Εκπαιδευτικοί: Η δημοτική αρχή Φαιστού μας «γύρισε» την πλάτη
Στα πλαίσια της συμβολικής κινητοποίησης, μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου, ζήτησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Φαιστού ο οποίος όμως αρνήθηκε να τους συναντήσει

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής  Συσπείρωσης  Εκπαιδευτικών στον ΣΕΠΕ «Φαιστός» για τη συμβολική απεργιακή κινητοποίηση στις Μοίρες, τη στάση της δημοτικής αρχής και του ΔΣ του Σωματείου. Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Φαιστού για τα σχολεία, τους μαθητές τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ωστόσο, με πρόσχημα «το φορτωμένο πρόγραμμα»,  ο δήμαρχος αρνήθηκε να τους συναντήσει.

Η ανακοίνωση

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, χαιρετίζει τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που στις 26 Νοέμβρη, ημέρα πανελλαδικής, πανεργατικής απεργίας, απέδειξαν πως η μάσκα δεν είναι φίμωτρο. Έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι ανάγκες και τα δικαιώματα μας, τα ζητήματα της υγείας, της παιδείας, του οκταώρου και της συνδικαλιστικής δράσης, δεν «μπαίνουν στο γύψο».

Οι εκπαιδευτικοί, που βρισκόμαστε όλο αυτό το διάστημα δίπλα στους μαθητές μας και  κρατάμε ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία, δώσαμε ξεκάθαρο μήνυμα στο Υπουργείο. Μήνυμα ότι, έστω και αυτή τη στιγμή, πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να μη «χαθεί» η σχολική χρονιά.

Στις Μοίρες,  στα πλαίσια της απεργίας, πραγματοποιήθηκε συμβολική κινητοποίηση, από εκπαιδευτικούς της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών και εκπροσώπους μαζικών φορέων, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Μάλιστα, μετά από πρόταση μας στο  ΔΣ του Συλλόγου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης «Φαιστός», παρευρέθηκε και ο Γραμματέας του Σωματείου.

Αντιπροσωπεία των παρευρισκόμενων εκπαιδευτικών  ζήτησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Φαιστού για τα σχολεία, τους μαθητές τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ωστόσο, παρά την αναμονή, με πρόσχημα «το φορτωμένο πρόγραμμα»,  ο δήμαρχος αρνήθηκε να συναντήσει τους εκπαιδευτικούς. Έπειτα από αρκετή ώρα έστειλε μια υπάλληλο η οποία –απρόθυμα- πήρε το υπόμνημα του ΣΕΠΕ «Φαιστός» να το πρωτοκολλήσει, επισημαίνοντας ότι «έχει να πρωτοκολλήσει άλλα 30 έγγραφα», αλλά αρνήθηκε να πρωτοκολλήσει το πλαίσιο αιτημάτων της Αγωνιστικής Συσπείρωσης!

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Φαιστού, για την απαράδεκτη στάση του να αρνηθεί συνάντηση με την αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών και να συζητήσει για τα σοβαρά ζητήματα - αιτήματα για τη λειτουργία των σχολείων, που σε μεγάλο βαθμό σχετίζονται με τις άμεσες αρμοδιότητες της δημοτικής αρχής, ειδικά στην ευθύνη για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία που δεν πληρούνται και τις ανάγκες για τη σχολική στέγη, που  πολλαπλασιάζονται-οξύνονται μέσα στην πανδημία! Το γεγονός ότι η δημοτική αρχή γυρνάει την πλάτη στους απεργούς εκπαιδευτικούς  αποτελεί την άλλη όψη του αυταρχισμού που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της Κυβέρνησης, αλλά και του Δήμου που, μήνες από την έναρξη της πανδημίας, δεν πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να θωρακίσουν τα σχολεία με επαρκείς όρους υγιεινής και ασφάλειας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Που, ακόμη και σήμερα στην έξαρση της πανδημίας , δεν προσλαμβάνουν παραπάνω προσωπικό καθαριότητας για τα σχολεία, δεν μονιμοποιούν το ήδη υπάρχον και δεν μετατρέπουν τις συμβάσεις τους σε πλήρους ωραρίου. Το ίδιο και η δημοτική αρχή Γόρτυνας που αρκείται σε ελάχιστο αριθμό καθαριστριών από τις οποίες οι 18 (!) είναι μειωμένου ωραρίου και μάλιστα απλήρωτες από την αρχή της χρονιάς και λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Επιβεβαιώνεται η ενιαία στάση των φορέων του κράτους -σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο- που αντιμετωπίζουν την παιδεία και την υγεία του λαού ως «δημοσιονομικό κόστος»!

Ερωτηματικά γεννά όμως για τη σκοπιμότητά της και η σημερινή ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Φαιστός», που αναφέρεται στη χτεσινή κινητοποίηση με τη φράση «κατατέθηκε υπόμνημα» στις υπηρεσίες του Δήμου,  λες και επρόκειτο για γραφειοκρατική- διεκπεραιωτική διαδικασία, αποκρύβοντας τη στάση της δημοτικής αρχής, που δε δέχτηκε να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία, να ακούσει και να δώσει απαντήσεις, και αποσιωπώντας τις ευθύνες της. Με τον ίδιο τρόπο συγκαλύπτει και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής Γόρτυνας για τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία.  Αδυνατούμε να διακρίνουμε αν έχει γράψει την ανακοίνωση το γραφείο τύπου των δημοτικών αρχών ή το ΔΣ της Φαιστού. 

Η παραπάνω στάση δεν μας εκπλήσσει. Το ΔΣ του Σωματείου κινητοποιήθηκε, έστω και για την κατάθεση υπομνήματος, μόνο με την παρέμβαση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών. Είναι ξεκάθαρο ότι συμμετείχε γιατί πιέστηκε, αλλά δε θέλει να χαλάσει και το πρόσωπο της κοινωνικής  ειρήνης και της συνδιαλλαγής, δείχνοντας πραγματικά μέχρι που μπορεί να φτάσει ο εργοδοτικός -κυβερνητικός συνδικαλισμός και για το κατά πόσο στέκεται και στηρίζει ουσιαστικά τους εκπαιδευτικούς και τα αιτήματά τους…

Κόντρα στη λογική του συμβιβασμού και της μοιρολατρίας, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών έγκαιρα προετοίμαζε τους εκπαιδευτικούς για τα δύσκολα που έρχονται με ανακοινώσεις, περιοδείες στους χώρους δουλειάς την περίοδο λειτουργίας των σχολείων, καλώντας σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα.

Συνεχίζουμε αγωνιστικά!

Εδώ και τώρα να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, να δημιουργηθούν ολιγομελή τμήματα (έως 15) μαθητών, να εξασφαλιστούν δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία για όλους, για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Στην παρούσα συνθήκη, να παράσχει η κυβέρνηση δωρεάν και καθολικά όλα τα απαραίτητα μέσα (laptop, σύνδεση και γρήγορο internet) σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να πάρει μέτρα για τα ειδικά σχολεία που παραμένουν ανοιχτά. Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει προς ψήφιση το αντεργατικό έκτρωμα - νομοσχέδιο για τη 10ωρη δουλειά.

 
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Πειραιάς: Γονέας-αρνητής μήνυσε εκπαιδευτικούς για self test και μάσκα

Κρούσματα στα σχολεία: Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με την ανησυχία των γονιών

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση - Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ekpaideutikos mathitria sxoleio metra koronoiou
Κορονοϊός: Ανοχύρωτοι οι εκπαιδευτικοί απέναντι σε γονείς - αρνητές
«Έχουμε σε κάθε σχολείο τέτοιες κρούσεις. Απειλές, τους λένε "θα δείτε, καλά" και είναι πλήρως ανοχύρωτοι» - «Το πιο τραγικό είναι να είσαι στην...
Κορονοϊός: Ανοχύρωτοι οι εκπαιδευτικοί απέναντι σε γονείς - αρνητές