Νόμος ΑΕΙ: Συζήτηση Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών - Α.Τσίπρα
Η συζήτηση αφορούσε στο νέο Νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και επικεντρώθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο εναντίον της αστυνόμευσης στα Πανεπιστήμια

Διαδικτυακή συνάντηση / συζήτηση είχε η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών «ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η συζήτηση αφορούσε το νέο Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και επικεντρώθηκε κυρίως στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο εναντίον της αστυνόμευσης στα Πανεπιστήμια, καθώς και στην επιλεκτική απαγόρευση των συγκεντρώσεων με πρόσχημα την πανδημία

Στο πλαίσιο του κύκλου επαφών με τα πολιτικά κόμματα, η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών ΟΧΙ Αστυνομία στα Πανεπιστήμια πραγματοποίησε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου διαδικτυακή συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Την Πρωτοβουλία εκπροσώπησαν ο αν. καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πολυμέρης Βόγλης, ο αν. καθηγητής του ΕΚΠΑ Βαγγέλης Καραμανωλάκης και η επίκουρη. καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αθηνά Σκουλαρίκη.

Η συζήτηση αφορούσε στο Νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα Πανεπιστήμια και ειδικότερα στο θέμα της λεγόμενης πανεπιστημιακής Αστυνομίας (Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας ανέπτυξαν τους λόγους της διαφωνίας της συντριπτικής πλειοψηφίας των Πανεπιστημιακών με τη θέσπιση αστυνομικού σώματος (ΟΠΠΙ) που θα επιτηρεί την πανεπιστημιακή κοινότητα και θα ελέγχεται από την ΕΛΑΣ, καθώς και τις προτάσεις που έχει επεξεργαστεί η Πρωτοβουλία για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων.

Ο κ. Τσίπρας ήταν ενήμερος τόσο για το ζήτημα των αντιδράσεων της πανεπιστημιακής κοινότητας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ, όσο και για τη δράση και την απήχηση της Πρωτοβουλίας μας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο εναντίον της αστυνόμευσης στα Πανεπιστήμια, καθώς και στην επιλεκτική απαγόρευση των συγκεντρώσεων με πρόσχημα την πανδημία. Η Πρωτοβουλία θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τα πολιτικά κόμματα και θα εντείνει τις παρεμβάσεις της το επόμενο κρίσιμο διάστημα, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ