Εκπαιδευτικοί: Διαμαρτυρία για τα ειδικά σχολεία Δυτικής Αττικής
Επιστολή για τη λειτουργία του ειδικού σχολείου εν μέσω πανδημίας και του αυστηρού τοπικού απαγορευτικού στη δυτική Αττική

Επιστολή διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών του ειδικού δημοτικού και νηπιαγωγείου Ελευσίνας προς τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής «ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ» και τον Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ) για τη λειτουργία του σχολείου εν μέσω πανδημίας και αυστηρού τοπικού απαγορευτικού στη δυτική Αττική.

Σε μια περίοδο έξαρσης της πανδημίας και με τα επιδημιολογικά δεδομένα να επιτάσσουν αυστηρούς περιορισμούς μετακίνησης στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως ο Ασπρόπυργος και η Ελευσίνα, εμείς οι εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ελευσίνας βρισκόμαστε ανοχύρωτοι στο έλεος της πανδημίας.

Όπως επανειλημμένως έχουμε επισημάνει, οι μαθητές των ειδικών σχολείων  με εύθραυστη υγεία και υποκείμενα νοσήματα, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Επιπροσθέτως δεν είναι σε θέση να κάνουν χρήση μη ιατρικής μάσκας, μετακινούνται καθημερινά από και προς τη σχολική μονάδα με λεωφορεία με πληρότητα από την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, τη Μάνδρα, τη Μαγούλα, τη Νέα Πέραμο, τα Βίλια και τα Μέγαρα. Ως εκ τούτου είναι ιδιαίτερα δύσκολο έως και ανέφικτο να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις τόσο μεταξύ τους όσο και με το προσωπικό.

Είναι γεγονός επίσης ότι το μαθητικό μας δυναμικό απαρτίζεται και από παιδιά μειονοτικών ομάδων, οι οποίες βρίσκονται σε δύσκολες συνθήκες διαβίωσης χωρίς την τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής.       

Η μοναδική μέριμνα που δόθηκε μέχρι σήμερα ήταν, από πλευράς του δήμου Ελευσίνας, με την  παροχή και κάλυψη αντισηπτικών υγρών και υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων. Και με πρωτοβουλία ΜΟΝΟ του προσωπικού του σχολείου μας,  έγινε ένας δειγματοληπτικός έλεγχος του ΕΟΔΥ στους υπηρετούντες συναδέλφους.

Σε αυτές τις συνθήκες θεωρούμε ότι η διασφάλιση και προαγωγή της δημόσιας υγείας των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των οικογενειών τους πρέπει να έχει προτεραιότητα και να είναι αδιαπραγμάτευτη συνθήκη.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΙΕΚ
Εκπαιδευτές ΣΑΕΚ: «Επί τέσσερις μήνες εργαζόμαστε χωρίς υπογεγραμμένη Σύμβαση Εργασίας»
Καθυστερήσεις, ανασφάλεια και αναστάτωση στους εκπαιδευτές ΣΑΕΚ – Το ΣΕΔΙΕΚ ζητά άμεσες λύσεις
Εκπαιδευτές ΣΑΕΚ: «Επί τέσσερις μήνες εργαζόμαστε χωρίς υπογεγραμμένη Σύμβαση Εργασίας»
σερρ
Σέρρες: Τι υποστηρίζει ο πατέρας του 13χρονου για την διευθύντρια που φίμωσε και έδεσε με χαρτοταινία τον γιο του

Έντονη κοινωνική και θεσμική συζήτηση έχει προκαλέσει το περιστατικό που σημειώθηκε σε γυμνάσιο των

Σέρρες: Τι υποστηρίζει ο πατέρας του 13χρονου για την διευθύντρια που φίμωσε και έδεσε με χαρτοταινία τον γιο του
Στρατιωτικές Σχολές
Πανελλήνιες 2026: Από σήμερα η αίτηση για Στρατιωτικές Σχολές / Λιμενικό
Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων πρέπει να καταθέσουν ξεχωριστή αίτηση προκειμένου να συμμετάσχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις των...
Πανελλήνιες 2026: Από σήμερα η αίτηση για Στρατιωτικές Σχολές / Λιμενικό