ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Μουσικά-Καλλιτεχνικά: Τα παιδιά μας δεν είναι κόστος, λένε οι γονείς
«Μέχρι πότε θα αντιμετωπίζετε την ανθρώπινη ζωή και την παιδεία με οικονομικό αντίβαρο; Τα παιδιά μας δεν είναι κόστος», σημειώνει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Ερωτήματα σχετικά με τη συνέχιση της αναστολής της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων, των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις και των μουσικών σχολείων θέτει η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, με αφορμή τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, εν όψει της επαναλειτουργίας των Γυμνασίων της χώρας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Σχεδόν τρεις μήνες μετά το κλείσιμο των σχολείων. Τα παιδιά μας (όσα έχουν την δυνατότητα) στέκονται μπροστά από μία οθόνη αντιμετωπίζοντας διαρκώς δυσκολίες στην επικοινωνία τους με τους εκπαιδευτικούς, στερούμενα την διάδραση, την ουσιαστική εκπαίδευση, την κοινωνική συναναστροφή. Κι έρχεται η ώρα να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο. Έτσι τους είχε ανακοινωθεί.

Όπως αποδείχθηκε εντελώς απρόσμενα, γονείς και μαθητές δεν λογάριασαν καλά. Γιατί η κυβέρνηση με εξαιρετικά επείγον έγγραφό της το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου του 2021 με Θέμα «Διευκρινίσεις για την επαναλειτουργία σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» (Αριθ. Πρωτ.: 10939/ΓΔ4 ) γνωστοποιεί πως «συνεχίζεται η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας» όχι μόνο στα Λύκεια γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης τα οποία βρίσκονται σε περιοχές αυξημένου κινδύνου επιπέδου Β΄ αλλά και στα Γυμνάσια με λυκειακές τάξεις! Στο ίδιο έγγραφο «συνιστάται η αναπροσαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων, στις περιπτώσεις εκείνες που εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν το ωράριό τους σε Γυμνάσια και Λύκεια, συγχρόνως» με προτεραιότητα το πρόγραμμα των Λυκείων.

Ξεκάθαρη παραδοχή πως θα προκύψουν εκπαιδευτικά κενά σε σχολικές μονάδες. Κι έτσι τα παιδιά των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων που βρίσκονται στις περιοχές αυξημένου κινδύνου έβγαλαν τα βιβλία από τις τσάντες. Τηλεκπαίδευση. Κι έπειτα θα κληθούν να εξεταστούν με ίσους όρους με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους, με Τράπεζα Θεμάτων, με αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μέχρι πότε θα μας προκαλείτε; Μέχρι πότε θα μένουν τα παιδιά μας μακριά από τα σχολεία τους γιατί δεν είστε διατεθειμένοι να πάρετε μέτρα για την ασφαλή επιστροφή τους; Μέχρι πότε θα αντιμετωπίζετε την ανθρώπινη ζωή και την παιδεία με οικονομικό αντίβαρο; Τα παιδιά μας δεν είναι κόστος! Είναι κοινωνικό κεφάλαιο. Και σας αξιολογεί!!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

kerameos
ΥΠΑΙΘ: Πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων της Κίνας
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα συνεργασίας ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια της Κίνας
ΥΠΑΙΘ: Πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων της Κίνας
Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε ο Πύργος Ελέγχου στον ΕΦΚΑ
ΕΦΚΑ: «Πύργος ελέγχου» για την απόδοση συντάξεων και εργαζομένων
Ο Πύργος Ελέγχου στον ΕΦΚΑ ελέγχει την πορεία των εκκρεμών συντάξεων καθώς και την απόδοση των υπαλλήλων - εισηγητών οι οποίοι πρέπει πλέον να...
ΕΦΚΑ: «Πύργος ελέγχου» για την απόδοση συντάξεων και εργαζομένων
Άδωνις Γεωργιάδης: «Με βρίζανε, να πεθάνουν τα παιδιά μου, να πάθω καρκίνο»
Δέκτης πολλών υβριστικών μηνυμάτων είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εξαιτίας της προσπάθειάς του να μεταπείσει τους αντιεμβολιαστές, όπως...
Άδωνις Γεωργιάδης: «Με βρίζανε, να πεθάνουν τα παιδιά μου, να πάθω καρκίνο»
Φοιτητές: Κι άλλο κρούσμα στο ΑΠΘ - Δεκαήμερη καραντίνα για ανεμβολίαστους
Κρούσμα και στο Τμήμα Πληροφορικής: Σε περίπτωση κρούσματος συνίσταται οι εμβολιασμένοι φοιτητές να παρακολουθούνται για πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων,...
Φοιτητές: Κι άλλο κρούσμα στο ΑΠΘ - Δεκαήμερη καραντίνα για ανεμβολίαστους