Βασανισμός διαδηλωτή
Η κακοποίηση ημίγυμνου φοιτητή έκανε τον γύρο του διαδικτύου - Το ΝΑΡ καταγγέλλει πως φοιτήτρια με πατερίτσες σύρθηκε στην κλούβα - Συγκέντρωση αλληλεγγύης σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλούν οι εικόνες κακοποίησης φοιτητή του ΑΠΘ από δυνάμεις της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα φοιτητές πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ, διαμαρτυρόμενοι κατά του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, με τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου να καλεί τον εισαγγελέα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ και ακολούθησε η βίαιη καταστολή των φοιτητών, καθώς και ο βασανισμός ενός εξ αυτών, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Η οργάνωση Νέο Αριστερό Ρεύμα - νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (ΝΑΡ-νΚΑ) καταγγέλλει πως μια φοιτήτρια με πατερίτσες σύρθηκε δια της βίας σε κλούβα, ενώ μια άλλη λυποθύμiσε.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης καταστολής, προσήχθησαν 30 φοιτητές, με τους 29 τελικώς να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα.

Αιχμές για τον «πρύτανη των ΜΑΤ» και συγκέντρωση αλληλεγγύης

«Αυτή η εικόνα ξύπνησε μνήμες όμως από τις 32 συλλήψεις στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ στις 17.11.1973 όταν ο "πρύτανης των τανκς" Σδράκας κάλεσε τα όργανα της Χούντας ενάντια στους αγωνιζόμενους φοιτητές», σημειώνει το ΝΑΡ και επιτίθεται κατά του τωρινού πρύτανη, Ν Παπαϊωάννου, τον οποίο αποκαλεί «πρύτανη των ΜΑΤ»:

«Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, όπως αποκαλύφτηκε σήμερα, ότι έχει οργανώσει τους σεκιουριτάδες σαν μηχανισμό που χαφιεδίζει τις συνελεύσεις και τη δράση των φοιτητών».

Σήμερα στις 12.00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, κατά τη μεταφορά των συλληφθέντων στον εισαγγελέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΝΑΡ - νΚΑ:

Κάτω τα χέρια από την αγωνιζόμενη νεολαία!
Έξω η αστυνομία από το ΑΠΘ και τα πανεπιστήμια.
Να παραιτηθεί ο Πρύτανης των ΜΑΤ Ν. Παπαϊωάννου  

Ανακοίνωση του ΝΑΡ και της νεολαίας για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση Θεσσαλονίκης


Το ΝΑΡ και νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουν το όργιο αστυνομικής βαρβαρότητας την Δευτέρα 22 Φλεβάρη στο ΑΠΘ μετά από πρόσκληση του κατάπτυστου πρύτανη Νίκου Παπαϊωάννου.

Συγκλονισμένη η κοινωνία είδε τι σημαίνει η πανεπιστημιακή αστυνομία της ΝΔ όταν αντίκρυσε τις εικόνες με την κατάληψη της Πρυτανείας από ΜΑΤ και ασφαλίτες, με σιδεροδέσμιους φοιτητές να συλλαμβάνονται, τη λιπόθυμη φοιτήτρια κάτω από τα αδιάφορα βλέμματα των αστυνομικών, την ντροπιαστική για την κυβέρνηση εικόνα της φοιτήτριας με τις πατερίτσες να σύρεται στην κλούβα, τον φοιτητή να κακοποιείται ημίγυμνος. Συνολικά 30 φοιτητές κρατήθηκαν στα κρατητήρια της ΓΑΔΘ για ώρες με τους 29 από αυτούς να συλλαμβάνονται και να παραμένουν κρατούμενοι μέχρι να οδηγηθούν την Τρίτη στον εισαγγελέα. Αυτό το αντιδημοκρατικό όργιο είναι το αποτέλεσμα της προπαγάνδας για «βία και παραβατικότητα στα πανεπιστήμια» που διακινεί η ΝΔ και σιγοντάρουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και ο Βελόπουλος.

Αυτή την άθλια μεταχείριση δεν είχε κανένας από τους ναρκέμπορους που κυκλοφορούν μέσα και γύρω από ΑΠΘ, κανένας Λιγνάδης, κανένας από όσους ρημάζουν τη ζωή και το μέλλον της νεολαίας.

Αυτή η εικόνα ξύπνησε μνήμες όμως από τις 32 συλλήψεις στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ στις 17.11.1973 όταν ο «πρύτανης των τανκς» Σδράκας κάλεσε τα όργανα της Χούντας ενάντια στους αγωνιζόμενους φοιτητές.

Ο «πρύτανης των ΜΑΤ» Παπαϊωάννου φοβάται το φοιτητικό κίνημα που παλεύει για παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς και υποταγή στις επιχειρήσεις, για δουλειά, για δημοκρατικά δικαιώματα και τη δημόσια υγεία. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, όπως αποκαλύφτηκε σήμερα, ότι έχει οργανώσει τους σεκιουριτάδες σαν μηχανισμό που χαφιεδίζει τις συνελεύσεις και τη δράση των φοιτητών.

Η κυβέρνηση, ο υπουργός καταστολής Χρυσοχοΐδης και το φερέφωνό τους ο «πρύτανης των ΜΑΤ» είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα τρομοκρατήσουν τη νεολαία που αγωνίζεται για τα δικαιώματα, τις ανάγκες και τα όνειρά της. Οι αγώνες για ψωμί, υγεία, παιδεία, ελευθερία θα δυναμώσουν, θα δώσουν ελπίδα και αυτοπεποίθηση σε όσους υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ και ΕΕ, θα νικήσουν.

Η νεολαία που αγωνίζεται δεν είναι μόνη. Καλούμε κάθε εργαζόμενο και λαϊκό άνθρωπο, κάθε μαχόμενη δύναμη της κοινωνίας, τα εργατικά σωματεία, τον κόσμο της παιδείας και του πολιτισμού να υψώσει ασπίδα αλληλεγγύης στη νέα γενιά. 

  • Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε δίωξη των 29 φοιτητών και φοιτητριών
  • Να παραιτηθεί ο «πρύτανης των ΜΑΤ» Ν. Παπαϊωάννου
  • Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια – Να μην εφαρμοστεί, να καταργηθεί ο αντιδημοκρατικός νόμος Χρυσοχοΐδη-Κεραμέως
  • Όχι παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς
  • Έξω οι εταιρίες από τις σχολές.
  • Αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής
  • Ψωμί-υγεία-παιδεία-ελευθερία για όλους και όλες

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσ/νίκης την Τρίτη 22/2, στις 12μ

Προσυγκέντρωση των φοιτητικών συλλόγων στο ΑΠΘ στις 11πμ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Τέμπη: Εκδικάζεται αύριο η πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος
Οι συγγενείς μηχανοδηγού που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα ζητούν αποζημίωση για την ηθική βλάβη και την οδύνη
Τέμπη: Εκδικάζεται αύριο η πρώτη αγωγή αποζημίωσης συγγενών θύματος