Εκπαιδευτικοί: Διαμαρτυρία για τα ειδικά σχολεία Δυτικής Αττικής
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιστολή για τη λειτουργία του ειδικού σχολείου εν μέσω πανδημίας και του αυστηρού τοπικού απαγορευτικού στη δυτική Αττική

Επιστολή διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών του ειδικού δημοτικού και νηπιαγωγείου Ελευσίνας προς τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής «ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ» και τον Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ) για τη λειτουργία του σχολείου εν μέσω πανδημίας και αυστηρού τοπικού απαγορευτικού στη δυτική Αττική.

Σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας και με τα επιδημιολογικά δεδομένα να επιτάσσουν αυστηρούς περιορισμούς μετακίνησης στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα, εμείς οι εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας βρισκόμαστε ανοχύρωτοι στο έλεος της πανδημίας.

Όπως επανειλημμένως έχουμε επισημάνει, οι μαθητές των ειδικών σχολείων  με εύθραυστη υγεία και υποκείμενα νοσήματα, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Επιπροσθέτως δεν είναι σε θέση να κάνουν χρήση μη ιατρικής μάσκας, μετακινούνται καθημερινά από και προς τη σχολική μονάδα με λεωφορεία με πληρότητα από την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, τη Μάνδρα, τη Μαγούλα, τη Νέα Πέραμο, τα Βίλια και τα Μέγαρα. Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα δύσκολο έως και ανέφικτο να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις τόσο μεταξύ τους όσο και με το προσωπικό.

Είναι γεγονός επίσης ότι το μαθητικό μας δυναμικό απαρτίζεται και από παιδιά μειονοτικών ομάδων, οι οποίες βρίσκονται σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης χωρίς την τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής.       

Η μοναδική μέριμνα που δόθηκε μέχρι σήμερα ήταν, από πλευράς του δήμου Ελευσίνας, με την  παροχή και κάλυψη αντισηπτικών υγρών και υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων. Και με πρωτοβουλία ΜΟΝΟ του προσωπικού του σχολείου μας,  έγινε ένας δειγματοληπτικός έλεγχος του ΕΟΔΥ στους υπηρετούντες συναδέλφους.

Σε αυτές τις συνθήκες θεωρούμε ότι η διασφάλιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους πρέπει να έχει προτεραιότητα και να είναι αδιαπραγμάτευτη συνθήκη.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καθηγητής στη Νότια Κορέα
Ο «βασιλιάς» των μαθηματικών: Πώς ένας καθηγητής έγινε celebrity και έφτασε να βγάζει έως 17 εκατ. ευρώ τον χρόνο
Δεν φαντάζεστε τα έσοδα του πιο ακριβοπληρωμένου καθηγητή μαθηματικών στον κόσμο
Ο «βασιλιάς» των μαθηματικών: Πώς ένας καθηγητής έγινε celebrity και έφτασε να βγάζει έως 17 εκατ. ευρώ τον χρόνο