Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Όχι στην εγκατάσταση συστήματος  βιντεοεπιτήρησης  στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και σε όλες τις σχολικές μονάδες από τον Δήμο ζητάει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος» καλεί τον Δήμαρχο Παλλήνης να μην εγκαταστήσει κάμερες ούτε στο 1ο Δημοτικό ούτε σε κανένα άλλο σχολείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής.

Σε κάθε περίπτωση εάν ο Δήμος προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής του για εγκατάσταση καμερών,  χωρίς ούτε καν το σχολικό συμβούλιο του σχολείου να συνεδριάσει για το θέμα,  το Δ.Σ. του Συλλόγου δεσμεύεται ότι θα εξαντλήσει κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο κατά της απόφασης αυτής η οποία να σημειώσουμε ότι λήφθηκε χωρίς κανένα διάλογο με γονείς και εκπαιδευτικούς, τη στιγμή, μάλιστα, που ο Δήμος Παλλήνης είναι ο μοναδικός Δήμος που αρνείται τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Αλέξανδρος Δελμούζος» λαμβάνοντας υπόψη:

  • Τη πάγια-αρνητική- θέση του για την τοποθέτηση καμερών στα σχολεία από τους Δήμους
  • Την πρόθεση του Δήμου Παλλήνης να τοποθετήσει αιφνιδιαστικά σύστημα βιντεοεπιτήρησης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με εκπαιδευτικούς και γονείς, αναθέτοντας τον έλεγχο των καμερών σε ιδιωτική εταιρία ασφαλείας!
  • Την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου σύμφωνα με την οποία οι εκπαιδευτικοί αρνούνται αιτιολογημένα  την τοποθέτηση καμερών στο σχολείο τους.

Καλεί τον Δήμαρχο Παλλήνης να μην εγκαταστήσει κάμερες ούτε στο 1ο Δημοτικό ούτε σε κανένα άλλο σχολείο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας.

Ως εκπαιδευτικοί, θεωρούμε πως η ψυχική υγεία των μαθητών πλήττεται βάναυσα με τις κάμερες. Εκτός όλων των άλλων, υπάρχει ο κίνδυνος να περιορισθεί η ανάπτυξη της έννοιας της ελευθερίας τους, εάν πιστέψουν από μικρή ηλικία ότι είναι φυσιολογικό να παρακολουθούνται μέσω καμερών. Ακόμη λειτουργεί ανασταλτικά και κατασταλτικά στην ελευθερία κινήσεων του μαθητή, επιδρά αρνητικά στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, προσβάλλοντας βάναυσα την προσωπική τους αξιοπρέπεια αναιρώντας τον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου. Επιπλέον εισάγει έναν ανώνυμο  σιωπηρό και  ανεξέλεγκτο παράγοντα στους σχολικούς χώρους.

Προτείνουμε ο Δήμος  να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης του σχολείου για την ασφάλεια των μαθητών και για την προστασία των σχολικών χώρων κάτι που δεν επηρεάζει τον ψυχισμό των μαθητών μας.

Είμαστε υπέρ του ανοιχτού σχολείου στην τοπική κοινωνία. Οι προαύλιοι χώροι των σχολείων πρέπει να γίνουν τα απογεύματα το "στέκι της γειτονιάς", ώστε να γίνουν τόποι συνάντησης των παιδιών πραγματοποιώντας δράσεις που τα ενδιαφέρουν ή ακόμη απλά να συνυπάρχουν με τους δικούς τους τρόπους.

Σε κάθε περίπτωση εάν ο Δήμος προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής του,  χωρίς ούτε καν το σχολικό συμβούλιο του σχολείου να συνεδριάσει για το θέμα,  το Δ.Σ. του Συλλόγου δεσμεύεται ότι θα εξαντλήσει κάθε συνδικαλιστικό και νομικό μέσο κατά της απόφασης αυτής η οποία να σημειώσουμε ότι λήφθηκε χωρίς κανένα διάλογο με γονείς και εκπαιδευτικούς, τη στιγμή, μάλιστα, που ο Δήμος Παλλήνης είναι ο μοναδικός Δήμος που αρνείται τη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

ΕΞΩ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Πώς θα γίνει η αξιολόγηση 170.000 εκπαιδευτικών

Νέο βίντεο από Νέα Σμύρνη που διασύρει την ΕΛ.ΑΣ.: Η στιγμή της επίθεσης σε πολίτη που διαμαρτύρεται 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
«Όσο η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε όλα τα μέτωπα ξεσκεπάζεται, τόσο οι Μητσοτάκης και Χρυσοχοϊδης θα ξεσπούν επάνω...
ΣΥΡΙΖΑ για Νέα Σμύρνη: Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει επικίνδυνα
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή
Μαζική πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης
Νέα Σμύρνη: Μαζική κινητοποίηση κατοίκων μετά την άγρια καταστολή