Πάνω από 1.000 φοιτητές ΤΕΦΑΑ διεκδικούν το άνοιγμα των ΑΕΙ
Ως φοιτητές του ΣΕΦΑΑ θεωρούμε ότι η συνέχιση της τηλεκπαίδευσης, είναι ταφόπλακα στην άρτια ολοκλήρωση της Πανεπιστημιακής μας εκπαίδευσης, καθώς το αντικείμενο των σπουδών μας είναι καθαρά πρακτικό

Περισσότεροι από 1.000 φοιτητές ΤΕΦΑΑ από Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Κομοτηνή, Αθήνα και Σέρρες συνυπογράφουν κοινό ψήφισμα με το οποίο διεκδικούν την επαναλειτουργία των Σχολών τους και του Αθλητισμού, να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Το ψήφισμα στηρίζεται επίσης από τους Φοιτητικούς Συλλόγους ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, Τρικάλων και ΔΠΘ.

H ανακοίνωση των φοιτητών      

Οδεύοντας  στον έναν χρόνο με τα Πανεπιστήμια κλειστά, την ώρα που έχουμε τελειώσει εξεταστική χωρίς οι περισσότεροι φοιτητές να έχουν προμηθευτεί όλα τα συγγράμματα, η κυβέρνηση αντί να διασφαλίσει την υγεία μας με τα απαραίτητα μέτρα ώστε να επαναλειτουργήσουμε και να συνεχίσουμε τις σπουδές μας διά ζώσης, δίνει 30 εκατομμύρια ευρώ για να φέρει αστυνομία στις σχολές μας, μαζί με πολλά ακόμα απαράδεκτα μέτρα όπως, κάρτα εισόδου, διαγραφές φοιτητών ν+2, τιμωρία πειθαρχικών παραπτωμάτων από νόμους του κράτους κοκ.

Ως φοιτητές του ΣΕΦΑΑ θεωρούμε ότι η συνέχιση της τηλεκπαίδευσης, είναι ταφόπλακα στην άρτια ολοκλήρωση της Πανεπιστημιακής μας εκπαίδευσης, καθώς το αντικείμενο των σπουδών μας είναι καθαρά πρακτικό.

Απαιτούμε:

  • Ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη δεν θα εφαρμοστεί.
  • Να ανοίξουν τώρα τα Πανεπιστήμια τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα. Ιδιαίτερα για τα πρακτικά/εργαστηριακά μαθήματα της σχολής μας, καθώς είναι αδύνατο να διεξάγονται εξ’ αποστάσεως. Οι ειδικότητες που είναι καθοριστικές για τη μετέπειτα επαγγελματική μας πορεία, δεν μπορούν να αναπληρωθούν αποτελεσματικά μέσω της τηλεκπαίδευσης.
  • Η αδυναμία εκτέλεσης της πρακτικής άσκησης που μας εξοικειώνει με το αντικείμενο μας, μας καθιστά αναποτελεσματικούς και η οποιαδήποτε αναβολή της υποβαθμίζει την επαγγελματική μας σταδιοδρομία.
  • Την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας για να μπορούμε να λειτουργήσουμε με ασφάλεια.
  • Να μειωθούν άμεσα για όλους τους φοιτητές τα ενοίκια, καθώς αρκετοί πληρώνουν χωρίς καν να μένουν στη πόλη όπου σπουδάζουν, ενώ ταυτόχρονα είναι απροσδιόριστο το αν και πότε θα επιστρέψουν.
  • Να αυξηθούν τα δρομολόγια του αστικού ΚΤΕΛ προς τις σχολές μας, έτσι ώστε να μην συνωστιζόμαστε.
  • Να παρθεί άμεσα σχέδιο για την αναπλήρωση των χαμένων πρακτικών ωρών.
  • Κοινή δράση φοιτητών-διδασκόντων για την επαναλειτουργία των πρακτικών μαθημάτων τηρουμένων όλων των μέτρων για την προστασία της υγείας μας
  • Να δοθεί ευκαιρία σε όσους φοιτητές το επιθυμούν να κάνουν πρακτική άσκησης σε σχολείο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.
  • Να μην κοπεί κανένας φοιτητής λόγω προβλήματος σύνδεσης σε τηλεδιάσκεψη και ταυτόχρονα να γίνεται ξεκάθαρος ο τρόπος καταμέτρησης απουσιών στις πλατφόρμες.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

ΑΠΟΦΑΣΗ: Κόβουν Μισθούς Εκπαιδευτικών που δεν κάνουν τα Selft Tests - Πειθαρχικό για τους διευθυντές

Πανελλαδικές 2021 - Myshcool: Σήμερα οι κωδικοί υποψηφίων

Έως 11 Ιουνίου η παράταση σχολικού έτους χωρίς προαγωγικές εξετάσεις

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Μόνιμοι διορισμοί και νέες προκηρύξεις τώρα
Εκπαιδευτικοί: Μόνιμοι διορισμοί και νέες προκηρύξεις τώρα
«ΤΩΡΑ μόνιμες προσλήψεις, πάνω από 10.500 & νέος κύκλος προκηρύξεων στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση», ζητά το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών
Εκπαιδευτικοί: Μόνιμοι διορισμοί και νέες προκηρύξεις τώρα
ΕΠΑΛ: Νέες οδηγίες διδασκαλίας/διαχείρισης της ύλης Α' και Β' τάξης
ΕΠΑΛ: Νέες οδηγίες διδασκαλίας/διαχείρισης της ύλης Α' και Β' τάξης
Στο πλαίσιο της σταδιακής επιστροφής στη διά ζώσης διδασκαλία και στοχεύοντας στην κάλυψη ενδεχόμενων μαθησιακών κενών και στην αποτελεσματική...
ΕΠΑΛ: Νέες οδηγίες διδασκαλίας/διαχείρισης της ύλης Α' και Β' τάξης