Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Ο ΣΕΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη» επανέρχεται στο ζήτημα των σχολικών γευμάτων γιατί όπως λένε οι εκπαιδευτικοί «η κυβερνητική αναλγησία καλά κρατεί»

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.«Ρόζα Ιμβριώτη» για την διακοπή των σχολικών γευμάτων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Επανερχόμαστε στο ζήτημα των σχολικών γευμάτων γιατί η κυβερνητική αναλγησία καλά κρατεί. Ακόμα να πάρει μέτρα, ακόμα να επαναφέρει και να γενικεύσει τα σχολικά γεύματα σε μια περίοδο που παιδιά πεινάνε ως αποτέλεσμα της διαχρονικά αντιλαϊκής πολιτικής. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας στο 300ό ενημερωτικό του πήρε ήδη θέση για το θέμα.

Όπως είναι γνωστό, οι 1.227 σχολικές μονάδες (185.000 μαθητές), που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, ενημερώθηκαν εντελώς αιφνιδιαστικά στις 26/2 πως από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου σταμάτησε η διανομή των γευμάτων στους μαθητές.

Η διακοπή της χορήγησης των σχολικών γευμάτων αιτιολογείται από την καθυστέρηση της έγκρισης της νέας σύμβασης έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Το Υπουργείο Παιδείας δε φρόντισε να κινηθούν έγκαιρα  οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής.

Την ίδια στιγμή που η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει και  η πανδημία εξελίσσεται ραγδαία αποδεικνύοντας την γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας, η κυβέρνηση, όχι μόνο εξακολουθεί να μην παίρνει ούτε ένα μέτρο προστασίας, αλλά με δική της ευθύνη διακόπτει ακόμα και την παραμικρή ανάσα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών!  

Απρόσκοπτα συνεχίζει να  μπουκώνει τόσο καιρό με ζεστό χρήμα τους μεγαλοεπιχειρηματίες με «fast track» διαδικασίες ενώ επιλέγει να διακόψει τα σχολικά γεύματα στα παιδιά των ανέργων οικογενειών και όσων ζουν με τα ψευτοεπιδόματα – ψίχουλα που δεν φτάνουν για τις βασικές ανάγκες μιας οικογένειας. Εφαρμόζει με σκληρότητα και αποφασιστικότητα την ταξική της πολιτική που θεωρεί οποιαδήποτε παροχή στο λαό και στα παιδιά του κόστος ενώ την ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων  ενίσχυση της οικονομίας!           

Είναι τουλάχιστον ντροπή να στερούν από τους μαθητές μας ακόμη και το φαγητό! Ένα ακόμα μέτρο που αποσπάστηκε με αγώνες «κόβεται» μέσα στην αναμπουμπούλα της πανδημίας! Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η μόνη έγνοια για την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας είναι να περάσουν κάθε λογής αντιεκπαιδευτικό – αντιλαϊκό  μέτρο όπως την Αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών,  κάνοντας την πανδημία «ευκαιρία» για να σαρώσει όλα όσα με αγώνες έχουμε κατακτήσει και να επιβάλει με κυνισμό και καταστολή όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χέρι χέρι με ΕΕ και Κεφάλαιο δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν.

Για την υγεία και την αξιοπρέπεια των μαθητών μας δεν κάνουμε εκπτώσεις.

Εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα.

Να επανέλθουν άμεσα και να γενικευτούν τα σχολικά γεύματα σε όλα τα  σχολεία σε όλες τις βαθμίδες (Νηπιαγωγεία, Γυμνάσια, Λύκεια) με κρατική ευθύνη, υποδομή, προσωπικό και φροντίδα.

Παράσταση διαμαρτυρίας για την Ειδική Αγωγή

Με παράσταση διαμαρτυρίας, εκπαιδευτικοί και γονείς ζήτησαν μέτρα για την ειδική αγωγή ενώ προσανατολίζονται και σε νέα κινητοποίηση.

Την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα με νέα κινητοποίηση για τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή επισήμαναν εκπρόσωποι των συλλόγων και των φορέων που συμμετείχαν στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής με αφορμή τον θάνατο, από κορονοϊό, μαθητή του Ειδικού Σχολείου Πειραιά.

1.png

Αναρμόδιος δήλωσε ο περιφερειακός διευθυντής στην αντιπροσωπεία των φορέων κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν.

Σύλλογοι και φορείς θέτουν τα ερωτήματα:

  • Κρατάνε τα Ειδικά Σχολεία ανοιχτά, αλλά τι μέτρα έχουν παρθεί για την αποσυμφόρηση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός παιδιών από διαφορετικές περιοχές και από διαφορετικά σχολεία;
  • Κρατάνε ανοιχτά τα Ειδικά Σχολεία, αλλά τι μέτρα έχουν παρθεί για να προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να μειωθούν οι μαθητές ανά ομάδα, να αξιοποιηθούν τα κλειστά σχολεία, κάθε υποδομή για να μη συγχρωτίζονται μαθητές και εργαζόμενοι; Για να προσληφθούν επιπλέον προσωπικό σχολικών νοσηλευτών και ειδικό βοηθητικό προσωπικό για να καλύπτονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα;
  • Κρατάνε τα Ειδικά Σχολεία ανοιχτά, αλλά τεστ πραγματοποιούνται περίπου μία φορά το μήνα στο συγκεκριμένο σχολείο. Συγκεκριμένα, τεστ πραγματοποιήθηκαν τέλη Γενάρη και τέλη Φλεβάρη. Στο μεταξύ, το παιδί νόσησε και κατέληξε.
  • Κρατάνε τα Ειδικά Σχολεία ανοιχτά, αλλά δεν υπάρχει καμία μέριμνα για εντοπισμό, καταγραφή και κυρίως για συστηματική παρακολούθηση των μαθητών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, με ευθύνη του υπουργείου Υγείας.
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για Χιλιάδες Διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο - Βγαίνουν καθημερινά εδώ

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

epal ksilodarmos
Ξυλοδαρμός μαθήτριας από καθηγητή ΕΠΑΛ: Μου έδωσε τέσσερα χαστούκια και μου τράβηξε τα μαλλιά
«Μου ήρθε ένα χαστούκι από το πουθενά, συνέχισε με τρία χαστούκια και στην συνέχεια με έπιασε από το μαλλί, με έριξε κάτω και άρχισε να με κλωτσάει»,...
Ξυλοδαρμός μαθήτριας από καθηγητή ΕΠΑΛ: Μου έδωσε τέσσερα χαστούκια και μου τράβηξε τα μαλλιά
Σεξουαλική κακοποίηση: Εκπαιδευτικός ζητούσε ως αντάλλαγμα φιλιά για να της δώσει καραμέλες σε 11χρονη
Ποινική δίωξη κατά καθηγητή διευθυντή φροντιστηρίου για ασέλγεια σε 11χρονη μαθήτρια
Σεξουαλική κακοποίηση: Εκπαιδευτικός ζητούσε ως αντάλλαγμα φιλιά για να της δώσει καραμέλες σε 11χρονη
Πανελλήνιες: Θέματα τελευταίων ετών στην Νεοελληνική Γλώσσα
Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα: Αιτιολόγηση για την καθυστέρηση διδασκαλίας ζητά το υπουργείο Παιδείας
Να δηλώνονται οι λόγοι των καθυστερήσεων στη διδασκαλία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων ζητά το υπουργείο Παιδείας - Εγκύκλιοι για ΓΕΛ και...
Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα: Αιτιολόγηση για την καθυστέρηση διδασκαλίας ζητά το υπουργείο Παιδείας
theodoridou
Θεοδωρίδου: Η μετάλλαξη Όμικρον μολύνει ξανά 3 ως 6 φορές πιο πολύ από τη Δέλτα
«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα όπλα που έχουμε: τα εμβόλια και τα μέτρα ατομικής προστασίας», δήλωσε η Μ. Θεοδωρίδου
Θεοδωρίδου: Η μετάλλαξη Όμικρον μολύνει ξανά 3 ως 6 φορές πιο πολύ από τη Δέλτα