιώνεται η επίδοσή τους και να ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους, κάτι το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές να εισάγονται σε τριτοβάθμια ιδρύματα μέσω πανελληνίων. Θεωρούμε το κριτήριο της βαθμολογίας άδικο, τιμωρητικό και αντιπαιδαγωγικό γιατί ουσιαστικά θα στερήσει την ευκαιρία από πάρα πολλούς μαθητές. 

Η μετατροπή του ΕΠΑΛ σε πρότυπο θα επηρεάσει τις εργασιακές σχέσεις των ήδη υπηρετούντων σε αυτό εκπαιδευτικών οι οποίοι θα αναγκαστούν να αναζητήσουν εργασία σε άλλο σχολείο. Όμως και αυτό είναι άδικο γιατί οι καθηγητές του ΕΠΑΛ έχουν μακρόχρονη εμπειρία, έχουν προσφέρει στο σχολείο και γνωρίζουν καλά τις ιδιαιτερότητες των μαθητών της περιοχής.

Ένα βασικό σημείο του νόμου στον οποίο στηρίζεται η δημιουργία των πρότυπων ΕΠΑΛ είναι η σύνδεση των ειδικοτήτων που προσφέρει το σχολείο με την αγορά εργασίας. Με απλά λόγια οι ειδικότητες του σχολείου θα πρέπει να εναρμονίζονται με το είδος των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην περιοχή. Το Πέραμα είναι βιομηχανική ζώνη με ναυπηγεία, μηχανουργεία, το ΒΙΠΑ Σχιστού κτλ. Αυτό από μόνο του θα θέσει σε κίνδυνο ειδικότητες για τις οποίες δεν υπάρχει ισχυρή επιχειρηματική δραστηριότητα αναγκάζοντας πολλούς μαθητές να αναζητήσουν σχολείο σε άλλη περιοχή.

Το ΕΠΑΛ Περάματος έχει δεχτεί μετανάστες, μαθητές από φτωχές οικογένειες, μαθητές με μαθησιακά προβλήματα και για όλους αυτούς τους μαθητές το σχολείο λειτούργησε ουσιαστικά ως καταφύγιο. Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε ώστε το 1ο ΕΠΑΛ Περάματος να παραμείνει ένα σχολείο για όλους!!!

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/6 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΟ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ 1ΟΥ ΕΠΑΛ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Προκλητικός ο θείος του Γυναικοκτόνου: "Δεν είστε όλοι θύματα"

Νέες Χιλιάδες Προσλήψεις αναπληρωτών σήμερα - ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ C2
Τα αλλάζει όλα η Πιστοποίηση Αγγλικών που ΔΕΝ χρειάζεται Προφορικά - Έκθεση
Τα πάνω κάτω φέρνει η εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών LTE που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn σε όλη την Ελλάδα την οποία λαμβάνεις με...
Τα αλλάζει όλα η Πιστοποίηση Αγγλικών που ΔΕΝ χρειάζεται Προφορικά - Έκθεση
Χανιά: Αποτροπιασμός από τις νέες αποκαλύψεις για το μαρτύριο του 19χρονου - «Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό»
Απειλές και πιέσεις για να μην αποκαλύψει το μαρτύριό του φέρεται να δεχόταν ο 19χρονος από τα Χανιά που κακοποιούνταν σεξουαλικά - Ιερείς και άλλα...
Χανιά: Αποτροπιασμός από τις νέες αποκαλύψεις για το μαρτύριο του 19χρονου
ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης
Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης - Ημερομηνίες
ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης