Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για τεράστιες ελλείψεις στη δευτεροβάθμια λόγω των συνταξιοδοτήσεων, κάνει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών

Για τεράστιες ελλείψεις στη δευτεροβάθμια λόγω των συνταξιοδοτήσεων, κάνει η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών.

«Θα υπερβούν τις 27.000 (φέτος αναμένονται περισσότερες από 3.000 συνταξιοδοτήσεις) οι συνολικές αποχωρήσεις/συνταξιοδοτήσεις στη Β/θμια Εκπ/ση την περίοδο 2010-2021», αναφέρουν χαρακτηριστικά και τονίζουν ότι «θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, τεκμηριωμένο λόγο για την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης στο σύνολό του».

Αναλυτικά:

Θα υπερβούν τις 27.000 (φέτος αναμένονται περισσότερες από 3.000 συνταξιοδοτήσεις) οι συνολικές αποχωρήσεις/συνταξιοδοτήσεις στη Β/θμια Εκπ/ση την περίοδο 2010-2021!​ 

Πρόκειται για την αδυσώπητη εν προκειμένω αλήθεια των αριθμών που αποτυπώνουν τη δραματική «αποψίλωση» σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας! Στο συνημμένο γράφημα αποτυπώνεται η «αιμορραγία» στη δημόσια εκπαίδευση, και ειδικά στη Β/θμια, όσον αφορά τις ελλείψεις σε μόνιμους εκπαιδευτικούς (αποχωρήσεις/συνταξιοδοτήσεις)​2 την περίοδο 2010-2021, που στιγματίστηκε από την προηγούμενη οικονομική κρίση!

Μιλάμε για την «μαύρη τρύπα» της εκπαίδευσης! Τα δημόσια γυμνάσια και λύκεια, στα οποία -δεδομένης και της οικονομικής κρίσης που θα ακολουθήσει εκείνη της πανδημίας- θα εμπιστευτούν οι οικογένειες τα παιδιά τους για μια αξιόπιστη παροχή εκπαίδευσης, έχουν αυτή την εποχή περισσότερο από ποτέ την ανάγκη στελέχωσης με μόνιμους εκπαιδευτικούς!

Η μαθησιακή/παιδαγωγική διαδικασία δεν αποτελεί μια τεχνοκρατική διεκπεραίωση, αλλά πάνω απ’όλα προϋποθέτει μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα σε μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς που οικοδομείται μέσω της σταθερότητας. 

Αν και ο αριθμός των πρώτων μαζικών διορισμών στη Γενική Αγωγή και Εκπαίδευση υπολείπεται σημαντικά των πραγματικών αναγκών, αναμένεται να είναι το πρώτο και θετικότατο βήμα για την εξομάλυνση της λειτουργίας της Δημόσιας Εκπαίδευσης και την επαγγελματική σταθερότητα χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που έχουν οργώσει την επικράτεια, υποστηρίζοντας με θυσίες την αποτελεσματική και ουσιαστική λειτουργία ενός Δημόσιου Αγαθού. 

Η Π.Ε.Α.Δ. όπως έκανε πάντα από τη στιγμή της ίδρυσής της θα συνεχίσει να αγωνίζεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, τεκμηριωμένο λόγο για τη δικαίωση όχι μόνο όσων υπηρετούμε χρόνια τώρα στα δημόσια γυμνάσια και λύκεια της χώρας, αλλά για την προάσπιση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης στο σύνολό του, αφού αυτό αποτελεί αναπαλλοτρίωτο συνταγματικό δικαίωμα του Λαού μας! 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

workshop
Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας: Workshop για αποθήκευση ενέργειας και δεξιότητες ενεργειακής μετάβασης
Workshop του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Czech Technical University in Prague για την αποθήκευση ενέργειας και τις δεξιότητες της...
Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας: Workshop για αποθήκευση ενέργειας και δεξιότητες ενεργειακής μετάβασης
παπαδομαρκάκης
Πανελλήνιες 2026: Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας & Ειδικής Αγωγής
Γιάννης Παπαδομαρκάκης: «Η ζωή προσφέρει πάντοτε νέες ευκαιρίες, εναλλακτικές διαδρομές και δυνατότητες δημιουργίας, κατάκτησης και εξέλιξης»
Πανελλήνιες 2026: Το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα Α/θμιας, Β/θμιας & Ειδικής Αγωγής
παραστατιδης
Στέφανος Παραστατίδης για Πανελλήνιες: «Η αξία σας δεν χωράει σε μια κόλλα χαρτί»
Μήνυμα στήριξης προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών με αιχμές για τις ανισότητες και τις παθογένειες του εκπαιδευτικού συστήματος
Στέφανος Παραστατίδης για Πανελλήνιες: «Η αξία σας δεν χωράει σε μια κόλλα χαρτί»