Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 3/12 αποφάσισε η ΟΛΜΕ, μετά από την άρνηση της υπουργού Παιδείας, Ν. Κεραμέως, για συνάντηση και διάλογο σχετικά με το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, την επαναλειτουργία των σχολείων και την τηλεκπαίδευση

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας προχωράει η ΟΛΜΕ την Πέμπτη 3/12 με στόχο να συναντηθεί με την υπουργό Παιδείας, Ν. Κεραμέως και να συζητήσει τα επείγοντα θέματα της τηλεκπαίδευσης, της επαναλειτουργίας των σχολείων καθώς και τις θέσεις της σχετικά με το νομοσχέδιο για την Επαγγελματική  Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει από τις 20 Νοεμβρίου συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, ωστόσο η υπουργός δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα στο αίτημα αυτό για διάλογο.

Στις 20/11 η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της με τίτλο «Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και οι προτάσεις της ΟΛΜΕ» είχε ζητήσει άμεση συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας. Η Υπουργός Παιδείας πάλι δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΟΛΜΕ αλλά, εν μέσω πανδημίας, κατέθεσε σε διαβούλευση νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, για άλλη μια φορά, χωρίς ουσιαστικό διάλογο.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να προβεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 3/12 στις 13.00 προκειμένου να συναντηθεί με την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως και να συζητηθούν τα επείγοντα θέματα:

  1. Προβλήματα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
  2. Την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων με τήρηση όλων των μέτρων για την προστασία της υγείας μαθητών, εκπαιδευτικών και όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία.
  3. Τις θέσεις της Ομοσπονδίας για το κατατεθέν νομοσχέδιο για την Επαγγελματική  Εκπαίδευση και Κατάρτιση.

Ταυτόχρονα καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ την ίδια ημέρα, να προβούν σε ανάλογες παραστάσεις διαμαρτυρίας, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, στις Περιφερειακές Δ/νσεις και στις Δ/νσεις Εκπ/σης.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γραπτός ΑΣΕΠ: Οδηγίες για να κάνετε την αίτηση εύκολα και γρήγορα με λίγα κλικ

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα