Thumbnail
«Κάτω τα χέρια από το αιματοβαμμένο 8ωρο», σημειώνει ο ΣΕΠΕ «ο Σωκράτης», καλώντας σε κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη

Κάλεσμα στην κινητοποίηση εργαζόμενων, σωματείων και συνδικάτων την Τετάρτη, στις 13:00, έξω από το υπουργείο Εργασίας, απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «ο Σωκράτης», με αφορμή το νομοσχέδιο με τις ανατροπές στα εργασιακά.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ

Κάλεσμα στη μαζική κινητοποίηση εργαζόμενων, σωματείων και συνδικάτων αύριο, 1 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα δίνουμε μαζί τη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο για το 10ωρο και τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Οι ανατροπές στα δικαιώματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, πάντα έφερναν ανατροπές και στο Δημόσιο. Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με σταθερό εργάσιμο χρόνο, αφορά όλους τους εργαζόμενους και δε θα σταματήσουμε να το διεκδικούμε.

Συνεχίζουμε μαζί, σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενάντια στην ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους. Βροντοφωνάζουμε ενωμένοι: «κάτω τα χέρια από το αιματοβαμμένο 8ωρο»!

Όσο και να προσπαθούν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, το νομοσχέδιο για τη 10ωρη εργασία, τις απλήρωτες υπερωρίες, το κτύπημα στα συνδικάτα και τις απεργίες, δεν πρόκειται να περάσει.

Την ώρα που η κυβέρνηση και ο υπουργός εργασίας θα παρουσιάζουν αύριο το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα, καλούμε στη μαζική κινητοποίηση συνδικάτων και εργαζομένων στη 1μ.μ, έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά!

Κάτω τα χέρια από το 8ωρο!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου
Δήλωση του υφυπουργού Παιδείας Ν. Παπαϊωάννου στο alfavita.gr: Μια νέα δυναμική στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη
«Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί σε περιφερειακό κόμβο εκπαίδευσης και γνώσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο»
Δήλωση του υφυπουργού Παιδείας Ν. Παπαϊωάννου στο alfavita.gr: Μια νέα δυναμική στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη
καιρος
Ανοιξιάτικος καιρός λίγες ημέρες ακόμη – Πότε αλλάζει το σκηνικό με κρύο και βροχές
Ανοιξιάτικος καιρός έως την Τρίτη – Πότε αναμένεται η νέα «χειμωνιάτικη κατεβασιά» - Η Ελλάδα θα συνεχίσει για λίγες ημέρες να απολαμβάνει ήπιες...
Ανοιξιάτικος καιρός λίγες ημέρες ακόμη – Πότε αλλάζει το σκηνικό με κρύο και βροχές