Σύλλογος ΠΕ "Γ.Σεφέρης" καθαρίστριες σχολείων
Την απόλυση προσωπικού καθαριότητας από το δήμο Αχαρνών λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων καταγγέλλει σωματείο εκπαιδευτικών - Κινητοποίηση τη Δευτέρα στο δημαρχείο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αχαρνών, κατά το άνοιγμα των σχολείων, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στις 13:30, καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, μαζικούς φορείς, καθαριστριες/ες ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «ο Σωκράτης», καθώς, όπως καταγγέλλει, ο δήμος απολύει το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία λίγο πριν την επαναλειτουργία τους.

«Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών/ών και την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων σε υγειονομικό υλικό. Τα όποια ημίμετρα σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για καθαρισμό αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση», σημειώνει στο κάλεσμά του το σωματείο των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Παράσταση Διαμαρτυρίας στον Δήμο Αχαρνών: απολύει το προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας λίγο πριν την επαναλειτουργία τους!!!

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, ενώ η ανάγκη για καθαριότητα και απολύμανση στις σχολικές μονάδες γίνεται πιο επιτακτική, ο Δήμος Αχαρνών προχωρά στην απόλυση του προσωπικού καθαριότητας, επειδή έληξε η σύμβαση εργασίας!!!

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην εγκληματική ολιγωρία που επιδεικνύουν Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, αφού για τρίτη φορά προχωρούν σε άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν πάρει κάποιο ουσιαστικό μέτρο για την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών/ών και την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων σε υγειονομικό υλικό. Τα όποια ημίμετρα σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΔΥ για καθαρισμό αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση!!!

Για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας απαιτείται μόνιμο, επαρκές και πλήρους ωραρίου προσωπικό καθαριότητας, ώστε να διατηρούνται καθαρές οι σχολικές μονάδες σε όλη τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος λειτουργίας τους.

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί εκπαιδευτικούς, γονείς, μαζικούς φορείς, καθαριστριες/ες, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Αχαρνών, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου στις 13:30

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου: Έγινε η κλήρωση - Δείτε αν κερδίσατε 50.000€

Ανακοινώθηκε για Μάρτιο ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ - Αιτήσεις εδώ για προετοιμασία