"Όσο η εκπαιδευτική κοινότητα και η κοινωνία αντιστέκονται στα ζοφερά σχέδια Κεραμέως, ο κυβερνητικός αυταρχισμός θα γιγαντώνεται. Καλούμε τους συναδέλφους σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης να μην καμφθούν ούτε από τους τακτικισμούς ούτε από τις απειλές της Υπουργού"

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι η κ.Κεραμέως, επιχειρώντας αναδίπλωση, καλεί εκ των υστέρων τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ με διπλό στόχο. Να βρει υποστήριξη από κάποια μέλη και ταυτόχρονα να επιχειρήσει την καλλιέργεια κλίματος καχυποψίας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς.

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ

Για μια ακόμη φορά η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως αποδεικνύει στην κοινωνία και στο σύνολο των εκπαιδευτικών πώς εννοεί τον «γόνιμο» διάλογο, τη διαβούλευση, τη συνεννόηση και τη συναίνεση για τα ζητήματα Παιδείας. Αποδεικνύει τον αυταρχισμό, το ναρκισσισμό και την απόλυτη έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα. Κυρίως, όμως, το ότι, πίσω από αυτό τον «μεταρρυθμιστικό» οργασμό, κρύβεται μια καλά οργανωμένη απόπειρα για τη διάλυση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και για τη σταδιακή εμπορευματοποίηση του αγαθού της Παιδείας, κατά τα πρότυπα εκπαιδευτικών συστημάτων που έχουν παταγωδώς αποτύχει.

Η αλαζονική κ. Κεραμέως που επιχειρεί εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία να νομοθετήσει ερήμην της κοινωνίας, έπεσε πάνω σε τοίχο. Έχοντας υποστεί το δεύτερο, μετά τη συντριπτική της ήττα στο «δημοψήφισμα» για τα υπηρεσιακά συμβούλια, ηχηρό ράπισμα από την εκπαιδευτική κοινότητα που αρνείται να υπακούσει στην εφαρμογή των διατάξεων για την αξιολόγηση, τώρα επιχειρεί να αναδιπλωθεί. Καλεί εκ των υστέρων τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και ΔΟΕ με διπλό στόχο. Να βρει υποστήριξη από κάποια μέλη και ταυτόχρονα να επιχειρήσει την καλλιέργεια κλίματος καχυποψίας ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς. Για την ΟΙΕΛΕ, φυσικά, ούτε λόγος να γίνεται. Αφού επιτέλεσε το «θεάρεστο» έργο της, ικανοποιώντας τα ρουσφέτια των χορηγών της κυβέρνησης, έχει αποκλείσει την Ομοσπονδία από το διάλογο για οποιαδήποτε ρύθμιση. Θεωρεί ότι οι φίλοι της σχολάρχες, οι μοναδικοί που τη στηρίζουν στη σταυροφορία της για το ξεπούλημα της εκπαίδευσης, θα καταφέρουν με απειλές και εκφοβισμό να φιμώσουν τον κλάδο μας. Έχει απέχθεια και αλλεργία στην αντίθετη άποψη.

Βέβαια, η κ. Υπουργός δίνει διαπιστευτήρια «δημοκρατικότητας» και εκτός εκπαίδευσης. Εδώ και λίγο καιρό στήνει «προκάτ» διάλογο (πρόκειται επί της ουσίας για προεκλογική «τουρνέ») με πολίτες, όπου οι ερωτήσεις είναι ελεγχόμενες και οι καλεσμένοι κομματικοί αρεστοί. Στις περιπτώσεις που εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων, εκπρόσωποι από κοινωνικές συλλογικότητες δεν ανήκουν στον κύκλο των «εκλεκτών», αποκλείονται αυτομάτως από το «διάλογο».

Ένα πράγμα είναι βέβαιο. Όσο η εκπαιδευτική κοινότητα και η κοινωνία αντιστέκονται στα ζοφερά σχέδια Κεραμέως, ο κυβερνητικός αυταρχισμός θα γιγαντώνεται. Καλούμε τους συναδέλφους σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης να μην καμφθούν ούτε από τους τακτικισμούς ούτε από τις απειλές της Υπουργού. Μόνο ενωμένοι θα αποκρούσουμε το νεοφιλελεύθερο σχεδιασμό ολοκληρωτικής ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης και θα αποτρέψουμε την επιστροφή σε εποχές όπου η Παιδεία ήταν προνόμιο των γόνων της κοινωνικής και οικονομικής ελίτ.

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4