κιμωλίες
Διαδικτυακή συζήτηση τη Δευτέρα και διαδικτυακή σύσκεψη συλλόγων την Τρίτη από τον Α΄ Σύλλογο Αθηνών

Σε διαδικτυακή συνάντηση τις/τους νηπιαγωγούς, τη Δευτέρα 18/01/2021 στις 18.30 καλεί ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών με αντικείμενο την υπουργική απόφαση για τη νέα αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγείων και των νηπιαγωγών

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Διαδικτυακή συζήτηση, Δευτέρα 18/01/2021 στις 18.30: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Με έκπληξη πληροφορούμαστε από τον τύπο την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για μια ακόμη αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγείων και των νηπιαγωγών.

Σύμφωνα με τη νέα Υπουργική απόφαση «Τροποποίηση ώρας αποχώρησης νηπιαγωγείου» (Αρ.Φ7/3625/Δ1) τα παιδιά θα αποχωρούν από το Νηπιαγωγείο στις 13.10.

Οι σύλλογοι διδασκόντων ήδη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν αποφασίσει και διαμορφώσει τον τρόπο προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών με γνώμονα:

• Το ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων

• Το διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών

• Τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε σχολικής μονάδας (συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία, μη συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία , αριθμό εισόδων, αριθμό τμημάτων, μεταφορά μαθητών με λεωφορεία-ταξί, απόσταση από όμορα δημοτικά κα) και φυσικά με βάση την ασφάλεια των παιδιών

• Τη δημιουργία συνθηκών για την αποφυγή του συνωστισμού γονέων κηδεμόνων έξω από τις σχολικές μονάδες.

Καλούμε άμεσα τη ΔΟΕ να αποφασίσει για τη μη εφαρμογή της και να καλέσει τους συλλόγους διδασκόντων των νηπιαγωγείων να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους και την αποχώρηση των παιδιών όπως ήδη έχουν αποφασίσει.

Καλούμε σε διαδικτυακή συνάντηση τους/τις συναδέλφους, ιδιαίτερα τις/τους νηπιαγωγούς,  τη Δευτέρα 18/01/2021 στις 18.30 για να συντονίσουμε τη δράση μας και να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις του Συλλόγου.

Καλούμε τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ να συμμετέχουν στην διαδικτυακή συνάντηση και να μας ενημερώσουν για τη θέση της ΔΟΕ και τις ενέργειες που θα πραγματοποιήσει απέναντι στο Υπουργείο Παιδείας.

Στη συνάντηση θα καλέσουμε και εκπρόσωπο του Συντονιστικού Νηπιαγωγών

***

Κάλεσμα σε σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής την Τρίτη 19/1, στις 17.30, ΕΚΑ, 3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος

Στη σημερινή συγκυρία που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, τα εκπαιδευτικά σωματεία οφείλουμε να συμβάλουμε στη συσπείρωση και στο συντονισμό των δυνάμεων για ενίσχυση του αγώνα με στόχο την ανατροπή της επίθεσης, με συγκεκριμένο αγωνιστικό σχέδιο δράσης και αγώνα.

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών συντονισμού της δράσης όλου του προηγούμενου διαστήματος, καλούμε σε νέα σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής, την Τρίτη 19/1, στις 17.30, στο ΕΚΑ, 3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος

για όλα τα ζητήματα της συγκυρίας και συγκεκριμένα:

• Το πανεκπαιδευτικό αίτημα για ανοιχτά αλλά ασφαλή σχολεία και την πλήρη απουσία σχετικών μέτρων από την κυβέρνηση
  • Τον αντιεκπαιδευτικό και αντιλαϊκό οδοστρωτήρα της κυβερνητικής πολιτικής με, την Τράπεζα Θεμάτων και τους εξεταστικούς φραγμούς στο Λύκειο, τη μείωση εισακτέων στα ΑΕΙ, τη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας, την αύξηση ωραρίου για τις νηπιαγωγούς,  τα επερχόμενα νομοσχέδια για την αξιολόγηση και την επιλογή στελεχών καθώς και την επικείμενη επιχείρηση εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.
  • Τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας και την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και της ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων του υγειονομικού κινήματος.
  • Την ανάγκη για ουσιαστική στήριξη του δημόσιου σχολείου, αύξηση των δαπανών για την παιδεία, κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς, υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, αναδιάταξη και μείωση της ύλης
  • Το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης με απεργία-αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία με βάση το κοινό κείμενο των 77 Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ. Την ανάγκη άμεσης λήψης σχετικής απόφασης από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ
  • Την ανάγκη οργάνωσης ενός αγωνιστικού σχεδίου με κλιμάκωση, διάρκεια, μαζικότητα και νικηφόρα προοπτική καθώς και την ανάγκη κοινού μετώπου αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, φοιτητών υγειονομικών, εργαζόμενων.

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4