Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Για πoιο λόγο κλείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε ένα νησί xωρίς κανένα κρούσμα; Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων στην Ικαρία απαντάνε με αποχή από την τηλεκπαίδευση διεκδικώντας το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

«Παρά τις αρχικές κυβερνητικές εξαγγελίες, για την κατά περίπτωση εξέταση των υγειονομικών δεδομένων κάθε περιοχής, βρισκόμαστε με κλειστά σχολεία για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σχολική χρονιά χωρίς να υπάρχει κανένα κρούσμα κορονοϊού στο νησί μας», καταγγέλλουν Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων στην Ικαρία.

Οι γονείς σημειώνουν πως η απόφαση της κυβέρνησης για καθολικό κλείσιμο των σχολείων αφήνει «στον αέρα» όλα εκείνα από τα πολλά παιδιά στο νησί τους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, που δε διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα για να παρακολουθήσουν το μάθημα ή που το προβληματικό δίκτυο δεν τους επιτρέπει να παρακολουθήσουν. Επίσης, στερεί αναίτια από τα παιδιά την επαφή με τους συνομήλικους φίλους τους - επαφή εξαιρετικά ουσιώδης και  καθοριστικής σημασίας για αυτές τις ηλικίες.

Χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν οι γονείς, είναι ότι τα περισσότερα από τα παιδιά, όταν τους ανακοινώθηκε το κλείσιμο του σχολείου και  η έναρξη της τηλεκπαίδευσης δυσανασχέτησαν και πολλά από αυτά ξέσπασαν σε κλάματα…

Οι Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων ζητάνε από την Δημοτική αρχή του νησιού να τοποθετηθεί ανοιχτά πάνω σε αυτό το φλέγον ζήτημα και να ζητήσει από την Πολιτεία να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, εφόσον το νησί παραμένει χωρίς κρούσματα. 

Επιπλέον, οι γονείς απαντάνε με αποχή στη τηλεκπαίδευση, και καλούν όλους τους φορείς και τους δασκάλους των παιδιών να στηρίξουν την απόφαση τους.

Το κείμενο των Συλλόγων Γονέων

Παρά τις αρχικές κυβερνητικές εξαγγελίες, για την κατά περίπτωση εξέταση των υγειονομικών δεδομένων κάθε περιοχής, βρισκόμαστε με κλειστά σχολεία για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σχολική χρονιά χωρίς να υπάρχει κανένα κρούσμα κορονοϊού στο νησί μας.

Παρόλο που κατανοούμε την ευρύτερα δυσμενή υγειονομικά εικόνα της χώρας μας, ωστόσο αδυνατούμε να καταλάβουμε το κριτήριο με το οποίο περιοχές όπως η δική μας, βρίσκονται με κλειστά σχολεία. Θεωρούμε άδικο για τα παιδιά μας να στερούνται το φυσικό τους χώρο, το σχολείο.

Η απόφαση για καθολικό κλείσιμο των σχολείων αφήνει «στον αέρα» όλα εκείνα από τα πολλά παιδιά μας που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, που δε διαθέτουν τα απαραίτητα μέσα για να παρακολουθήσουν το μάθημα ή που το προβληματικό δίκτυο δεν τους επιτρέπει να παρακολουθήσουν. Επίσης, στερεί αναίτια από τα παιδιά μας την επαφή με τους συνομήλικους φίλους τους - επαφή εξαιρετικά ουσιώδης και  καθοριστικής σημασίας για αυτές τις ηλικίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα περισσότερα από τα παιδιά, όταν τους ανακοινώθηκε το κλείσιμο του σχολείου και  η έναρξη της τηλεκπαίδευσης δυσανασχέτησαν και πολλά από αυτά ξέσπασαν σε κλάματα…

Πιστεύουμε βαθιά ότι η δια ζώσης λειτουργία του σχολείου –και όχι μόνο του μαθήματος- είναι αναντικατάστατη και ότι έστω και αν υπάρχει ένα παιδί σε ολόκληρη την Ελλάδα, που οι υγειονομικές συνθήκες της περιοχής του επιτρέπουν να πάει στο σχολείο, αυτό θα πρέπει να αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα και υποχρέωση. 

Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της  Ευρώπης  στην οποία:

α)Τα σχολεία έχουν παραμείνει κλειστά για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

β)Το κλείσιμο των σχολείων μοιάζει να αποτελεί το μοναδικό μέτρο για τον περιορισμό της διασποράς covid-19

Και για να είναι ξεκάθαρο: Είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε να θέσουμε σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών  μας. Υπό τις δεδομένες συνθήκες όμως θεωρούμε ότι είναι χρέος απέναντι στα παιδιά μας να διεκδικήσουμε:

  • Aμεση επαναλειτουργία των σχολείων μας.
  • Διενέργεια δωρεάν τεστ Covid σε εκπαιδευτικούς.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.
  • Μείωση μαθητών ανά τάξη.
  • Την πρόσληψη παιδιάτρων στο Κ.Υ. Ευδήλου και στο Π.Π.Ι Ραχών
  • Σχολικά λεωφορεία με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Έλεγχος στους ταξιδιώτες που έρχονται στο νησί, και διενέργεια τεστ σε κάθε πύλη εισόδου του νησιού κάθε φορά που υπάρχει δρομολόγιο μέσω θαλάσσης ή αέρος.

Επίσης, ζητάμε από την Δημοτική αρχή του νησιού μας να τοποθετηθεί ανοιχτά πάνω σε αυτό το φλέγον ζήτημα και να ζητήσει από την Πολιτεία να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία όλων των βαθμίδων, εφόσον το νησί μας, είναι xωρίς κανένα κρούσμα.

Απαντάμε με αποχή στη τηλεκπαίδευση, καλούμε όλους τους φορείς και τους δασκάλους των παιδιών μας να στηρίξουν την απόφαση μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους υπόλοιπους συλλόγους γονέων κ κηδεμόνων της Ικαρίας, αλλά και άλλων περιοχών που αντιμετωπίζουν τα ίδια θέματα να συνταχθούν μαζί μας.

Τα Δ.Σ.:

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού - Νηπιαγωγείου Χριστού Ραχών

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού - Νηπιαγωγείου Ραχών

Επιτροπή Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Καρκιναγρίου

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η ιστορία του αρχιβασανιστή της χούντας που αποκάλυψε ο Λιάνης στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

Κλωτσοπατινάδες στα σχολεία, «τατιανικές» κραυγές, και επιλεκτικές ευαισθησίες

ΑΣΕΠ: Πώς αμείβονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με ένα πτυχίο (πίνακας)

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ρωσία, Ουκρανία, τανκ
Ρωσία - Ουκρανία: Τι κρύβεται πίσω από την ένταση - Είναι βάσιμοι οι φόβοι για ρωσική εισβολή;
Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων εντείνουν την αντιπαράθεση Ρωσίας - Ουκρανίας
Ρωσία - Ουκρανία: Τι κρύβεται πίσω από την ένταση - Είναι βάσιμοι οι φόβοι για ρωσική εισβολή;
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Προσλήψεις αναπληρωτών: Ανακοινοποίηση πίνακα του κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής
Η ανακοινοποίηση αφορά σε αναπληρωτές Πληροφορικής στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Δυτ. Θεσσαλονίκης
Προσλήψεις αναπληρωτών: Ανακοινοποίηση πίνακα του κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής