Σύλλογος ΠΕ "Γ.Σεφέρης" καθαρίστριες σχολείων
Την απόλυση προσωπικού καθαριότητας από το δήμο Αχαρνών λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων καταγγέλλει σωματείο εκπαιδευτικών - Κινητοποίηση τη Δευτέρα στο δημαρχείο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αχαρνών, κατά το άνοιγμα των σχολείων, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στις 13:30, καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, μαζικούς φορείς, καθαριστριες/ες ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «ο Σωκράτης», καθώς, όπως καταγγέλλει, ο δήμος απολύει το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία λίγο πριν την επαναλειτουργία τους.

«Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών/ών και την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων σε υγειονομικό υλικό. Τα όποια ημίμετρα σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για καθαρισμό αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση», σημειώνει στο κάλεσμά του το σωματείο των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Παράσταση Διαμαρτυρίας στον Δήμο Αχαρνών: απολύει το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας λίγο πριν την επαναλειτουργία τους!!!

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,    

εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, ενώ η ανάγκη για καθαριότητα και απολύμανση στις σχολικές μονάδες γίνεται πιο επιτακτική, ο Δήμος Αχαρνών προχωρά στην απόλυση του προσωπικού καθαριότητας, επειδή έληξε η σύμβαση εργασίας!!!

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην εγκληματική ολιγωρία που επιδεικνύουν Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, αφού για τρίτη φορά προχωρούν σε άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν πάρει κάποιο ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών/ών και την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων σε υγειονομικό υλικό. Τα όποια ημίμετρα σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για καθαρισμό αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση!!!

Για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας απαιτείται μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας, ώστε να διατηρούνται καθαρές οι σχολικές μονάδες σε όλη τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας τους.

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, μαζικούς φορείς, καθαριστριες/ες, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αχαρνών, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στις 13:30

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οδυσσέας Σουν
Ο «Οδυσσέας» της Σαγκάης: Ο Κινέζος που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα
Η απίστευτη ιστορία του Οδυσσέα Σουν που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα – Γιατί θεωρεί τα Κινεζικά ευκολότερα από τη γραμματική μας
Ο «Οδυσσέας» της Σαγκάης: Ο Κινέζος που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα
Διδασκαλία εκπαιδευτικοί
Οδηγός για τις υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Τι ισχύει σε περίπτωση υποβιβασμού ή συγχώνευσης σχολείων
Υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Όλο το νομικό πλαίσιο και η διαδικασία βήμα-βήμα
Οδηγός για τις υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Τι ισχύει σε περίπτωση υποβιβασμού ή συγχώνευσης σχολείων