Εκπαιδευτικοί: Αποκλείουν τους μαθητές των εσπερινών από τα ΑΕΙ
George Vitsaras / SOOC
«Η πόρτα κλείνει οριστικά για τους μαθητές των Εσπερινών», σημειώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων» για την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

«Αποκλείουν τους μαθητές των εσπερινών ΓΕΛ από την τριτοβάθμια εκπαίδευση», καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Σητείας «ο Μύσων», αναφορικά με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Τμήμα, κάτι που «κλείνει οριστικά την πόρτα για τους μαθητές των Εσπερινών».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Μία ακόμα “παράπλευρη απώλεια” το νέου νομοσχεδίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποτελούν οι μαθητές των Εσπερινών ΓΕΛ.

Εκτός από τους χιλιάδες μαθητές των ημερήσιων ΓΕΛ, που θα μείνουν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής ανά Τμήμα (περίπου 30% λένε οι υπολογισμοί), η πόρτα κλείνει οριστικά για τους μαθητές των Εσπερινών.

Συγκεκριμένα, καθιερώνοντας κοινή ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ) για τους μαθητές των Ημερήσιων και των Εσπερινών λυκείων, εξοβελίζει τους μαθητές των Εσπερινών από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αφού θα πρέπει να πετύχουν βαθμούς ανάλογους με αυτούς των μαθητών των ημερήσιων σχολείων, κάτι εκ των πραγμάτων αδύνατο, τη στιγμή που, ούτε τις ίδιες ώρες μπορούν να αφιερώσουν-λόγω εργασίας-στη μελέτη, ούτε φροντιστηριακά μαθήματα μπορούν να παρακολουθήσουν.

Μέχρι τώρα, μαθητές από τα Εσπερινά Λύκεια εισάγονταν σε σχολές και κατάφερναν να τελειώσουν τις σπουδές τους, ξεπερνώντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που προκύπτουν από το συνδυασμό σπουδών και εργασίας και μάλιστα κάτω από τις σημερινές συνθήκες περιστολής κάθε εργασιακού δικαιώματος και απόλυτης εργοδοτικής ασυδοσίας.

Επιπλέον τις διατάξεις για την είσοδό τους στα πανεπιστήμια αξιοποιούσαν και οι νέοι που δίνουν μάχη με την απεξάρτηση σε αντίστοιχες δομές, καθώς και εκείνοι που φοιτούν σε σχολεία σωφρονιστικών ιδρυμάτων και με τις νέες διατάξεις επίσης αποκλείονται.

Υπενθυμίζουμε πως οι διατάξεις για την είσοδο στα Πανεπιστήμια δεν επηρέαζαν τον αριθμό των εισακτέων από τα Ημερήσια Λύκεια.

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αποφάσισαν με το νέο νομοσχέδιο να τους στερήσουν ακόμα και αυτή τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο, για μαθητές κάθε ηλικίας, που φοιτούν στα Εσπερινά και προέρχονται από φτωχά-λαϊκά στρώματα.

Απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί ο νόμος 4777/2021 του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην εισαγωγή στα Πανεπιστήμια.
  • Να μην εφαρμοστεί η διάταξη για ελάχιστη βάση εισαγωγής (ΕΒΕ) ενιαία για μαθητές Ημερήσιων και Εσπερινών Σχολείων.
  • Να παραμείνουν οι διατάξεις για την είσοδο στα Πανεπιστήμια των μαθητών των Εσπερινών ΓΕΛ.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία - Τζανάκης: Οι 600 ασυμπτωματικοί θα είχαν δώσει μέχρι 12.000 κρούσματα

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 21 Απριλίου

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και τηλεκπαίδευση σε κατειλημμένα σχολεία
Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία - Στήριξη από την ΑΔΕΔΥ και εξώδικα σε...
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς έξω από γήπεδο σε χωριό της Κατερίνης - Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο 58χρονος -...
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Κρήτη: Σάλος για την εκδήλωση τιμής στους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές
Κρήτη: Σάλος για την εκδήλωση τιμής στους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές
Σάλος έχει προκληθεί για την εκδήλωση τιμής στους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές που εισέβαλαν στην Κρήτη το 1941 - «Κατέβηκε» η εκδήλωση από την...
Κρήτη: Σάλος για την εκδήλωση τιμής στους πεσόντες ναζί αλεξιπτωτιστές