ανοικτά σχολεία αίθουσα
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Αντίθετοι στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας είναι το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο των εκπαιδευτικών επικρίνοντας τις νέες διατάξεις που αφορούν την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, αλλά και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Νομοσχέδιο-Λαιμητόμο αποκαλεί το νέο νομοσχέδιο το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αντισταθούν με κινητοποιήσεις αύριο και μεθαύριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Παιδείας, έδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο-λαιμητόμο που φέρνει σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στα Πανεπιστήμια. Επί της ουσίας η κυβέρνηση υλοποιεί την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής για την πρόσβαση κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά το κάθε Τμήμα θα διαλέγει τους εισακτέους και δεν θα επιλέγουν οι μαθητές το Τμήμα που επιθυμούν.

Κυβέρνηση και Υπ. Παιδείας, προχωρούν ακάθεκτοι στην αντιεκπαιδευτική πολτική τους, οξύνοντας ακόμα περισσότερο, τους ταξικούς φραγμούς στην Εκπαίδευση. Η πραγματική στόχευση είναι ο αποκλεισμός χιλιάδων μαθητών από τα Πανεπιστήμια, το βίαιο σπρώξιμό τους στην εφήμερη κατάρτιση, η κατάργηση της ελεύθερης επιλογής τμήματος, το κλείσιμο δεκάδων Τμημάτων, όπως προβλέπεται από την Έκθεση Πισσαρίδη.

Στο ίδιο νομοσχέδιο εισάγεται και ο θεσμός της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οι κάμερες, το face control και οι πειθαρχικές ρυθμίσεις. Το δόγμα “νόμος και τάξη” της ΝΔ και του Χρυσοχοΐδη έρχεται για να καταστείλει κάθε αγωνιστική διεκδίκηση του φοιτητικού κινήματος.

Επιπλέον, στο ν/σ εισάγεται το όριο σπουδών ν+1/2ν με πρόβλεψη για διαγραφή χιλιάδων φοιτητών που είτε  αναγκάζονται να εργαστούν παράλληλα με τις σπουδές τους, είτε για διάφορους άλλους λόγους δε κατάφεραν να ολοκληρώσουν έγκαιρα τη φοίτησή τους.

Αντί η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα, εν μέσω πανδημίας, για να προστατέψει τη υγεία αλλά και την μόρφωση των μαθητών και των φοιτητών φέρνει το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο πίσω από το άλλο.

Δεν θα τους περάσει! Την απάντηση θα τη δώσουμε στους δρόμους του αγώνα! Θα υπερασπιστούμε τη μόρφωση και την υγεία μας με κάθε τρόπο!

Δίνουμε το αγωνιστικό μας ραντεβού την Πέμπτη 14/1 | 14:00 στο Υπουργείο Παιδείας και την Παρασκευή 15/1 | 14:00 στο Υπουργείο Υγείας.

Συνεχίζουμε μαχητικά και αγωνιστικά μαζί με μαθητές, γονείς και φοιτητές για να μην περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τραγωδία στην Ηλιούπολη
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις οι γονείς: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας για την κρατική αδιαφορία απέναντι στην ψυχική υγεία των παιδιών
Στους δρόμους οι γονείς μετά την τραγωδία στην Ηλιούπολη: Μεγάλη κινητοποίηση την Πέμπτη στο Υπουργείο Παιδείας
ΕΚΠΑ
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
Πέντε πανεπιστημιακά τμήματα σε κοινωνικές επιστήμες, ψηφιακές τέχνες, πολιτική επιστήμη, εκπαιδευτική πολιτική και διαχείριση πληροφορίας δείχνουν...
Πανελλήνιες 2026: Τα 5 «κρυφά διαμάντια» του 1ου Πεδίου με μεγάλη προοπτική
μητ
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
Μήνυμα Μητσοτάκη για τα Πανεπιστήμια: Μηδενική ανοχή στη βία και καμία ενεργή κατάληψη στα δημόσια ιδρύματα
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Συνέδριο της ΝΔ: «Τέλος στις καταλήψεις, η αστυνομία θα παρεμβαίνει όποτε ζητείται»
επίδομα youth pass και στεγαστικο
Νέο μηνιαίο επίδομα για εργαζόμενους του επισιτισμού - Έως 165 ευρώ επιπλέον τον μήνα
Η συγκεκριμένη ρύθμιση τίθεται σε ισχύ από την 1η Απριλίου 2026 και θα έχει διετή διάρκεια, καλύπτοντας τον κλάδο μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2028.
Νέο μηνιαίο επίδομα για εργαζόμενους του επισιτισμού - Έως 165 ευρώ επιπλέον τον μήνα