Εκπαιδευτικοί: Καμία μέριμνα για όσους διαμένουν με άτομα ευπαθών ομάδων
Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για εκπαιδευτικούς που διαμένουν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, επισημαίνει η ΕΛΜΕ Πειραιά

Μια σειρά κρίσιμων και σοβαρών προβλημάτων εντόπισε η ΕΛΜΕ Πειραιά, μια εβδομάδα μετά το άνοιγμα των Λυκείων.

Όπως αναφέρει, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για εκπαιδευτικούς που διαμένουν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

«Αντίστοιχη μέριμνα υπήρξε, έστω και καθυστερημένα, για τους μαθητές, με την πρόσφατη εγκύκλιο, μετά τις εύλογες καταγγελίες γονιών και εκπαιδευτικών» τονίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά σε ανακοίνωσή της.

Επίσης, δεν υπάρχει μέριμνα για τους μαθητές που βρίσκονται οι ίδιοι θετικοί στον covid-19 ή συγγενείς τους 1ου βαθμού (οπότε πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα).

Επιπλέον, οι αλλοδαποί μαθητές, που οι γονείς τους δεν έχουν ΑΜΚΑ, δεν έχουν πρόσβαση στα self-test. «Το ζήτημα “λύθηκε” προσωρινά στον Πειραιά, με τη διάθεση στους μαθητές αυτούς self-test, που περίσσεψαν από τα Εσπερινά Σχολεία» υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Στη συνέχεια, σημειώνει ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για διάθεση self-test σε εκπαιδευτικούς Γυμνασίων, που συστεγάζονται με Λύκεια, ενώ οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί των Καλλιτεχνικών και Μουσικών σχολείων αποκλείονται από τη χορήγηση αδιάθετων εμβολίων, γιατί δεν έχει «ξεκλειδώσει» το ΑΜΚΑ τους από του Υπουργείο Υγείας.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά:

ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΙΚΟΎΝ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΥΠΑΘΗ ΟΜΑΔΑ, ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, ΛΟΓΩ COVID-19

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ SELF -TEST ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΜΚΑ

Μία βδομάδα πέρασε από το άνοιγμα των Λυκείων (χωρίς να ληφθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας των συναδέλφων και των μαθητών) και προέκυψαν μια σειρά κρίσιμα και σοβαρά προβλήματα, που επιβεβαιώνουν την ανυπαρξία ουσιαστικών μέτρων και μέριμνας από την πλευρά της κυβέρνησης, την εναπόθεση των πάντων στην περιβόητη ατομική ευθύνη. Συγκεκριμένα:

α) Όπως και στην πρώτη φάση της πανδημίας, δεν υπάρχει καμία μέριμνα για εκπαιδευτικούς που διαμένουν με άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Αντίστοιχη μέριμνα υπήρξε, έστω και καθυστερημένα, για τους μαθητές, με την πρόσφατη εγκύκλιο, μετά τις εύλογες καταγγελίες γονιών και εκπαιδευτικών.

Σαν αποτέλεσμα, σύμφωνα με την ενημέρωση που λαμβάνει η ΕΛΜΕ, μια σειρά συνάδελφοι, φοβούμενοι τη διασπορά του ιού στο σπίτι τους και σε αγαπημένα τους πρόσωπα, βρίσκονται σε απόγνωση.

Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό! Δεν μπορεί π.χ. να μην υπάρχει μέριμνα για εκπαιδευτικό που έχει σπίτι του σύζυγο, πρόσφατα μεταμοσχευμένη! Αντίστοιχα, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις (καρκινοπαθείς, πρόσφατα εγχειρισμένοι κλπ).

β) Δεν υπάρχει μέριμνα για τους μαθητές που βρίσκονται οι ίδιοι θετικοί στον covid-19 ή συγγενείς τους 1ου βαθμού (οπότε πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα).

Το ΥΠΑΙΘ, αντί να πάρει μέτρα, πετάει ξανά το μπαλάκι στους εκπαιδευτικούς και επαναφέρει την επικίνδυνη παιδαγωγικά (και όχι μόνο) πρόταση για κάμερα στην τάξη, που καταδικάστηκε φυσικά στην συνείδηση εκπαιδευτικών και γονιών και δεν εφαρμόστηκε ποτέ (και πολύ ορθά δεν θα εφαρμοστεί και τώρα, έχει προκηρυχθεί και είναι σε ισχύ απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος). Ουσιαστικά, κλείνει το μάτι στην “προαιρετικότητα” της συμμετοχής των μαθητών αυτών στο μάθημα, αφού αμέσως μετά, σπεύδει να διευκρινίσει ότι δεν θα παίρνουν απουσίες (βλέπε πρόσφατες δηλώσεις Υφυπουργού Παιδείας). Δηλαδή, το ΥΠΑΙΘ ουσιαστικά λέει ότι δεν πειράζει να χάσουν οι μαθητές αυτοί και δύο βδομάδες μάθημα!

 γ) Αλλοδαποί μαθητές, που οι γονείς τους δεν έχουν ΑΜΚΑ, δεν έχουν πρόσβαση στα self-test! Το ζήτημα “λύθηκε” προσωρινά στον Πειραιά, με τη διάθεση στους μαθητές αυτούς self-test, που περίσσεψαν από τα Εσπερινά Σχολεία (τα οποία παρέλαβαν τα test Δευτέρα 12/4 και όχι Σάββατο 10/4, όπως έλεγε το ΥΠΑΙΘ). Τι θα γίνει όμως αυτή τη βδομάδα; Πρέπει άμεσα να αποκτήσουν πρόσβαση και οι μαθητές αυτοί στα self-test, να μην αποκλείονται από την εκπαιδευτική διαδικασία!

δ) Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για διάθεση self-test σε εκπαιδευτικούς Γυμνασίων, που συστεγάζονται με Λύκεια. Αρκετοί εκπαιδευτικοί των Γυμνασίων, όπως και ο Διευθυντής/Διευθύντρια, οι Υποδιευθυντές, προσέρχεται καθημερινά στο σχολείο, μαζί με εκατοντάδες μαθητές/μαθήτριες του συστεγαζόμενου Λυκείου.

ε) Τέλος, ωρομίσθιοι συνάδελφοι των Καλλιτεχνικών και Μουσικών σχολείων αποκλείονται από τη χορήγηση αδιάθετων εμβολίων, γιατί δεν έχει “ξεκλειδώσει” το ΑΜΚΑ τους από του Υπουργείο Υγείας. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ωρομίσθιου συναδέλφου από το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κερατσινίου, που κλήθηκε να βρίσκεται μέσα σε μισή ώρα (!) στο εμβολιαστικό κέντρο της Νίκαιας, προσήλθε, αλλά τελικά γύρισε πίσω άπρακτος! Απαιτούμε να ξεκλειδώσουν άμεσα όλα τα ΑΜΚΑ, να μην χάσει κανείς συνάδελφος την σειρά του στον εμβολιασμό.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2021 στη Γενική: Δείτε όλα τα ονόματα

ΔΙΑΤΑΞΗ - Νέες προσλήψεις ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ στα σχολεία - Ενίσχυση της Σχολικής Ψυχολογίας

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 4 Αυγούστου

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ζερεφός: «Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές»
«Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές» προειδοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών και Εκπρόσωπος της Ελλάδας για την Κλιματική Αλλαγή...
Ζερεφός: «Δεν έχουμε δει ακόμα μεγάλες πυρκαγιές»