Αξιολόγηση: Σε ποσοστό 100% η αποχή και στον ΣΕΠΕ Αμαρουσίου
Με συντριπτικό ποσοστό και καθολικά συμμετέχει και ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση

Στον ΣΕΠΕ Αμαρουσίου 36 από τα 36 Δημοτικά σχολεία και 43 από τα 43 Νηπιαγωγεία αποφάσισαν ομόφωνα ή με συντριπτικές πλειοψηφίες τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης (ποσοστό συμμετοχής 100%).

Οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι πέτυχαν μία πρώτη μεγάλη νίκη αλλά δεν εφησυχάζουν αφού θα συνεχίσουν ακόμη πιο δυναμικά για να μην περάσει η αξιολόγηση. Η δύναμή των εκπαιδευτικών είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη και, όπως αναφέρουν, όλοι μαζί θα παλέψουν για να κρατήσουν ζωντανό το δημόσιο σχολείο.

Η ανακοίνωση του συλλόγου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου  χαιρετίζει τους εκατοντάδες εκπαιδευτικούς της περιοχής μας για τη συμμετοχή τους στην ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από κάθε αξιολογική διαδικασία του ν. 4692/2020 και την εφαρμογή της Υ. Α. για την Εσωτερική και Εξωτερική Αξιολόγηση, η οποία στοχεύει στην διάλυση του δημόσιου σχολείου, την κατάργηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Ανάλογη είναι και η πανελλαδική εικόνα συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή.

Η εικόνα αυτή φαίνεται ότι τρομάζει το Υπουργείο Παιδείας, όπου έχει αφήσει να διαρρέεται ότι θα δώσει παράταση στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων μέχρι τις 19 Μαρτίου αντί για τις 26 Φλεβάρη που ορίζει η Υ. Α.

Η αξιολόγηση δεν θα κάνει το σχολείο καλύτερο. Αντίθετα, θα αποτελέσει μοχλό για το σχολείο των λίγων και εκλεκτών, για τον άγονο ανταγωνισμό ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και σε σχολεία και το διχασμό του εκπαιδευτικού σώματος, για την κατηγοριοποίηση σχολείων, για την κατάργηση της ακώλυτης βαθμολογικής και μισθολογικής προαγωγής, για διαθεσιμότητες και απολύσεις, ακόμα και για την υπαγωγή των σχολείων στους Δήμους.

Οι δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί που ζούμε και αναπνέουμε καθημερινά μέσα στα σχολεία, που βιώνουμε και οι ίδιοι μαζί με τους μαθητές μας τα άγχη και τις αγωνίες των γονιών για το μέλλον και την πρόοδο των παιδιών τους είμαστε οι πρώτοι που παλεύουμε για ένα το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση όλων των παιδιών.

Πετύχαμε μία πρώτη μεγάλη νίκη. Δεν εφησυχάζουμε! Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά για να μην περάσει η αξιολόγηση. Η δύναμή μας είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη. Όλες και όλοι μαζί θα παλέψουμε για να κρατήσουμε ζωντανό το δημόσιο σχολείο!

Η απάντηση σύσσωμου του εκπαιδευτικού κλάδου ήταν περήφανη και βροντερή!

Η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά!

Παλεύουμε για δωρεάν, δημόσιο σχολείο των όλων, των ίσων και των διαφορετικών

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία - Τζανάκης: Οι 600 ασυμπτωματικοί θα είχαν δώσει μέχρι 12.000 κρούσματα

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 21 Απριλίου

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
Διαμαρτυρία στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης από τη Γ' ΕΛΜΕ την Τετάρτη, στις 14:30, με αιτήματα μόνιμους διορισμούς και να δοθούν στη δημοσιότητα τα...
Εκπαιδευτικοί-Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για διορισμούς και οργανικά κενά
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και τηλεκπαίδευση σε κατειλημμένα σχολεία
Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία - Στήριξη από την ΑΔΕΔΥ και εξώδικα σε...
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς έξω από γήπεδο σε χωριό της Κατερίνης - Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο 58χρονος -...
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς