kataraxias
Γ΄ ΕΛΜΕ και Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης καταδικάζουν την απόλυση του γιατρού και προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Κώστα Καταραχιά

Ψηφίσματα συμπαράστασης στο γιατρό και πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων «Άγιος Σάββας», Κώστα Καταραχιά, εξέδωσαν σωματεία εκπαιδευτικών της Θεσσαλονίκης, καταδικάζοντας την απόλυσή του.

Συγκεκριμένα, η Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταδικάζει κατηγορηματικά την εκδικητική απόλυση του γιατρού, τονίζοντας ότι «είναι προφανές ότι η απόλυση αυτή γίνεται εκδικητικά λόγω της αγωνιστικής στάσης του σωματείου τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και λόγω της καταγγελίας του συγκεκριμένου σωματείου για τις ΕΔΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές που νόσησαν από κορωνοϊό».

Από την πλευρά του, ο Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης υπογραμμίζει πως «η επίθεση αυτή δεν είναι η μοναδική. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μία βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων στους εργαζόμενους που αποκαλύπτουν τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία εν μέσω κορωνοϊού».

Αναλυτικά τα ψηφίσματα:

Το ψήφισμα της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταδικάζει κατηγορηματικά την εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά.

Ο Κώστας Καταραχιάς είναι επικουρικός ιατρός και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ο «Άγιος Σάββας» του μεγαλύτερου ογκολογικού νοσοκομείου της χώρας. Είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνησή του, στα τέλη Δεκέμβρη του 2020, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Σωτηρία», χωρίς αυτό να δικαιολογείται από την ειδικότητά του.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο δεν ανανεώνουν επιλεκτικά την σύμβασή του και είναι ο μοναδικός επικουρικός γιατρός σε όλη τη χώρα που δεν πήρε παράταση της σύμβασής του μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2021. Αυτό σημαίνει ότι ο συνάδελφος θα απολυθεί και θα οδηγηθεί στην ανεργία ,όταν λήξει η σύμβασή του τέλη Μάρτη.

Είναι πρόκληση η απόλυση γιατρού και μάλιστα από το μεγαλύτερο ογκολογικό Νοσοκομείο της χώρας, την ώρα που οι ανάγκες της Πανδημίας, αλλά πολύ περισσότερο των ίδιων των νοσοκομείων, απαιτούν χιλιάδες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Είναι προφανές ότι η απόλυση αυτή γίνεται εκδικητικά λόγω της αγωνιστικής στάσης του σωματείου τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και λόγω της καταγγελίας του συγκεκριμένου σωματείου για τις ΕΔΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές που νόσησαν από κορωνοϊό. Η επίθεση αυτή δεν είναι η μοναδική. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μία βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων στους εργαζόμενους που αποκαλύπτουν τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία εν μέσω κορωνοϊού.

Η δίωξη του Κώστα Καταραχιά που εργάζεται στο ΕΣΥ πέντε χρόνια σαν επικουρικός γιατρός, είναι επίθεση στο σωματείο του νοσοκομείου. Πρόκειται για ένα σωματείο που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει βρεθεί στο κέντρο του αγώνα ενάντια στα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για μονιμοποιήσεις και προσλήψεις και για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Η στοχοποίηση του συναδέλφου και η εκδικητική απόλυση δεν πρέπει να περάσουν .

Η Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και την αλληλεγγύη της στον συνάδελφο και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του σωματείου του.

Η ΑΛΛΗΓΓΕΥΗ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ

Το ψήφισμα του Ζ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης

ΨΗΦΙΣΜΑ υπεράσπισης και καταδίκης της απόλυσης του Κώστα Καταραχιά

Ο Ζ’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης καταδικάζει κατηγορηματικά την εκδικητική απόλυση του Κώστα Καταραχιά, επικουρικού γιατρού και προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ο «Άγιος Σάββας», του μεγαλύτερου ογκολογικού νοσοκομείου της χώρας. Είχε προηγηθεί η εκδικητική μετακίνησή του, στα τέλη Δεκέμβρη του 2020, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Σωτηρία» χωρίς αυτό να δικαιολογείται από την ειδικότητά του.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο δεν ανανεώνουν επιλεκτικά την σύμβασή του. Στις 7 Γενάρη, που έληγε η ετήσια σύμβασή του, η Διοίκηση ενημέρωσε ότι η θητεία του δεν παρατείνεται, σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου έως τις 31 Οκτώβρη, όπως παρατάθηκε για όλους τους επικουρικούς Γιατρούς, αλλά παρατείνεται έως 31 Μάρτη που ισχύει η τρίμηνη μετακίνησή του στο Σωτηρία. Αυτό σημαίνει ότι ο συνάδελφος θα απολυθεί και θα οδηγηθεί στην ανεργία, όταν λήξει η σύμβασή του.

Η δίωξη του Κώστα Καταραχιά, είναι επίθεση στο σωματείο του νοσοκομείου και η απόλυση γίνεται εκδικητικά λόγω της αγωνιστικής στάσης του σωματείου τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και λόγω της καταγγελίας του για τις ΕΔΕ σε γιατρούς και νοσηλευτές που νόσησαν από κορωνοϊό. Πρόκειται για ένα σωματείο που τα τελευταία δέκα χρόνια έχει βρεθεί στο κέντρο του αγώνα ενάντια στα κλεισίματα και τις συγχωνεύσεις, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, για μονιμοποιήσεις και προσλήψεις και για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Η επίθεση αυτή δεν είναι η μοναδική. Η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει μία βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων στους εργαζόμενους που αποκαλύπτουν τις συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία εν μέσω κορωνοϊού. Γι αυτό και η στοχοποίηση του συναδέλφου και η εκδικητική απόλυσή του δεν πρέπει να περάσουν.

Ο Ζ’ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του και αλληλεγγύη στον συνάδελφο, στηρίζει τον δίκαιο αγώνα του σωματείου του και απαιτεί την ακύρωση της απόλυσης.

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3