ΕΛΜΕ σέρνεται σε δίκη επειδή τοποθετήθηκε για απόλυση εγκύου
Αλληλεγγύη προς την Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εκφράζει η ΕΛΜΕ Πειραιά, καθώς το ΔΣ του σωματείου θα περάσει από δίκη για... ανακοίνωση κατά εταιρίας που απέλυσε έγκυο εργαζόμενη

Στις 7 Ιανουαρίου θα περάσουν από δίκη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με... κατηγορία την υπογραφή ψηφίσματος, με το οποίο καταδίκασε την απόλυση εγκύου υπαλλήλου από ιδιωτική εταιρία στην Καλλιθέα.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά εκφράζει την αλλελεγγύη της στο σωματείο.

Αναλυτικά:

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στην Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και στα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου της περιόδου 2017-2018 μπροστά στη δίκη (έχει οριστεί για τις 7/1/2021) που προκάλεσε σε βάρος τους η εταιρία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα Αττικής VresNET για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση.

Το «έγκλημα» που διέπραξε το ΔΣ της Α΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης το Μάριο του 2018 ήταν ότι εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης σε εργαζόμενη, την οποία η εταιρία VresNET απέλυσε, παρ’ ότι αυτή βρισκόταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της!!! Ψήφισμα που φυσικά συμπεριλάμβανε και όσους συναδέρφους της συμπαραστάθηκαν και οι οποίοι επίσης μηνύθηκαν από τον εργοδότη. Η τότε μήνυση της εταιρίας είχε ως αποτέλεσμα και τη σύλληψη της προέδρου και του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ!!!

Το θράσος της εν λόγω εταιρίας είναι τόσο μεγάλο που συνεχίζει τη δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ, παρόλο που η εργαζόμενη που είχε απολύσει δικαιώθηκε δικαστικά ! Το θράσος αυτό και τότε και τώρα εκφράζει το όργιο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, η οποία θέλει να επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς .

Το θράσος αυτό και της συγκεκριμένης εταιρίας τροφοδοτείται από τη χρόνια και ολομέτωπη επίθεση του συστήματος και των κυβερνήσεών του στα δικαιώματα των εργαζόμενων αλλά και στα σωματεία και στη συνδικαλιστική δράση. Στόχος της επίθεσης αυτής είναι να φιμώσει τα σωματεία, να επιβάλλει την απόλυτη «σιωπή» των εργαζόμενων και της οργανωμένης τους έκφρασης μπροστά στην αντιδραστική επίθεση που δέχονται.

Η δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης πάει χέρι-χέρι με όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που προωθείται με αιχμές το φακέλωμα των εργαζόμενων και των σωματείων, τον απεργοκτόνο νόμο που ισχύει και το αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται.

Απέναντι στην απροκάλυπτη επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης με τις ευλογίες της ΕΕ, οι εργαζόμενοι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Υπερασπιζόμαστε την ίδια την ουσία ύπαρξης και συγκρότησης σωματείων και του αναφαίρετου δικαιώματός τους να εκφράζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους όχι μόνο στους εργαζόμενους που ανήκουν σε αυτά αλλά και σε κάθε εργάτη-εργαζόμενο που δέχεται την ανελέητη επίθεση του συστήματος. Πολύ περισσότερο που στην περίπτωση της Α΄ΕΛΜΕ είχαμε την έκφραση αλληλεγγύης σε εργαζόμενη που απολύθηκε τη στιγμή μάλιστα που ήταν έγκυος.

Η ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

ΑΠΑΛΛΑΓΗ του Δ.Σ. της Α’ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης της περιόδου 2017-2018 από ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Παρκαρισμένα αμάξια επιτέθηκαν στην ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ στη Πανόρμου

Ανοίγουν τα σχολεία πριν το τέλος Μαρτίου - Νέες ανακοινώσεις

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Ειδικά σχολεία: Σε διαμαρτυρία καλεί ο ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης»
Ειδικά σχολεία: Σε διαμαρτυρία καλεί ο ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης»
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής, σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου, καλεί τους εκπαιδευτικούς των ειδικών σχολείων ο...
Ειδικά σχολεία: Σε διαμαρτυρία καλεί ο ΣΕΠΕ «Ο Αριστοτέλης»