Ωράριο των Νηπιαγωγών: Νέο κάλεσμα στη διαμαρτυρία στο υπουργείο
ΣΕΠΕ «ο Σωκράτης»: Κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα στις 14:00, ενάντια στην επέκταση του ωραρίου των Νηπιαγωγών - Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, την Πέμπτη, στις 13:00

Στην κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα στις 14:00, ενάντια στην επέκταση του ωραρίου των Νηπιαγωγών, καλεί ο ΣΕΠΕ «ο Σωκράτης». Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα και για το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, την Πέμπτη, στις 13:00.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Οι ανατροπές στο ωράριο των Νηπιαγωγών αφορούν όλο τον κλάδο!

Πάρτε τώρα πίσω την Υπουργική Απόφαση!

• ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 14:00!
  • ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Στις 15 Ιανουαρίου 2021 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση (Υ.Α.) για την αλλαγή της ώρας αποχώρησης από το Νηπιαγωγείο και την αύξηση του ωραρίου των Νηπιαγωγών. Μέσα σ΄ ένα βράδυ είδαμε μια ακόμα εν ψυχρώ αύξηση ωραρίου κατά 1 ώρα την εβδομάδα, μετά από αυτή του 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν κατά 2,5-3,5 ώρες την εβδομάδα!

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καμία σχέση δεν έχει με τα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας, με την διευκόλυνση εκπαιδευτικών και γονιών για την αποφυγή του συγχρωτισμού.

Όπως, εύστοχα, έχει αναδειχτεί από την πλειοψηφία των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας τα αποτελέσματα αυτή της ρύθμισης είναι ακριβώς τα αντίθετα. Αυξάνεται ο συγχρωτισμός – ειδικά σε συστεγαζόμενα σχολεία - , δυσκολεύονται οι γονείς που έχουν παιδιά που φοιτούν σε διαφορετικές μονάδες, ανατρέπεται ο προγραμματισμός που με πολύ κόπο έχουν καταρτίσει οι Σύλλογοι Διδασκόντων!!

Κυριολεκτικά, θα μιλούσαμε για «παράλογη» και «ουρανοκατέβατη» ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας, εάν δε γνωρίζαμε πολύ καλά τη βαθιά αντιεκπαιδευτική του ατζέντα για συνολική ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων, τη γενικευμένη αύξηση ωραρίου και τη σύγκληση εργασιακού και διδακτικού ωραρίου (3ο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – Έκθεση Πισσαρίδη Ν.Δ.), την κατάργηση οργανικών θέσεων Νηπιαγωγών, την πλήρη κατάργηση του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου και την κάλυψη του Ολοήμερου στο κουτσουρεμένο δίωρο που θα απομείνει (2μ.μ.-4μ.μ.) με συμβασιούχους, ωρομίσθιους ακόμα και τριμηνίτες εκπαιδευτικούς.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας θεωρούν πως η πανδημία είναι η κατάλληλη ευκαιρία για να «χτυπήσουν πισώπλατα». Ξεκινούν από το ωράριο των Νηπιαγωγών, γιατί εκτιμούν ότι εκεί βρίσκεται ο αδύναμος κρίκος.

Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο!

Χαιρετίζουμε την άμεση παρέμβαση και πρωτοβουλία δεκάδων ΣΥΛΛΟΓΩΝ σε όλη τη χώρα, που έκαναν, από την πρώτη στιγμή, δική τους υπόθεση το συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι θετικές και ελπιδοφόρες οι μαζικές συσκέψεις των σωματείων, οι πρώτες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται από τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι αποφάσεις για καταδίκη και απόσυρση της Υ.Α., οι συλλογικές αποφάσεις που παίρνονται, ώστε να περιφρουρηθεί το υπάρχον ωράριο, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις εκφράζονται και με αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Παλεύουμε για:

• Να αποσυρθεί εδώ και τώρα η Υ.Α. για το ωράριο των Νηπιαγωγείων. Συνδικαλιστική κάλυψη και μέτρα στήριξης των αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων από τη ΔΟΕ.
  • Κατοχύρωση του ωραρίου όλων των Νηπιαγωγών και εξίσωσή του με αυτό όλων των εκπαιδευτικών.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την  ασφάλεια και υγιεινή στα σχολεία.
  • Εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής με σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμία απόλυση – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
  • Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά.  Εδώ και τώρα απεργία – αποχή.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Self tests: Κρούσματα σε 359 μαθητές και 254 εκπαιδευτικούς

Λύκεια - Λινού: Μοριακά τεστ στους μαθητές που βγήκαν αρνητικοί

Ευτράπελες ιστορίες από το μάθημα με webex

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ