Προσλήψεις αναπληρωτών: Πότε θα υλοποιηθεί η δ' φάση
«Οι προσλήψεις θα προχωρήσουν κι όλοι οι αναπληρωτές θα είναι στη θέση τους μόλις ανοίξουν τα σχολεία» απάντησε το υπουργείο Παιδείας σε σχετικό ερώτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων

Σύμφωνα με ενημέρωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων, σήμερα στο υπουργείο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το ζήτημα των προσλήψεων των αναπληρωτών στα σχολεία, προσλήψεις οι οποίες έχουν καθυστερήσει τουλάχιστον δύο μήνες.

Οι απαντήσεις όμως που δόθηκαν ήταν αόριστες ως προς τον χρόνο ολοκλήρωσης της δ' φάσης των προσλήψεων. 

«Οι προσλήψεις θα προχωρήσουν κι όλοι οι αναπληρωτές θα είναι στη θέση τους μόλις ανοίξουν τα σχολεία» ήταν η απάντηση που δόθηκε από το γραφείο υπουργείο Παιδείας στον ΠΑΣΑΔ, χωρίς να προσδιοριστούν οι πιθανές ημερομηνίες. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Επικοινωνήσαμε σήμερα τόσο με το γραφείο του διευθυντή της Υπουργού όσο και με το γραφείο της Γ.Γ. ζητώντας να γίνουν ΑΜΕΣΑ οι προσλήψεις στη Γενική και Ειδική Αγωγή, στην παράλληλη στήριξη και στις ΤΥ.

Ενημερώσαμε πως ασχέτως αν είναι ανοιχτά ή κλειστά τα σχολεία αυτές είναι προσληψεις που αφορούν ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό πριν απ' το lock down ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ και τονίσαμε πως για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ καθυστερούν οι προσλήψεις αναπληρωτών, ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ και ολοκλήρωση προγραμμάτων, πάνω από δυο μήνες!

Η ενημέρωση που είχαμε είναι πως σήμερα έγινε νέα σύσκεψη γι αυτό το θέμα, πως οι προσλήψεις θα προχωρήσουν κι όλοι οι αναπληρωτές θα είναι στη θέση τους μόλις ανοίξουν τα σχολεία.

Εξηγήσαμε πως η περίοδος είναι δύσκολη, χρειάζεται ιδιαίτερος προγραμματισμός για τις μετακινήσεις και γι αυτό οι συνάδελφοι θα πρέπει να ενημερωθούν όσο πιο νωρίς γίνεται για να προετοιμαστούν και παραπεμφθήκαμε στην Δ/τρια Προσωπικού για πιο συγκεκριμένες απαντήσεις, με την οποία μέχρι την ώρα που γράφεται η ανακοίνωση δεν έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε.

Θα ενημερώσουμε μόλις έχουμε απαντήσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

PANELLINIES
Να σταματήσουν να παίζουν με τις αντοχές και τα όνειρα των παιδιών!
«Το μόνο που καταφέρνουν είναι η Φυσική επιστήμη να γίνει απωθητική και να εγγραφεί στις συνειδήσεις των παιδιών ως ένα αποσπασμένο από την φυσική...
Να σταματήσουν να παίζουν με τις αντοχές και τα όνειρα των παιδιών!
elidek_1.png
ΕΛΙΔΕΚ: Πρόσκληση για την πλήρωση μίας θέσης προσωρινού τακτικού μέλους του Επιστημονικού Συμβουλίου
Οι ενδιαφερόμενοι/ες υποψήφιοι/ες θα πρέπει να αποστείλουν υπογεγραμμένη αίτηση έως και την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024.
ΕΛΙΔΕΚ: Πρόσκληση για την πλήρωση μίας θέσης προσωρινού τακτικού μέλους του Επιστημονικού Συμβουλίου