ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Σχολεία-Εκπαιδευτικοί: Πότε προβλέπεται αλλαγή ωρολόγιου προγράμματος
Σχολεία-Εκπαιδευτικοί: Αλλαγή ωρολόγιου προγράμματος σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και εξ αποστάσεως εκπαίδευση και στα Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις στις «κόκκινες» περιοχές προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Σχολεία-Εκπαιδευτικοί: Αναπροσαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων, στις περιπτώσεις εκείνες που εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν το ωράριό τους σε Γυμνάσια και Λύκεια, συγχρόνως προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, ενώ με εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα στα Λύκεια, καθώς και στα Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις που βρίσκονται στις «κόκκινες» περιοχές, λόγω κορονοϊού.

Σε σχετική διευκρίνηση του υπουργείου Παιδείας επισημαίνεται ότι στα Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις, το Λύκειο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Γυμνασίου. Η δομή είναι ενιαία και δεν είναι δυνατόν να διαχωριστεί, οπότε το Λύκειο που οφείλει να είναι κλειστό στις «κόκκινες περιοχές», συμπαρασύρει και το Γυμνάσιο. Τα σχολεία αυτά είναι ελαχιστα σε όλη τη χώρα, κυριως σε χωριά.

Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα Μουσικά Γυμνάσια που συνήθως έχουν Λυκειακές Τάξεις και θεωρούνται ενιαία. Σε αυτά παρουσιάζονται επιπλέον δυσκολίες (τραγούδι, πνευστά όργανα κλπ), οπότε στις «κόκκινες» περιοχές παραμένουν κλειστά.

Ολόκληρη η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας:

Σας γνωρίζουμε ότι στις περιοχές της Επικράτειας, στις οποίες έχουν επιβληθεί έκτακτα μέτρα, επιπροσθέτως των προβλεπόμενων, για λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, συνεχίζεται η αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των Λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης, καθώς και των Γυμνασίων με λυκειακές τάξεις.

Οι εν λόγω σχολικές μονάδες εξακολουθούν να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Επίσης, ενόψει της επαναλειτουργίας της δια ζώσης διδασκαλίας των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συνεκτιμώντας τα επιπρόσθετα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας, συνιστάται η αναπροσαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων, στις περιπτώσεις εκείνες που εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν το ωράριό τους σε Γυμνάσια και Λύκεια, συγχρόνως.

Η αναπροσαρμογή των ωρολογίων προγραμμάτων γίνεται με ευθύνη των Διευθυντών καιτη συνεργασία των Συλλόγων Διδασκόντων των εμπλεκόμενων σχολικών μονάδων, προκειμένου να υλοποιηθεί τόσο η δια ζώσης όσο και η εξ αποστάσεως διδασκαλία, δίνοντας προτεραιότητα στο πρόγραμμα των Λυκείων.

Για οποιαδήποτε αναπροσαρμογή του ωρολογίου προγράμματος ενημερώνεται αρμοδίως η οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το έγγραφο εδώ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΟΛΜΕ: Η θέση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τη θητεία του ΔΣ
ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών: Είναι αναγκαίο περισσότερο ποτέ οι συνάδελφοι με τη μαζική συμμετοχή τους στο συνδικαλιστικό κίνημα να αποτρέψουν αυτά τα...
ΟΛΜΕ: Η θέση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για τη θητεία του ΔΣ
ΟΑΕΔ
ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ: Οι οριστικοί πίνακες έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού
Εκδόθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης, μετά την εξέταση αιτήσεων θεραπείας, για την πρόσληψη έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού στις 50 ΕΠΑΣ...
ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ: Οι οριστικοί πίνακες έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού
Απογοητευτικές δηλώσεις Πετρούνια για το #metoo: Δεν έχω δει επιτυχημένο αθλητή να έχει τέτοιο παράπονο
Αντιδράσεις ξεσήκωσαν οι απαράδεκτες δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια για το #metoo
Απογοητευτικές δηλώσεις Πετρούνια για το #metoo: Δεν έχω δει επιτυχημένο αθλητή να έχει τέτοιο παράπονο