«Δεν κάνουμε εκπτώσεις στα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών»
«Η ανακοίνωση – καταγγελία των Παρεμβάσεων αποτελεί μνημείο θράσους!» λέει η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Στις Παρεμβάσεις απαντά η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στο ΣΕΠΕ «Έλλη Αλεξίου», υποστηρίζοντας ότι προκαλεί «εντύπωση λοιπόν  η όψιμη  αγανάκτηση και διαφωνία των Παρεμβάσεων με την ανακοίνωση του Σωματείου μας (αρ. 218/10-4-21) για «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ  ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ, 13-14-15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ».

«Θα περιμέναμε τουλάχιστον να είχαν το θάρρος να πουν την αλήθεια. Να ενημερώσουν τους συναδέλφους ότι απαιτούσαν να αφαιρεθεί από την ανακοίνωση η ψηφισμένη απόφαση του Σωματείου (αρ.πρωτ.101,105/2020) για : «Κατάργηση όλων των νομοθετικών διατάξεων για τις κάμερες στα σχολεία και τη μη παγίωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και μετά την πανδημία» και να αντικατασταθεί με την «καθολική  κατάργηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας» δηλαδή ακόμα και όταν τα σχολεία είναι κλειστά λόγω πανδημίας!!» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

«Η ανακοίνωση – καταγγελία των Παρεμβάσεων αποτελεί μνημείο θράσους! Δήθεν κόπτονται για το Σύλλογο ενώ με την τακτική που ακολουθούν στο ΔΣ μόνιμα τον υπονομεύουν» προσθέτει.

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε κάθε προσπάθεια αδρανοποίησης του Συλλόγου, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να διεκδικούμε αγωνιστικά ζωή, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα».

«Γιατί μπροστά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων εκπαιδευτικών, μαθητών και όλων των εργαζομένων δεν κάνουμε εκπτώσεις» καταλήγει.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ένα χρόνο τώρα, που η πανδημία καλπάζει χωρίς φρένο, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών. Ταυτόχρονα βρίσκει ευκαιρία και επιτίθεται στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μας. Όλο αυτό το διάστημα η διεκδικητική δράση του Σωματείου μας είναι ανυποχώρητη!

Αυτή την  αγωνιστική στάση, υπηρετούμε σταθερά οι εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ».

Σ’ αυτές τις συνθήκες, σταθήκαμε διπλά στους μαθητές μας με όλα τα μέσα και με αίσθημα ευθύνης κρατήσαμε ανοιχτή την εκπαιδευτική διαδικασία διεκδικώντας παράλληλα ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Κάνει εντύπωση λοιπόν  η όψιμη  αγανάκτηση και διαφωνία των Παρεμβάσεων με την ανακοίνωση του Σωματείου μας (αρ. 218/10-4-21) για «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ  ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ, 13-14-15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ».

Πρέπει να τονίσουμε ότι τη θέση αυτή, που είναι αντίθετη με τις αποφάσεις του Συλλόγου μας αλλά και ολόκληρου του κλάδου, δεν την έθεσαν για συζήτηση ποτέ στο Δ.Σ., ούτε ακόμα και στην τελευταία συνεδρίαση (8/4/21) που αποφάσισε την συμμετοχή και ενημέρωση των συναδέλφων για τις κινητοποιήσεις.

Η ανακοίνωση – καταγγελία των Παρεμβάσεων αποτελεί μνημείο θράσους! Δήθεν κόπτονται για το Σύλλογο ενώ με την τακτική που ακολουθούν στο ΔΣ μόνιμα τον υπονομεύουν. Δεκάδες φορές έχουν αρνηθεί την κοινή δράση του Συλλόγου με φορείς και σωματεία στα πλαίσια Παναττικών και Πανελλαδικών Συσκέψεων  (όπως στις 16/3/20, 5/5/20, 22/5/20, 8/9/20, 30/10/20, 13/12/20, 19/1/21, 7/4/21 κ.λ.π.). Θα πρέπει να απολογηθούν γι αυτό μπροστά στους συναδέλφους. Παρά τα μεγάλα αγωνιστικά λόγια, με τη στάση τους βάζουν εμπόδια στο δυνάμωμα της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ξελασπώνοντας ταυτόχρονα και  τις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Είναι αυτοί που έφτασαν στο σημείο να «παζαρεύουν» τη συμμετοχή του Σωματείου στον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων (στις 8/5/20), με την απαίτηση για  ταυτόχρονη συμφωνία σε άλλη άσχετη με το θέμα κινητοποίηση!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ο Σύλλογος είναι παρών στις μικρές και μεγάλες διεκδικήσεις, σε πείσμα καθένα που επιδιώκει την αδρανοποίησή του. Έχει καταξιωθεί καθημερινά στην προσπάθεια υπεράσπισης των δικαιωμάτων στη μόρφωση, την δουλειά, την υγεία, τη ζωή με δικαιώματα. Αν η παράταξη των Παρεμβάσεων έχει επιλέξει το δρόμο της συκοφαντίας και της απαξίωσης του Συλλόγου εμείς δε θα τους ακολουθήσουμε.

Σαν Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, της παράταξης που οι συνάδελφοι έχουν εμπιστευτεί να είναι στο «τιμόνι» του Συλλόγου, θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε κάθε προσπάθεια αδρανοποίησης του Συλλόγου, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να διεκδικούμε αγωνιστικά ζωή, μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα!

Γιατί μπροστά στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων εκπαιδευτικών, μαθητών και όλων των εργαζομένων ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ!

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4