Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Για τεράστιες ελλείψεις στη δευτεροβάθμια λόγω των συνταξιοδοτήσεων, κάνει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών

Για τεράστιες ελλείψεις στη δευτεροβάθμια λόγω των συνταξιοδοτήσεων, κάνει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών.

«Θα υπερβούν τις 27.000 (φέτος αναμένονται περισσότερες από 3.000 συνταξιοδοτήσεις) οι συνολικές αποχωρήσεις/συνταξιοδοτήσεις στη Β/θμια Εκπ/ση την περίοδο 2010-2021», αναφέρουν χαρακτηριστικά και τονίζουν ότι «θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, τεκμηριωμένο λόγο για την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης στο σύνολό του».

Αναλυτικά:

Θα υπερβούν τις 27.000 (φέτος αναμένονται περισσότερες από 3.000 συνταξιοδοτήσεις) οι συνολικές αποχωρήσεις/συνταξιοδοτήσεις στη Β/θμια Εκπ/ση την περίοδο 2010-2021!​ 

Πρόκειται για την αδυσώπητη εν προκειμένω αλήθεια των αριθμών που αποτυπώνουν τη δραματική «αποψίλωση» σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας! Στο συνημμένο γράφημα αποτυπώνεται η «αιμορραγία» στη δημόσια εκπαίδευση, και ειδικά στη Β/θμια, όσον αφορά τις ελλείψεις σε μόνιμους εκπαιδευτικούς (αποχωρήσεις/συνταξιοδοτήσεις)​2 την περίοδο 2010-2021, που στιγματίστηκε από την προηγούμενη οικονομική κρίση!

Μιλάμε για την «μαύρη τρύπα» της εκπαίδευσης! Τα δημόσια γυμνάσια και λύκεια, στα οποία -δεδομένης και της οικονομικής κρίσης που θα ακολουθήσει εκείνη της πανδημίας- θα εμπιστευτούν οι οικογένειες τα παιδιά τους για μια αξιόπιστη παροχή εκπαίδευσης, έχουν αυτή την εποχή περισσότερο από ποτέ την ανάγκη στελέχωσης με μόνιμους εκπαιδευτικούς!

Η μαθησιακή/παιδαγωγική διαδικασία δεν αποτελεί μια τεχνοκρατική διεκπεραίωση, αλλά πάνω απ’όλα προϋποθέτει μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα σε μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς που οικοδομείται μέσω της σταθερότητας. 

Αν και ο αριθμός των πρώτων μαζικών διορισμών στη Γενική Αγωγή και Εκπαίδευση υπολείπεται σημαντικά των πραγματικών αναγκών, αναμένεται να είναι το πρώτο και θετικότατο βήμα για την εξομάλυνση της λειτουργίας της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την επαγγελματική σταθερότητα χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που έχουν οργώσει την επικράτεια, υποστηρίζοντας με θυσίες την αποτελεσματική και ουσιαστική λειτουργία ενός Δημόσιου Αγαθού. 

Η Π.Ε.Α.Δ. όπως έκανε πάντα από τη στιγμή της ίδρυσής της θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, τεκμηριωμένο λόγο για τη δικαίωση όχι μόνο όσων υπηρετούμε χρόνια τώρα στα δημόσια γυμνάσια και λύκεια της χώρας, αλλά για την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης στο σύνολό του, αφού αυτό αποτελεί αναπαλλοτρίωτο συνταγματικό δικαίωμα του Λαού μας! 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η ιστορία του αρχιβασανιστή της χούντας που αποκάλυψε ο Λιάνης στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαργαρίτας Θεοδωράκη

Κλωτσοπατινάδες στα σχολεία, «τατιανικές» κραυγές, και επιλεκτικές ευαισθησίες

ΑΣΕΠ: Πώς αμείβονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με ένα πτυχίο (πίνακας)

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ: Ζητά δύο πτυχιούχους ΑΕΙ για την υποστήριξη της Τράπεζας Θεμάτων
Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση εντός της αποκλειστικής προθεσμίας, που αρχίζει την Παρασκευή 10-12-2021 και ώρα...
ΙΕΠ: Ζητά δύο πτυχιούχους ΑΕΙ για την υποστήριξη της Τράπεζας Θεμάτων