Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Να μην εφαρμοστεί για τα Εσπερινά Λύκεια - Ομόφωνη απόφαση ΔΣ Κεντρικής Κέρκυρας
Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας και διαποντίων νήσων για τη μη εφαρμογή του μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στους υποψηφίους των Εσπερινών Λυκείων

Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας και διαποντίων νήσων για τη μη εφαρμογή του μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στους υποψηφίους των Εσπερινών Λυκείων.

«Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) θα υπολογίζεται ενιαία από το μέσο όρο βαθμολογίας των μαθητών στις Πανελλήνιες, τόσο των Ημερησίων όσο και των Εσπερινών Σχολείων.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η ΕΒΕ να διαμορφώνεται τελικά από τις βαθμολογίες των Ημερήσιων Σχολείων, όπου ο αριθμός των μαθητών είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από αυτόν των Εσπερινών» αναφέρει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας το οποίο ζητά από το υπουργείο Παιδείας να εγγυηθεί ότι θα παραμείνουν οι ελάχιστες έτσι κι αλλιώς θέσεις εισακτέων των τελειόφοιτων των Εσπερινών Λυκείων στα Πανεπιστήμια.

Ολόκληρη η απόφαση

Ο νόμος που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση με τίτλο ««Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, αναβάθμιση του Ακαδημαϊκού Περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» βάζει επιπρόσθετα εμπόδια στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για εκατοντάδες μαθητές που φοιτούν στα Εσπερινά ΓΕΛ και ΕΠΑΛ όλης της χώρας.

Δεκάδες είναι και οι μαθητές στην Κέρκυρα που προετοιμάζονται να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις διεκδικώντας μία δεύτερη ευκαιρία μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες.

Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) θα υπολογίζεται ενιαία από το μέσο όρο βαθμολογίας των μαθητών στις Πανελλήνιες, τόσο των Ημερησίων όσο και των Εσπερινών Σχολείων.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η ΕΒΕ να διαμορφώνεται τελικά από τις βαθμολογίες των Ημερήσιων Σχολείων, όπου ο αριθμός των μαθητών είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από αυτόν των Εσπερινών.

Οι μαθητές που φοιτούν στα Εσπερινά σχολεία είναι στην τεράστια πλειονότητά τους ενήλικες που εργάζονται, άνθρωποι με οικογένειες και με πολλές υποχρεώσεις που προκύπτουν από την καθημερινότητα. Αυτή η διάταξη αποτελεί τεράστια ανατροπή στις ζωές τους και τον προγραμματισμό τους.

Με τον ενιαίο τρόπο του υπολογισμού της ΕΒΕ επί της ουσίας ακυρώνεται η ποσόστωση του 1% επί των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που έχει προβλεφθεί για τους μαθητές των Εσπερινών.

Ψηφίζουμε να παραμείνουν εγγυημένα οι ελάχιστες –ούτως ή άλλως θέσεις εισακτέων των τελειόφοιτων των Εσπερινών Λυκείων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, να μην μείνουν κενές θέσεις και ως εκ τούτου να μην μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων.

Ζητάμε από την κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας να πάρει μέτρα ώστε να αρθεί αυτή η αδικία.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Προκλητικός ο θείος του Γυναικοκτόνου: "Δεν είστε όλοι θύματα"

Νέες Χιλιάδες Προσλήψεις αναπληρωτών σήμερα - ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να δώσετε εξετάσεις σε προφορικά και έκθεση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 24/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ C2
Τα αλλάζει όλα η Πιστοποίηση Αγγλικών που ΔΕΝ χρειάζεται Προφορικά - Έκθεση
Τα πάνω κάτω φέρνει η εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών LTE που παρέχει ο εκπαιδευτικός οργανισμός GoLearn σε όλη την Ελλάδα την οποία λαμβάνεις με...
Τα αλλάζει όλα η Πιστοποίηση Αγγλικών που ΔΕΝ χρειάζεται Προφορικά - Έκθεση
Χανιά: Αποτροπιασμός από τις νέες αποκαλύψεις για το μαρτύριο του 19χρονου - «Θα σε σταυρώσουμε σαν τον Χριστό»
Απειλές και πιέσεις για να μην αποκαλύψει το μαρτύριό του φέρεται να δεχόταν ο 19χρονος από τα Χανιά που κακοποιούνταν σεξουαλικά - Ιερείς και άλλα...
Χανιά: Αποτροπιασμός από τις νέες αποκαλύψεις για το μαρτύριο του 19χρονου
ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης
Ξεκίνησαν την Παρασκευή οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης - Ημερομηνίες
ΕΟΠΠΕΠ: Ξεκίνησαν οι εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης