Thumbnail
Παρά τη γενική κατακραυγή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι ΕΔΕ για γιατρούς και νοσηλευτές του «Αγίου Σάββα» που νόσησαν με κορονοϊό - Εκδικητικές μετακινήσεις υγειονομικών καταγγέλλει το προσωπικό του νοσοκομείου

Αλγεινές εντυπώσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση της διοίκησης του Αντικαρκινικού και Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Άγιος Σάββας» να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για τρεις εργαζόμενους, οι οποίοι υπέπεσαν στο... παράπτωμα να νοσήσουν με κορονοϊό.

Όπως καταγγέλλει ο  πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», Κώστας Καταραχιάς παρά τις σφοδρές αντιδράσεις η διοίκηση δεν υποχώρησε και οι ΕΔΕ συνεχίζονται εις βάρος των υγειονομικών, που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» του μετώπου κατά της πανδημίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» προέβη σε μια σοβαρή καταγγελία, καθώς ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοί του μετακινήθηκαν αιφνιστιαστικά και εκδικητικά σε ΜΕΘ του νοσοκομείου αναφοράς «Σωτηρία».

«Θέλουν να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκης με μετακινήσεις, τη στιγμή που εμείς βουλιάζουμε» τόνισε και κατήγγειλε πως η κυβέρνηση ευθύνεται για την αυταρχική συμπεριφορά νοσοκομειακών διοικήσεων που θελουν να «επιβάλουν σιωπή με τρομοκρατία».

Ειδικά σε σχέση με την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου να καλέσει σε πειθαρχικό έλεγχο εργαζόμενους που προσβλήθηκαν από κορονοϊό, δήλωσε ότι οι ΕΔΕ συνεχίζονται παρά την κατακραυγή.

«Σήμερα το πρωί καλέσαν ειδικευόμενη γιατρό και δύο νοσηλεύτριες που νόσησαν πριν ένα μήνα από κορονοϊό, μπήκαν σε μια περιπέτεια με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους. Και αντί να τους πουν ευχαριστώ που δουλεύουν σε αυτές τις άθλιες συνθήκες που έχουν επιβάλλει οι διοικήσεις και το υπουργείο, πάνε να τις κατηγορήσουν ότι φταίνε που κολλήσαν κορονοϊό» παρέθεσε σχετικά.

Το νοσοκομείο υπολειτουργεί - 100 εργαζόμενοι σε καραντίνα

Ο Κ. Καραταχιάς έκανε λόγο για «έκρυθμη κατάσταση», τονίζοντας ότι επί της ουσίας αυτό δεν λειτουργεί, καθώς το «μεγαλύτερο τμήμα είναι κλειστό ή υπολειτουργεί, γιατί τα κρούσματα σε προσωπικό και ασθενείς είναι πάρα πολλά».

Λόγω της δυσκολίας συλλογής στοιχείων εξαιτίας της απαγόρευσης της διοίκησης στην ενημέρωση του σωματείου από την επιτροπή Λοιμώξεων, ο πρόεδρος του προσωπικού ανέφερε αυτό που γνωρίζει είναι ότι περισσότεροι από 100 συνάδελφοί του βρίσκονται σε καραντίνα και ότι μέσα στις δύο προηγούμενες μέρες εντοπίστηκαν 33 θετικά άτομα ανάμεσα σε προσωπικό και ασθενείς.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι «εδώ και 1,5 μήνα το σωματείο διεκδικεί, φωνάζει, βγάζει κραυγή αγωνίας», γιατί οι ασθενείς στο αντικαρκινικό νοσοκομείο όπου οι ασθενείς είναι πολύ ευάλωτοι και θα έπρεπε να προστατευθούν.

«Είμαστε ξεδοντιασμένοι, χωρίς προσωπικό. Λείπουν 300 νοσηλευτές, 100 γιατροί, παραϊατρικό προσωπικό, το 40% του οργανικού προσωπικού δεν είναι καλυμμένο και δουλεύουμε με συμβασιούχους» κατέληξε. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

douleia
Η νέα τάση που πληγώνει την αυτοπεποίθηση στην αγορά εργασίας
Το φαινόμενο του εργασιακού ghosting έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο συχνές εμπειρίες των υποψηφίων στην εποχή της ψηφιακής πρόσληψης.
Η νέα τάση που πληγώνει την αυτοπεποίθηση στην αγορά εργασίας
γάτα
Πώς λέμε τη γρουσουζιά στα ελληνικά;
Αν και η τουρκική ρίζα έχει εισαχθεί στην ελληνική γλώσσα, η έννοια της λέξης συνδέεται με την κακοτυχία, η οποία, όπως φαίνεται από την ελληνική...
Πώς λέμε τη γρουσουζιά στα ελληνικά;
thriskeutika
Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ: Προειδοποιεί για «βία και σεξουαλική κακοποίηση» στη Βίβλο – Ξέσπασμα αντιδράσεων
Η απόφαση του βρετανικού πανεπιστημίου να συνοδεύσει τη Βίβλο με «προειδοποιήσεις περιεχομένου» προκαλεί έντονες αντιδράσεις από θεολόγους,...
Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ: Προειδοποιεί για «βία και σεξουαλική κακοποίηση» στη Βίβλο – Ξέσπασμα αντιδράσεων