Οι εκπαιδευτικοί γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας - «Πάγωσαν» οι προσλήψεις αναπληρωτών παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις για κάλυψη 4.000 κενών 

Εμπαιγμό από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας καταλογίζουν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που αναμένουν (μάταια, προς το παρόν) το «πράσινο φως» για τη Δ΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, καθώς και για τις προσλήψεις στη Β΄φάση προσλήψεων για την Παράλληλη Στήριξη.

Σε επιστολή που δημοσιεύει το alfavita.gr, καταγγέλλουν πως στα αγωνιώδη ερωτήματα για την διενέργεια της επόμενης φάσης προσλήψεων, που είχε δρομολογηθεί από τον Οκτώβριο, λαμβάνουν απαντήσεις όπως «δεν υπάρχει ενημέρωση», ενώ χρησιμοποιείται ως δικαιολογία η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, αν και η διδασκαλία συνεχίζεται κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης!

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν το παιχνίδι μετάθεσης ευθυνών μεταξύ υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας και ζητούν άμεσα τη διενέργεια της επόμενης φάσης προσλήψεων για την κάλυψη 4.000 κενών στη Γενική Εκπαίδευση, καθώς και για την ενίσχυση των μαθητών που χρήζουν προγράμματος Παράλληλης Στήριξης.

Αναλυτικά η επιστολή (οι υπογραφές είναι στη διάθεση του alfavita.gr):

Πότε θα μπει ένα τέλος στον καθημερινό εμπαιγμό των αναπληρωτών;

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί τον τελευταίο μήνα βιώνουν τον απόλυτο παραλογισμό. Ενώ οι προσλήψεις για την επόμενη (Δ) φάση γενικής και τη Β’ φάση της παράλληλης στήριξης είχαν δρομολογηθεί από τα τέλη Οκτωβρίου και τα κενά ανέρχονται σε περίπου 4.000 σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σε όλη την Ελλάδα, το Υπουργείο καθυστερεί, παρα τις αρχικές διαβεβαιώσεις οτι πιστώσεις υπάρχουν και οι φάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Στα δεκάδες τηλεφωνήματα που κάνουν καθημερινά οι αναπληρωτές στο Υπουργείο Παιδείας, οι αρμόδιοι απαντούν με μία και μόνο φράση: «Δεν έχουμε ενημέρωση». Οι δικαιολογίες πολλές. Από το απαράδεκτο επιχείρημα τους οτι «τα σχολεία είναι κλειστά» (αλήθεια, η εκπαιδευτική διαδικασία δε συνεχίζεται μέσω τηλεκπαίδευσης;;;;) μέχρι το «κάντε λίγη υπομονή», οι συνάδελφοι γίνονται μπαλάκι, παραπέπονται από το ένα γραφείο στο άλλο και κανείς υπέυθυνος δεν υπάρχει για να δώσει μια επίσημη απάντηση.

Γιατί, λοιπόν, καθυστερούν οι προσλήψεις; Αν η αιτία είναι οτι τα σχολεία είναι κλειστά, ας μας εξηγήσει το Υπουργείο το λόγο που τις τελευταίες δύο εβδομάδες έγιναν χιλιάδες προσλήψεις ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών. Εκείνοι πώς θα εργαστούν χωρίς να έχουν ποτέ δει τα παιδιά από κοντά; Δε μπορεί να γίνει το ίδιο και με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς; Γιατί δε σκέφτεται κανείς τα παιδιά εκείνα που έχουν απόλυτη ανάγκη από την παράλληλη στήριξη; Που αδυνατούν να συμβαδίσουν με την υπόλοιπη τάξη και χρειάζονται το δικό τους εξατομικευμένο πρόγραμμα; Πού είναι η μέριμνα του Υπουργείου για τις περιπτώσεις αυτές;

Η κατάσταση δε χωράει άλλη αναβολή. Η υπομονή έχει τελειώσει. Περιμένουμε μια επίσημη απάντηση από τους αρμόδιους για το λόγο που δεν προχωρούν οι διαδικασίες, όταν τα κενά έχουν καταγραφεί από τα τέλη Οκτώβρη και οι ανάγκες είναι τόσο μεγάλες. Γιατί, ενώ όλα είναι έτοιμα, η πολιτική ηγεσία δε δίνει το πράσινο φως; Γιατί όλη αυτή η καθυστέρηση και ο εμπαιγμός; Οι προσλήψεις μπορούν και είναι ανάγκη να γίνουν. Όχι μόνο για να καλυφθούν τα κενά στη γενική, αλλά και στην παράλληλη στήριξη.

Είναι δικαίωμα των παιδιών αυτών και υποχρέωση του Υπουργείου να τις καλύψει άμεσα και όχι να εξαρτηθούν από το πότε θα γίνει ξανά η δια ζώσης διδασκαλία. Η παράλληλη στήριξη είναι συνδιδασκαλία, ο τρόπος υλοποίησης της μέσω τηλεκπαίδευσης ορίζεται σε αντίστοιχο ΦΕΚ και είναι απαραίτητη, γιατί η εκπαιδευτική διαδικασία ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Τα σχολεία είναι ΑΝΟΙΧΤΑ! Γονείς και εκπαιδευτικοί περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση του Υπουργείου.

Δε χωρούν άλλες καθυστερήσεις!

Με εκτίμηση, Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Γενικής & Ειδικής Αγωγής, Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Σε ποια ειδικότητα κάνουν αίτηση φιλόλογοι και μαθηματικοί

ΒΓΗΚΕ Η  προκήρυξη για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - Πώς κάνετε αίτηση και πότε

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

vrefonipiokomos_thessaloniki
Σοκαριστικό βίντεο με τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει παιδάκι
Η γυναίκα χαστουκίζει ένα παιδάκι και το τραβάει βίαια από το χεράκι του, ενώ ακούγεται να λέει: «εσύ τι κοιτάς λες και θα φας. Έλα πάμε για ύπνο».
Σοκαριστικό βίντεο με τη βρεφονηπιοκόμο στη Θεσσαλονίκη να χαστουκίζει παιδάκι
κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Άρθρο στην εφημ. Εποχή: Η ΟΛΜΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Σίγουρα δεν είναι ο μόνος που παρακολουθεί με μεγάλη στεναχώρια την πρωτοφανή κατρακύλα μιας παράταξης του κόμματός του που πλέον δεν έχει καμιά...
Άρθρο στην εφημ. Εποχή: Η ΟΛΜΕ στα χνάρια της ΓΣΕΕ με ευθύνη των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ