covid κορονοϊός
Παύση κάθε δίωξης και άρση κάθε προστίμου για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και παραίτηση όλων των εκλεγμένων αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια διεκδικεί η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Η Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση της διεκδικεί τη πλήρη παύση κάθε δίωξης και άρση κάθε προστίμου για τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Επιπρόσθετα καλεί σε παραίτηση όλους τους εκλεγμένους αιρετούς στα υπηρεσιακά συμβούλια. Τονίζει δε ότι, ότι για όποιον δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του κλάδου θα προχωρήσει, σύμφωνα με το καταστατικό της, σε πειθαρχικές διαδικασίες που μπορεί να οδηγήσουν σε διαγραφή του μέλους.

Στις μέρες των κινητοποιήσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για την απεργία στις 25/11, για τις 6 Δεκέμβρη και στη συνέχεια αντιμετωπίζουμε μια έξαρση της αστυνομικής καταστολής, του μπαράζ των διώξεων και των προστίμων σε όλη την χώρα σε  βάρος όσων συμμετέχουν ή η αστυνομία πιθανολογεί ότι θα συμμετάσχουν σε αγωνιστικές δράσεις. Πρόσχημα της κυβέρνησης αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας, αφού την ίδια ώρα μειώνει τις δαπάνες για την υγεία, δεν δείχνει σπουδή για τα μέτρα προστασίας στους μαζικούς χώρους εργασίας, στα ΜΜΜ, ενώ στη διάρκεια της καταστολής στοιβάζει όσους διαδήλωναν και τηρούσαν τα μέτρα προστασίας.

Η κυβερνητική επιδρομή εξελίσσεται με πρωθυπουργικές και υπουργικές εξαγγελίες, ΦΕΚ απαγορεύσεων κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων, επίκληση του Ποινικού Κώδικα, αποφάσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας, και το νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων.  Η κρατική τρομοκρατία, οι απαγορεύσεις, η επιβολή των εξοντωντικών προστίμων παραβιάζουν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και όπως μαρτυρούν και οι δηλώσεις του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοϊδη, στοχεύουν να διατηρηθούν και μετά την πανδημία.

Ενώ ή κυβέρνηση εργαλειοποιεί την Πανδημία και περνά τα νομοσχέδια το ένα μετά το άλλο που τσακίζουν το λαό με την απαγόρευση και την καταστολή ακόμη και συμβολικών συγκεντρώσεων με όλα τα μέτρα προστασίας έχει στόχο από τη μια να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για τη δημόσια υγεία και από την άλλη να καταστείλει όλες τις αντιδράσεις και τη λαϊκή  δυσαρέσκεια όχι μόνο τώρα αλλά και για το επόμενο διάστημα.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών και η έμπρακτη αλληλεγγύη από την πλευρά του κινήματος σε όσους διώκονται για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις είναι αναγκαία για να ορθώσουμε τείχος υπεράσπισης όσων αγωνίζονται, αλλά και για την προστασία στο καθένα και την καθεμιά που έρχεται αντιμέτωπος με τον κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή  και για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση στο λαό.

  • Απαιτούμε να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.
  • Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα  για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα . Υποστηρίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες.
  • Δηλώνουμε την αντίθεσή της στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων & στην ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης.

Κάλεσμα σε παραίτηση από τα υπηρεσιακά συμβούλια

Παραίτηση όλων των φερόμενων ως εκλεγμένων και διορισμένων αιρετών εκπροσώπων από τα  νόθα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Το Υπουργείο Παιδείας παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις και αντιρρήσεις της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ, προχώρησε στην διενέργεια των εκλογών-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου 2020 για την εκλογή των αιρετών του κλάδου στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η θέση μας, συντασσόμενη με τις θέσεις της ΟΛΜΕ, εκφράστηκε με σαφήνεια αναφέροντας ότι, σε συνθήκες πανδημίας, χωρίς δυνατότητα ζωντανών συλλογικών διαδικασιών που σε κάθε εκλογική διαδικασία αποτελούν προϋπόθεση, η μόνη λύση ήταν η αναβολή των εκλογών, η παράταση της θητείας των σημερινών αιρετών, και η διεξαγωγή τους σε χρονικό σημείο που θα το επέτρεπαν οι συνθήκες, με δια ζώσης διαδικασία και κάλπες.

Το συντριπτικό αποτέλεσμα των «εκλογών» της 7ης Νοεμβρίου, όπου τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών σ αυτές ήταν μονοψήφιο νούμερο, έδειξαν με καθαρό τρόπο την πλήρη αποδοκιμασία της επιλογής αυτής του Υπουργείου από τον κλάδο. Θεωρούμε ξεκάθαρα ότι αυτές οι «εκλογές» δεν παράγουν κανένα νόμιμο αποτέλεσμα. Η κ. Υπουργός αντίθετα συνεχίζοντας την ίδια πρωτοφανή αντιδημοκρατική πρακτική, ανακήρυξε πρόσφατα αιρετούς με ελάχιστες ψήφους, σε όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ).

Σαν να μην έφτανε αυτό, με το απαράδεκτο άρθρο 123 στο νόμο για την Τεχνική Εκπαίδευση προβλέπει την αντικατάσταση των αιρετών μελών με διορισμένους. Με βάση αυτό ήδη οι ΠΔΕ, μεταξύ αυτών και της Κεντρ.Μακεδονίας, καλούν τους συναδέλφους να κάνουν αιτήσεις προκειμένου να καταλάβουν τις θέσεις των αιρετών που θα παραιτηθούν ως διορισμένα μέλη.

Για άλλη μια φορά ο κλάδος ενωμένος θα απαντήσει στον κυβερνητικό αυταρχισμό.

  1. 1. Καλούμε να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στις  Δ.Δ.Ε. Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης, όλες και όλοι οι συνάδελφοι, οι οποίοι εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» από τις εκλογές-παρωδία της 7ης Νοεμβρίου και έχουν οριστεί ως αιρετοί εκπρόσωποι στα ΠΥΣΔΕ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης  (τακτικοί και αναπληρωματικοί), σύμφωνα με τις αποφάσεις της Π.Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας
  2. Καλούμε όλους τους υπόλοιπους φερόμενους ως υποψήφιους αιρετούς εκπρόσωπους, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους στις ΕΛΜΕ που ανήκουν (για τη Θεσσαλονίκη σε όλες τις ΕΛΜΕ που περιλαμβάνονται  στα ΠΥΣΔΕ Ανατολικής ή Δυτικής Θεσσαλονίκης).
  3. Κανένας συνάδελφος να μην αποδεχθεί τον ορισμό του ως αιρετός, ούτε να  υποβάλει αίτηση για την ανάληψη των  δύο θέσεων  των αιρετών ως διορισμένα μέλη στα ΥΣ όπως καλούν μέσα από προκηρύξεις τους  οι κατά τόπους ΠΔΕ σε ένα όργανο που δεν εκπροσωπεί νόμιμα τον κλάδο των εκπαιδευτικών. Όταν το ΥΠΑΙΘ  επιχειρήσει να ενεργοποιήσει όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του ν.4763/2020,  οι εκπαιδευτικοί να μην ανταποκριθούν υποβάλλοντας αιτήσεις και αν η πολιτική ηγεσία προχωρήσει σε απευθείας τοποθέτηση εκπαιδευτικών ως δοτών εκπροσώπων, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικής διαδικασίας και εκπροσώπησης των συναδέλφων, να υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους από τις δοτές θέσεις αυτές, καταργώντας το άρθρο 123 στην πράξη.
  4. Ζητάμε την παράταση της θητείας των αιρετών, όπως έγινε σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέχρι να εκλείψουν οι κίνδυνοι από την πανδημία, και να πραγματοποιηθούν εκλογές δια ζώσης όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Η Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης κάνει γνωστό σε κάθε κατεύθυνση ότι δε θα αποδεχτεί και δε θα αναγνωρίσει κανένα μέλος του ΠΥΣΔΕ ως «αιρετό» που  προέκυψε από τις εκλογές παρωδία, ούτε ως διορισμένο με τη διαδικασία του άρθρου 123. Ο κλάδος σχεδόν σύσσωμος αντιστάθηκε στις μεθοδεύσεις του ΥΠΑΙΘ. Δεν έχει κανείς δικαίωμα να πετάξει στα σκουπίδια την απόφαση του κλάδου και όποιος το πράξει θα αποτελεί ξένο σώμα για αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση η Α΄ ΕΛΜΕ για την αντιμετώπιση αυτών των περιπτώσεων  θα προχωρήσει σύμφωνα με το καταστατικό της σε πειθαρχικές διαδικασίες που μπορεί να οδηγήσουν σε διαγραφή του μέλους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα