Αξιολόγηση: Συντριπτικό το ποσοστό αποχής στην Κέρκυρα
Συντριπτική είναι η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση στην Κέρκυρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Σε όσους Συλλόγους έχουν συγκληθεί μέχρι τώρα στην Κέρκυρα οι εκπαιδευτικοί έχουν ταχθεί συντριπτικά υπέρ της απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση. Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, στην Κέρκυρα ήδη 24 σχολεία συμμετέχουν στην απεργία-αποχή, ενώ για τα σχολεία που απομένουν, στα περισσότερα, έχουν μαζευτεί ήδη οι υπογραφές, ώστε να μη γίνει η Ειδική Συνεδρίαση.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν  τη  δήλωση  της  ΟΛΜΕ  για συμμετοχή στην απεργία – αποχή καθώς και να καταγγείλουν στο  Δ.Σ. την παραμικρή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης από την πλευρά της Διοίκησης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Με συντριπτική συμμετοχή στην Απεργία – Αποχή, που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ, συνέχισαν και σήμερα τα σχολεία να πραγματοποιούν την Ειδική Συνεδρίαση για την αξιολόγηση. Σε όσους Συλλόγους έχουν συγκληθεί μέχρι τώρα, τόσο στην Κέρκυρα, όσο και πανελλαδικά, οι συνάδελφοι έχουν ταχθεί συντριπτικά υπέρ της Απεργίας – Αποχής -στην Κέρκυρα ήδη 24 σχολεία-, ενώ για τα σχολεία που απομένουν, στα περισσότερα, έχουν μαζευτεί ήδη οι υπογραφές, ώστε να μη γίνει η Ειδική Συνεδρίαση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλα τα παραπάνω σχολεία, οι συνάδελφοι τάχθηκαν υπέρ της Απεργίας-Αποχής, πριν καν γίνει η σύγκληση της Ειδικής Συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων.

Συνεχίζουμε καθημερινά τη μάχη, σχολείο το σχολείο, συνάδελφο τον συνάδελφο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους :

  1. Να  υπογράψουν  τη  δήλωση  της  ΟΛΜΕ  για συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Όταν υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων, ο  Σύλλογος Διδασκόντων δε  συγκαλείται,  γιατί δεν υπάρχει απαρτία.  Όπως η κυβέρνηση φέρνει, μέσα  σε συνθήκες καραντίνας, το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο, έτσι κι εμείς, απαντάμε επιθετικά. Δε χάνουμε χρόνο.
  2. Σε  περίπτωση που κληθούν να  συμμετάσχουν σε ειδική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων  με θέμα την αξιολόγηση μέσω τηλεδιάσκεψης,  να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή και να αποχωρήσουν.
  3. Να καταγγείλουν στο  Δ.Σ. την παραμικρή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης από την πλευρά της Διοίκησης, η οποία βάζει εμπόδια στην εφαρμογή  της  ομόφωνης απόφασης των συνδικαλιστικών μας οργάνων.  Επιχειρήματα του τύπου: «δεν είμαστε κατοχυρωμένοι…», «είναι νόμος και οφείλουμε  ως δημόσιοι υπάλληλοι να υπακούμε»  κι άλλα παρόμοια, είναι εκ του πονηρού και θα καταγγελθούν. Εξάλλου δεν ξεχνάμε ότι πρόσφατα ψηφισμένους νόμους δεν τους εφαρμόσαμε (κάμερες, Υ.Α. για ωράριο Νηπιαγωγών, τηλεαπουσίες…)

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΑ,

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

Ενημερώνουμε για την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων την ΕΛΜΕ!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ASEP
Διορισμοί και προσλήψεις εκπαιδευτικών 2026: Οδηγός για τις αιτήσεις και την εξ αποστάσεως μοριοδότηση
Ανοίγουν οι πίνακες για χιλιάδες εκπαιδευτικούς – Η μάχη των μορίων και οι ταχύρρυθμες πιστοποιήσεις
Διορισμοί και προσλήψεις εκπαιδευτικών 2026: Οδηγός για τις αιτήσεις και την εξ αποστάσεως μοριοδότηση
papei.jpg
ΠΑΠΕΙ: Το κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων»
Ο ρόλος των εξ αποστάσεως μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη δημιουργία ίσων ευκαιριών
ΠΑΠΕΙ: Το κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Οικονομική της Εκπαίδευσης και Διαχείριση Εκπαιδευτικών Μονάδων»
Γυναίκες συνταξιούχοι κάθονται σε παγκάκι και κοιτάνε τη θάλασσα το καλοκαίρι
Νέα ρύθμιση για επικουρικές συντάξεις: Τέλος στις καθυστερήσεις που φτάνουν τα 3 χρόνια
Μείωση αναμονής έως και πέντε χρόνια στις επικουρικές – Τι αλλάζει με το νέο νόμο
Νέα ρύθμιση για επικουρικές συντάξεις: Τέλος στις καθυστερήσεις που φτάνουν τα 3 χρόνια
kapodistriako
ΕΚΠΑ: Το κορυφαίο Μεταπτυχιακό "Επιστήμη Δεδομένων και Τεχνολογίες Πληροφορίας"
Σας παρουσιάζουμε το κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ με τίτλο "Επιστήμη Δεδομένων και Τεχνολογίες...
ΕΚΠΑ: Το κορυφαίο Μεταπτυχιακό "Επιστήμη Δεδομένων και Τεχνολογίες Πληροφορίας"