Εκπαιδευτικοί: Να ακυρωθεί η απόλυση του γιατρού Κ.Καταραχιά
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS
Κοινό ψήφισμα των Εκπαιδευτικών Συλλογών Κυκλάδων για την υπεράσπιση και καταδίκη της απόλυσης του γιατρού του Άγιου Σάββα, Κώστα Καταραχιά - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών την Τρίτη, 30 Μαρτίου, στο Νοσοκομείο

Οι εκπαιδευτικοί Σύλλογοι των Κυκλάδων καταδικάζουν κατηγορηματικά την εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, επικουρικού γιατρού και προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ο «Άγιος Σάββας», του μεγαλύτερου ογκολογικού νοσοκομείου της χώρας. Είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνησή του, στα τέλη Δεκέμβρη του 2020, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Σωτηρία» χωρίς αυτό να δικαιολογείται από την ειδικότητά του.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο δεν ανανεώνουν επιλεκτικά την σύμβασή του. Στις 7 Γενάρη, που έληγε η ετήσια σύμβασή του, η Διοίκηση ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται, σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς Γιατρούς, αλλά παρατείνεται έως 31 Μάρτη που ισχύει η τρίμηνη μετακίνησή του στο Σωτηρία. Αυτό σημαίνει ότι ο γιατρός Κώστας Καταραχιάς θα απολυθεί και θα οδηγηθεί στην ανεργία, όταν λήξει η σύμβασή του.

Η δίωξη του Κώστα Καταραχιά, είναι επίθεση στο σωματείο του νοσοκομείου και η απόλυση γίνεται εκδικητικά λόγω της αγωνιστικής στάσης του σωματείου τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και λόγω της καταγγελίας του για τις ΕΔΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές που νόσησαν από κορονοϊό, καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί και συνεχίζουν λέγοντας πως: «Πρόκειται για ένα σωματείο που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει βρεθεί στο κέντρο του αγώνα ενάντια στα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για μονιμοποιήσεις και προσλήψεις και για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους».

Η επίθεση αυτή δεν είναι η μοναδική τονίζουν οι εκπαιδευτικοί. Όπως λένε, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μία βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων στους εργαζόμενους που αποκαλύπτουν τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία εν μέσω κορονοϊού. Για αυτό και η στοχοποίηση του κ. Καταραχιά και η εκδικητική απόλυσή του δεν πρέπει να περάσουν.

Οι εκπαιδευτικοί Σύλλογοι Κυκλάδων εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στον συνάδελφο, στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα του σωματείου του και απαιτούν την ακύρωση της απόλυσης.

Η ΑΛΛΗΓΓΕΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Το ψηφισμα συνυπογράφουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών :

  • Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων
  • Άνδρου , Κέας , Κύθνου και Σερίφου «Θεόφιλος Καΐρης»
  • Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων
  • Πάρου –Αντιπάρου «Π. Καλλιέρος»
  • Σύρου – Τήνου – Μυκόνου

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών στον Άγιο Σάββα

Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου από τη μεριά του καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που οργανώνεται από την Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. την Τρίτη 30 – 3 – 2021 στις 12:00 στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» ενάντια στην εκδικητική και άδικη απόλυση του γιατρού – συνδικαλιστή του ομώνυμου νοσοκομείου Κ. Καταραχιά.

Οι εκπαιδευτικοί καλούν την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να ανακαλέσουν άμεσα την κατάπτυστη αυτή απόφαση με την οποία επιχειρούν να πλήξουν το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζόμενων και να επιφέρουν ένα ακόμα χτύπημα στο Ε.Σ.Υ. και στα Δημόσια Νοσοκομεία στερώντας τα από τις υπηρεσίες ενός γιατρού, όταν το υγειονομικό προσωπικό της χώρας παλεύει κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες να ανταπεξέλθει αβοήθητο από την κυβέρνηση στην φονικότερη πανδημία των τελευταίων 100 χρόνων.

Προσυγκέντρωση 12:00 το μεσημέρι στο Νοσοκομείο «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ». Συγκέντρωση 13:00 στο Υπουργείο Υγείας

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εκπαιδευτικών συναδέλφων – μελών του σωματείου μας στην κινητοποίηση προκηρύσσουμε τετράωρη διευκολυντική στάση εργασίας από 12:00 έως 16:00 για τους συναδέλφους των ειδικών σχολείων και για τους συναδέλφους που μεταξύ 14:10 έως 16:00 έχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως «εκπαίδευση». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανατροπή! Ο νεκρός σε στύλο της ΔΕΗ ήταν ο πρώην δημοσιογράφος Απόστολος Φουρνατζόπουλος

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σχολειο μαθητές
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
«Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ, τη δημόσια λέμε ΝΑΙ, στις αυξήσεις λέμε ΝΑΙ, στις προσλήψεις λέμε ΝΑΙ, στα παιδάκια λέμε ΝΑΙ, στα μαθήματά μας ΝΑΙ, ΟΧΙ στον...
Στην παιδεία λέμε ΝΑΙ (στον ρυθμό του γνωστού τραγουδιού του Λουκιανού) - Ακούστε το
ethniki trapeza
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία
Καταγγελία – Εθνική Τράπεζα: Απαγορεύει πληρωμές, καταθέσεις και αναλήψεις στα ταμεία