gerovasili
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Όλγα Γεροβασίλη: Η φετινή περικοπή εισακτέων στα ΑΕΙ ονομάζεται κοινωνική αναλγησία, η ΝΔ την βαφτίζει μεταρρύθμιση

«Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αναστείλει το μέτρο της περικοπής των εισακτέων εν μέσω πανδημίας και με δεδομένο ότι οι οι νέοι και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες. Η κυβέρνηση δείχνει να μην αντιλαμβάνεται πώς για λόγους έκτακτης ανάγκης κάποια μέτρα της λεγόμενης μεταρρυθμιστικής της ατζέντας θα έπρεπε να ανασταλούν για να τεθούν στον ευρύτερο διάλογο. Εν προκειμένω αυτό που ανησυχεί τις ελληνικές οικογένειες είναι ότι εν μέσω πανδημίας και με απόφαση της τελευταίας  στιγμής, δεκάδες χιλιάδες μαθητές θα μείνουν έξω από την τριτοβάθμια εκπαίδευση» τόνισε με δηλώσεις της η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στο MEGA, κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει πόσοι τελικά θα είναι οι εισακτέοι φέτος στο πανεπιστήμιο.

«Μέχρι και σήμερα, διότι δεν έχει αλλάξει τίποτα πέρα από την εμμονή της ΝΔ στην ελάχιστη βάση εισαγωγής ως κόφτη των εισερχομένων στα πανεπιστήμια, το σύστημα ήταν σύστημα κατάταξης. Σε συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και με σειρά κατάταξης έμπαιναν οι υποψήφιοι στα ΑΕΙ» είπε και προσέθεσε ότι «οι εξετάσεις δεν είναι άλλο παρά μία χρονική στιγμή που καθορίζει το μέλλον των παιδιών όμως δεν είναι το απόλυτο μέγεθος κρίσης των δεξιοτήτων τους. Αυτή λοιπόν τη χρονική στιγμή, δεδομένης της κατάστασης το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πολιτεία είναι να μην συρρικνώσει κι άλλο το εύρος της ευκαιρίας που έχουν τα νέα παιδιά να προχωρήσουν στις σπουδές τους.  Ως προς το τι είδους εκπαίδευση θέλουμε και με ποιους τρόπους κρίνονται οι επιδόσεις και οι δεξιότητες είναι μία άλλη συζήτηση την οποία οφείλουμε να κάνουμε. Όμως αυτή τη στιγμή που μιλάμε συζητάμε τη μείωση των εισακτέων από την κυβέρνηση. Αυτό ανησυχεί τις οικογένειες, αυτό ανησυχεί τα παιδιά.  

Με 2η λαθροχειρία του υφυπουργού Παιδείας σήμερα, θολώνει τα νερά η ΝΔ για την περικοπή εισακτέων στα ΑΕΙ

Η κυβέρνηση έχει πρόβλημα και με την αριθμητική κ την κοινή λογική. Ζητάνε οι έλληνες πολίτες,  ζητάμε όλοι, να απαντήσετε πόσοι είναι οι εισακτέοι φέτος στα πανεπιστήμια. Χτες επιχείρησε μία λαθροχειρία ο κ. Υπουργός [σ.σ. επιχείρησε να αποδώσει το αποτέλεσμα της μελέτης του ΣΥΡΙΖΑ για 25.000 περίπου λιγότερους εισακτέους σε μία «βολική» για την κυβέρνηση αφαίρεση ανάμεσα στους υποψήφιους και τις θέσεις εισακτέων]  και σήμερα μία δεύτερη: Οι θέσεις των εισακτέων ήταν και εξακολουθούν να είναι 77.000. Και ο κ. υπουργός μας λέει ότι «τα πανεπιστήμια ζήτησαν 45.000-50.000 και εμείς τους δώσαμε και 30.000».Τι ακριβώς εννοεί; Προσπαθεί η κυβέρνηση να περάσει την ευθύνη στα πανεπιστήμια; Γιατί δεν απαντάτε πόσοι θα είναι οι εισακτέοι στα πανεπιστήμια. Άραγε το υπουργείο έφτιαξε νόμο και δεν ξέρει ποιά είναι τα αποτελέσματά του; Εμείς υπολογίσαμε με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα ότι θα είναι λιγότεροι κατά περίπου 25.000. Εσείς πόσους υπολογίζετε τελικά;

Μετά την αστυνομία στα πανεπιστήμια η κυβέρνηση επιθυμεί να βάλει χέρι στις φοιτητικές εκλογές! Η ΝΔ τρέμει τη νεολαία

Σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να γίνονται οι φοιτητικές εκλογές χωρίς κομματικά ψηφοδέλτια και ενιαία λίστα όλων των υποψηφίων η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε τα εξής: "Όσο για το απολιτίκ που θα επιθυμούσε η κυβέρνηση να υπάρχει στους φοιτητές, καλό είναι να γνωρίζει ότι δεν είναι σε θέση να το καθορίσει η ίδια. Αυτά είναι θέματα ευρύτερων κοινωνικών διεργασιών.  Εδω ο κόσμος καίγεται και η ΝΔ προσπαθεί να ρυθμίσει τι; Την αστυνομία στο πανεπιστήμιο και τις διαδικασίες ψηφοφορίας των φοιτητών; Η ΝΔ φοβάται γιατί η νεολαία πολιτικοποιείται".

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εκπαιδευτικοί: Νέος υπολογισμός της μισθοδοσίας από 1 Μαρτίου λόγω τροποποίησης φόρου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οπτική ψευδαίσθηση
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα δείχνει τι μισείτε στον σύντροφό σας
Ένα διαφορετικό τεστ προσωπικότητας έχει γίνει viral και υπόσχεται να αποκαλύψει αυτό που μισείτε στον σύντροφό σας
Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα δείχνει τι μισείτε στον σύντροφό σας