Αξιολόγηση: Σε ποσοστό 100% η αποχή και στον ΣΕΠΕ Αμαρουσίου
Με συντριπτικό ποσοστό και καθολικά συμμετέχει και ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση

Στον ΣΕΠΕ Αμαρουσίου 36 από τα 36 Δημοτικά σχολεία και 43 από τα 43 Νηπιαγωγεία αποφάσισαν ομόφωνα ή με συντριπτικές πλειοψηφίες τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης (ποσοστό συμμετοχής 100%).

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι πέτυχαν μία πρώτη μεγάλη νίκη αλλά δεν εφησυχάζουν αφού θα συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά για να μην περάσει η αξιολόγηση. Η δύναμή των εκπαιδευτικών είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη και, όπως αναφέρουν, όλοι μαζί θα παλέψουν για να κρατήσουν ζωντανό το δημόσιο σχολείο.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου  χαιρετίζει τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της περιοχής μας για τη συμμετοχή τους στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία του ν. 4692/2020 και την εφαρμογή της Υ. Α. για την Εσωτερική και Εξωτερική Αξιολόγηση, η οποία στοχεύει στην διάλυση του δημόσιου σχολείου, την κατάργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Ανάλογη είναι και η πανελλαδική εικόνα συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή.

Η εικόνα αυτή φαίνεται ότι τρομάζει το Υπουργείο Παιδείας, όπου έχει αφήσει να διαρρέεται ότι θα δώσει παράταση στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων μέχρι τις 19 Μαρτίου αντί για τις 26 Φλεβάρη που ορίζει η Υ. Α.

Η αξιολόγηση δεν θα κάνει το σχολείο καλύτερο. Αντίθετα, θα αποτελέσει μοχλό για το σχολείο των λίγων και εκλεκτών, για τον άγονο ανταγωνισμό ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και σε σχολεία και το διχασμό του εκπαιδευτικού σώματος, για την κατηγοριοποίηση σχολείων, για την κατάργηση της ακώλυτης βαθμολογικής και μισθολογικής προαγωγής, για διαθεσιμότητες και απολύσεις, ακόμα και για την υπαγωγή των σχολείων στους Δήμους.

Οι δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί που ζούμε και αναπνέουμε καθημερινά μέσα στα σχολεία, που βιώνουμε και οι ίδιοι μαζί με τους μαθητές μας τα άγχη και τις αγωνίες των γονιών για το μέλλον και την πρόοδο των παιδιών τους είμαστε οι πρώτοι που παλεύουμε για ένα το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών.

Πετύχαμε μία πρώτη μεγάλη νίκη. Δεν εφησυχάζουμε! Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά για να μην περάσει η αξιολόγηση. Η δύναμή μας είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη. Όλες και όλοι μαζί θα παλέψουμε για να κρατήσουμε ζωντανό το δημόσιο σχολείο!

Η απάντηση σύσσωμου του εκπαιδευτικού κλάδου ήταν περήφανη και βροντερή!

Η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά!

Παλεύουμε για δωρεάν, δημόσιο σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ASEP
Διορισμοί και προσλήψεις εκπαιδευτικών 2026: Οδηγός για τις αιτήσεις και την εξ αποστάσεως μοριοδότηση
Ανοίγουν οι πίνακες για χιλιάδες εκπαιδευτικούς – Η μάχη των μορίων και οι ταχύρρυθμες πιστοποιήσεις
Διορισμοί και προσλήψεις εκπαιδευτικών 2026: Οδηγός για τις αιτήσεις και την εξ αποστάσεως μοριοδότηση
papei.jpg
ΠΑΠΕΙ: Το κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων»
Ο ρόλος των εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη δημιουργία ίσων ευκαιριών
ΠΑΠΕΙ: Το κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων»
Γυναίκες συνταξιούχοι κάθονται σε παγκάκι και κοιτάνε τη θάλασσα το καλοκαίρι
Νέα ρύθμιση για επικουρικές συντάξεις: Τέλος στις καθυστερήσεις που φτάνουν τα 3 χρόνια
Μείωση αναμονής έως και πέντε χρόνια στις επικουρικές – Τι αλλάζει με το νέο νόμο
Νέα ρύθμιση για επικουρικές συντάξεις: Τέλος στις καθυστερήσεις που φτάνουν τα 3 χρόνια
kapodistriako
ΕΚΠΑ: Το κορυφαίο Μεταπτυχιακό "Επιστήμη Δεδομένων και Τεχνολογίες Πληροφορίας"
Σας παρουσιάζουμε το κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ με τίτλο "Επιστήμη Δεδομένων και Τεχνολογίες...
ΕΚΠΑ: Το κορυφαίο Μεταπτυχιακό "Επιστήμη Δεδομένων και Τεχνολογίες Πληροφορίας"