ΟΛΜΕ: Να σταματήσει η δικαστική ομηρία της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Nα απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι 9 εκπαιδευτικοί του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης το 2018 ζητά η Ομοσπονδία των καθηγητών, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε απολυμένη -έγκυο τότε- εργαζόμενη

Σε δίκη οδηγείται η αλληλεγγύη των εργαζομένων μετά από μήνυση ενός εργοδότη που τα δικαστήρια επανειλημμένα έχουν καταδικάσει για τη στάση του απέναντι σε εργαζόμενη. Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης δικάζεται στις 7/1/2021 στην Αθήνα μετά από μήνυση του Ηρακλή Μπάμζα που ως εργοδότης της Vresnet είχε απολύσει το 2018 παράνομα την  7 μηνών τότε έγκυο Αριστέα Μιχαλακάκου.

Στο κύμα συμπαράστασης στην άδικα απολυμένη Α. Μιχαλακάκου από σωματεία, παρατάξεις και φορείς του εργατικού κινήματος απάντησε με βροχή μηνύσεων.

Η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της είχε δηλώσει τη συμπαράστασή της στην Α. Μιχαλάκου και κατήγγειλε την απαράδεκτη πρακτική των μηνύσεων σε όσους πήραν στάση αλληλεγγύης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ «μετά από νέα μήνυση του Μπάμζα, προς την Α΄ΕΛΜΕ  είδαμε μια πρωτοφανή κινητοποίηση αστυνομίας και δικαστικών μηχανισμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να συλληφθούν και να βρεθούν στο αυτόφωρο τα μέλη του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης» και προσθέτει:

«Η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ Δέσποινα Δάσιου και Χρήστος Φιλίππου κρατήθηκαν για ώρες στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας. Απελευθερώθηκαν μετά από μαζική κινητοποίηση σωματείων, φορέων, εργαζόμενων. Την απαράδεκτη δίωξη ενάντια στην αλληλεγγύη των εργαζομένων, τη συνδικαλιστική δράση και την ελευθερία έκφρασης είχαν καταδικάσει η ΑΔΕΔΥ, η ΟΛΜΕ, δεκάδες ΕΛΜΕ και Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ, σωματεία, φορείς και κόμματα.

Σε μια εποχή που τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων αναιρούνται, υπονομεύονται και παραβιάζονται, η δράση των σωματείων και η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι ζωτικής σημασίας για την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Γι’ αυτό και στα πλαίσια των αντιλαϊκών πολιτικών μπαίνει με πολύπλευρο τρόπο (αντισυνδικαλιστικούς νόμους, προπαγάνδα σε ΜΜΕ, εργοδοτική αυθαιρεσία) στο στόχαστρο η συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα των εργαζόμενων να οργανώνονται, να κινητοποιούνται, να δρουν και να απεργούν. Καθόλου τυχαίο για την εποχή μας το γεγονός ότι βασική πλευρά της δράσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής ήταν η αντισυνδικαλιστική τρομοκρατία, όπως έδειξε η επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.

Είναι αντιδημοκρατική και αντεργατική πρόκληση να διώκεται η αλληλεγγύη σε μια εργαζόμενη που δικαιώθηκε από έναν εργοδότη που καταδικάστηκε. Στο πρόσωπο των συναδέλφων που αποτελούσαν το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης το 2018 δικάζεται το ίδιο το σωματείο και η συνδικαλιστική ελευθερία.

Ζητάμε να σταματήσει κάθε δίωξη και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι 9 συνάδελφοι του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης το 2018.

Καλούμε τα σωματεία, κάθε φορέα του εργατικού κινήματος, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να σταθούν δίπλα στην Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Καλούμε κάθε δημοκράτη, τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

1750 νέοι εκπαιδευτικοί ξεκινούν έως 30/7 Ειδική Αγωγή, Σχολ. Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Ηγεσία

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio aigaiou
ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου κατά του νομοσχεδίου για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια: "Μετατρέπουν τα ΑΕΙ σε στρατόπεδα επιτήρησης"
Το Συμβούλιο θεωρεί πως το νομοσχέδιο ποινικοποιεί τη φοιτητική και ακαδημαϊκή δράση, καταπατά το τεκμήριο αθωότητας, και παραχωρεί υπερεξουσίες στον...
ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου κατά του νομοσχεδίου για την ασφάλεια στα πανεπιστήμια: "Μετατρέπουν τα ΑΕΙ σε στρατόπεδα επιτήρησης"
αυτοκίνητο
Κλιματισμός στο αυτοκίνητο: Ζήτημα ασφάλειας και όχι απλής άνεσης – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Η σωστή χρήση και συντήρηση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο είναι απαραίτητη όχι μόνο για την άνεση των επιβατών, αλλά και για την ασφάλεια κατά την...
Κλιματισμός στο αυτοκίνητο: Ζήτημα ασφάλειας και όχι απλής άνεσης – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Το ΕΚΠΑ
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολή αιτήσεων για το ΠΜΣ του ΕΚΠΑ «Επιστήμες της Αγωγής»
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολή αιτήσεων για το ΠΜΣ «ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ» (“Sciences of Education”)
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολή αιτήσεων για το ΠΜΣ του ΕΚΠΑ «Επιστήμες της Αγωγής»
Παιδί
«Νταντάδες της Γειτονιάς» σε όλη τη χώρα: Πώς γιαγιάδες και παππούδες μπορούν να λαμβάνουν 500 ευρώ το μήνα για τη φροντίδα των εγγονιών τους
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πώς γίνεται η ένταξη στο Μητρώο Επιμελητών- Βήμα-βήμα η διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα
«Νταντάδες της Γειτονιάς» σε όλη τη χώρα: Πώς γιαγιάδες και παππούδες μπορούν να λαμβάνουν 500 ευρώ το μήνα για τη φροντίδα των εγγονιών τους