ΣΥΡΙΖΑ: Αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής σε Παιδεία-πανδημία
Αποτυχία της πολιτικής στα μέτωπα της Παιδείας και της πανδημίας καταλογίζει στην κυβέρνηση η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ

«Ολοστρόγγυλο μηδενικό η πολιτική της κυβέρνησης σε Παιδεία και πανδημία», σημειώνει η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας πως «τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αποτυπώνουν την αποτυχία της ανεύθυνης και επικίνδυνης κυβέρνησης που άνοιξε τα Λύκεια όπως τα έκλεισε».

«Για μια ακόμη φορά και με την πανδημία ανυποχώρητη, καλούμε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων· μέτρα που εφαρμόζονται διεθνώς και που έχουν προτείνει οι λοιμωξιολόγοι, οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, οι σύλλογοι γονέων, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΕΚΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ολοστρόγγυλο μηδενικό η πολιτική της κυβέρνησης σε Παιδεία και πανδημία

Το φάσμα της αποτυχίας στοιχειώνει για μια ακόμη φορά την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Αναμενόμενο, αφού ακολουθώντας τις ίδιες αποτυχημένες μεθόδους έχει την αυταπάτη ότι θα υπάρξουν διαφορετικά αποτελέσματα. Έτσι και προ του διαφαινόμενου πολιτικού κόστους, οι επιτελείς (τρόπος του λέγειν) του υπουργείου, αναζητούν τρόπους απόδρασης από τα προβλήματα που η ΝΔ έχει δημιουργήσει με την πολιτική της.

Μετά την πανεπιστημιακή αστυνομία, που η ίδρυσή της αποκρούστηκε προσώρας από τις μεγάλες φοιτητικές κινητοποιήσεις, τώρα διαρρέουν νέες επικείμενες «διορθωτικές» κινήσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει «χθες», όπως η ματαίωση των προαγωγικών εξετάσεων και η συνακόλουθη κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων. Μακάρι! Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις έχει ζητήσει και θα στηρίξει τέτοιες αποφάσεις, αφού θα είναι προς όφελος του χρόνου που θα μπορεί να διατεθεί στα μαθήματα και στην κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών.

Ο άλλος πονοκέφαλος της κυβέρνησης είναι ο παραλογισμός της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, η οποία θεσπίστηκε ώστε να λειτουργήσει ως κυμαινόμενος «κόφτης» και που -υπό προϋποθέσεις- μπορεί να δώσει δυνατότητα εισαγωγής στα ΑΕΙ υποψηφίων ακόμη και με 6 (δηλαδή με... «λευκή κόλλα» κατά τη ΝΔ) ή να αποκλείσει άλλους με 12 ή 13, δηλαδή με βαθμό πάνω από τη «βάση του 10».

Πρόκειται για εξεταστικό σύστημα που η εκπαιδευτική κοινότητα χαρακτηρίζει «σφαγείο Κεραμέως», αφού σε κάθε περίπτωση και πέρα από κουτοπονηριές του τύπου «αύξηση των εισακτέων στα περιφερειακά πανεπιστήμια σε βάρος των κεντρικών», είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αφήσει εκτός πανεπιστημίων έως και 25.000 υποψηφίους (δηλαδή το 1/3 των περσινών εισακτέων). Πρόβλημα που δεν επιδέχεται «διορθωτική» λύση. Ας μη ματαιοπονούν λοιπόν οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ που τώρα συνειδητοποιούν τι ψήφισαν! Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δεν παίρνει διόρθωση, μόνο κατάργηση!

Παράλληλα, τα Λύκεια ξανακλείνουν λόγω Πάσχα, με τον απολογισμό της επαναλειτουργίας τους να προκαλεί προβληματισμό. Σε εφτά ημέρες λειτουργίας, με μόνα μέτρα την αναποτελεσματική χρήση των self-tests και την επίκληση στην ατομική ευθύνη, καταγράφηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά +33,4% στην ηλικιακή ομάδα των 0-17 ετών. Επίσης, κάθε μέρα αυξάνεται ραγδαία και ο αριθμός των σχολείων και τμημάτων που αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω κορονοϊού.

krousmata 0-17

 

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αποτυπώνουν την αποτυχία της ανεύθυνης και επικίνδυνης κυβέρνησης που άνοιξε τα Λύκεια όπως τα έκλεισε. Μάλιστα, υπουργείο Παιδείας και Μέγαρο Μαξίμου έχουν αποφασίσει την επαναλειτουργία όλων των σχολείων μετά το Πάσχα, με μόνο εφόδιο τα αναξιόπιστα self-tests.

Για μια ακόμη φορά και με την πανδημία ανυποχώρητη, καλούμε την κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων· μέτρα που εφαρμόζονται διεθνώς και που έχουν προτείνει οι λοιμωξιολόγοι, οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, οι σύλλογοι γονέων, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σε διαθεσιμότητα ο Τάσος Ποτσέπης - Το βίντεο του «Αγάπη μόνο» που βρίζει Μητσοτάκη

Προσλήψεις και διορισμοί εκπαιδευτικών: Χρονοδιάγραμμα και αιτήσεις

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Συνελήφθη 18χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος γυναικών
Σε βάρος του 18χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση - Ταυτοποιήθηκε για τέσσερις περιπτώσεις στις...
Συνελήφθη 18χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος γυναικών
πανελλήνιες 2021 βαθμολογίες
Έλληνες εξωτερικού: Πρόγραμμα για μαθήματα γενικής παιδείας, ομάδων προσανατολισμού και ειδικά μαθήματα
Αναλυτικά το πρόγραμμα των μαθημάτων γενικής παιδείας, ομάδων προσανατολισμού και ειδικών μαθημάτων και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι
Έλληνες εξωτερικού: Πρόγραμμα για μαθήματα γενικής παιδείας, ομάδων προσανατολισμού και ειδικά μαθήματα