Εκπαιδευτικοί: Καταδικάζουμε την επίθεση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ
Κυβέρνηση, Πρυτανικές Αρχές αντιμετωπίζουν τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αρχιτέκτονες του αύριο, σαν εγκληματίες. Ούτε μήνας δεν πέρασε από την ψήφιση του νόμου της αστυνομοκρατίας των ΑΕΙ και ήδη αποδεικνύεται ότι για την Κυβέρνηση είναι έγκλημα η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καταγγέλλει την βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών που διεκδικούν να κάνουν μάθημα.

Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από την ψήφιση του νόμου της αστυνομοκρατίας στα ΑΕΙ και αποδείχτηκε η υποκρισία και οι πραγματικοί σχεδιασμοί της Κυβέρνησης.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ένα πανεπιστήμιο που είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο, σε ένα πανεπιστήμιο που εδώ και ένα χρόνο οι επιστήμονες του αύριο δεν έχουν δει τις σχολές τους να λειτουργούν, δυνάμεις των ΜΑΤ, επιτέθηκαν σε αγωνιζόμενους φοιτητές για να διασφαλίσουν την «ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ». Γελάει ο κάθε πικραμένος! Μεγάλη ευθύνη για τα σημερινά γεγονότα έχει ο πρύτανης του ΑΠΘ, ο οποίος ενημέρωσε την Εισαγγελία ανοίγοντας τον δρόμο για την εισβολή των ΜΑΤ και της αστυνομίας.

Κυβέρνηση, Πρυτανικές Αρχές αντιμετωπίζουν τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αρχιτέκτονες του αύριο, σαν εγκληματίες!

Αποδεικνύεται ότι για τον νόμο της Κυβέρνησης έγκλημα είναι η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας, για αυτό στέλνει τα ΜΑΤ να κρατήσουν κλειστά τα Πανεπιστήμια και προχωρεί σε προσαγωγές, βία και καταστολή εναντίον φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν! Προχωράει σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών.

Με το νόμο τους και την τρομοκρατία του θέλουν να επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο ΑΕ, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα, έχουν απαντήσει απέναντι στην βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Το εργατικό κίνημα στηρίζει τους αγώνες των παιδιών της. Δεν θα δεχθούμε την μετατροπή της πανδημίας σε «γύψο» απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές, να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Έξω ο ΑστυΝόμος Κεραμέως-Χρυσοχοίδη από τα Πανεπιστήμια!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hormuz
ΗΠΑ - Ιράν: Διπλωματικό «μπρα ντε φερ» με φόντο το πετρέλαιο
Η σύγκρουση ΗΠΑ–Ιράν παραμένει σε κρίσιμο σημείο, με το Στενό του Ορμούζ κλειστό και τη διαπραγμάτευση να σκοντάφτει στο πυρηνικό πρόγραμμα
ΗΠΑ - Ιράν: Διπλωματικό «μπρα ντε φερ» με φόντο το πετρέλαιο
ζαχαρακη οοσα
Σύνοδος ΟΟΣΑ-Σοφία Ζαχαράκη: H στρατηγική για τον συνολικό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και ο ρόλος των εκπαιδευτικών
Ζαχαράκη στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ: Δίνουμε έμφαση στις δεξιότητες που προσφέρουν στα παιδιά μας γνώσεις αλλά και ανθεκτικότητα
Σύνοδος ΟΟΣΑ-Σοφία Ζαχαράκη: H στρατηγική για τον συνολικό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης και ο ρόλος των εκπαιδευτικών
χημικα
Τα χημικά που μένουν για πάντα: Η αόρατη απειλή που ίσως συνδέεται με παιδική λευχαιμία
Ανησυχία για τα «παντοτινά χημικά»: Βρίσκονται σε αντικολλητικά σκεύη, συσκευασίες τροφίμων, αδιάβροχα υφάσματα
Τα χημικά που μένουν για πάντα: Η αόρατη απειλή που ίσως συνδέεται με παιδική λευχαιμία
orthioi_aderfia.jpg
Παναττική στάση εργασίας και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις – Στο επίκεντρο το δικαίωμα στην απεργία και η υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου
Εκπαιδευτικοί στους δρόμους: «Καμία δίωξη δεν θα μείνει αναπάντητη»: Η σημερινή Τετάρτη δεν είναι «υπόθεση κάποιων άλλων». Είναι υπόθεση όλων μας....
Παναττική στάση εργασίας και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις – Στο επίκεντρο το δικαίωμα στην απεργία και η υπόθεση της Χρύσας Χοτζόγλου