kerameos
Νέα Ενημέρωση για το πότε ανοίγουν τα σχολεία από τη Νίκη Κεραμέως: Πότε θα γίνει η ανακοίνωση και από τι εξαρτάται η απόφαση

Να ανοίξουν τα σχολεία πριν από τις γιορτές είναι το επικρατέστερο σενάριο με βάση τα έως τώρα δεδομένα σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας.

Μία ημέρα μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη για το άνοιγμα των σχολείων, η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο ραδιόφωνο "Θέμα 104,6" ανέφερε ότι το υπουργείο Παιδείας αναμένει την σχετική εισήγηση των ειδικών ώστε να διαπιστωθεί αν είναι εφικτό να ανοίξουν τα σχολεία εντός Δεκεμβρίου. 

Πρώτη προτεραιότητα είναι να ανοίξουν τα σχολεία τόνισε η υπουργός, ενώ όπως όλα δείχνουν θα ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά. «Θα περιμένουμε να δούμε πως ακριβώς εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο και από εκει και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Σίγουρα την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν συζητήσεις με τους ειδικούς» είπε.

Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι ότι τα παιδιά δεν είναι υπερμεταδότες και ότι στα σχολεία δεν υπάρχει τάση διασποράς του ιού..

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία του με μαθητές -μέσω τηλεδιάσκεψης- ανέφερε για την επαναλειτουργία των σχολείων: «Θα κρατήσει για λίγο, θα επιστρέψετε στο σχολείο σύντομα -θέλω να πιστεύω» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας παράλληλα πως «θα ανοίξουμε τα σχολεία όποτε μας το επιτρέψουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας. Και θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε αισθάνονται ότι θα είμαστε ασφαλείς να το κάνουμε».

Άνοιγμα των σχολείων στις 7 ή στις 14 Δεκεμβρίου;

Την προσεχή Δευτέρα θα αποφασιστεί η ημερομηνία αλλά και ο τρόπος άρσης των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, με πιθανές ημερομηνίες την 7η και 14η του Δεκεμβρίου να ανοίξουν τα σχολεία.

Τηλεκπαίδευση στα σχολεία

Σχετικά με την τηλεκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας επανάλεβε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο εγχείρημα.

«Είναι ένα εγχείρημα που αφορά όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, αφορά έναν πληθυσμό το 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους! Ασφαλώς τέτοιες τεχνικές προκλήσεις θα υπάρχουν, υπήρξανε και θα υπάρχουνε, το ζήτημα ειναι αυτές να τις ξεπερνάμε! Έχουμε 55.000 παράλληλες τηλεδιασκέψεις δε νηπιαγωγεία και δημοτικά και περίπου 39.000 παράλληλες τηλεδιασκέψεις γυμνασίων και λυκείων».

«Γίνεται κανονικό μάθημα, υπερβαίνει τα 40 λεπτά το μέσο μάθημα, και προχωράει κανονικά η ύλη» σημείωσε η υπουργός Παιδείας.

https://soundcloud.com/user-86009823/20201127-1ahttps://soundcloud.com/user-86009823/20201127-2a

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ρόδος: Γάζωσαν το σπίτι γνωστού επιχειρηματία - Η προειδοποίηση
Ρόδος: Πυροβολισμοί σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία - Το προειδοποιητικό σημάδι
Γάζωσαν με 14 σφαίρες το σπίτι επιχειρηματία στη Ρόδο και του άφησαν μαύρο στεφάνι – Προειδοποίηση βλέπουν οι Αρχές
Ρόδος: Πυροβολισμοί σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία - Το προειδοποιητικό σημάδι
Βοριζια
Βορίζια: «Πότε θα μεγαλώσεις να πάρεις εκδίκηση;», λένε γονείς στα 13χρονα παιδιά τους
«Πότε θα μεγαλώσεις να πάρεις εκδίκηση;», λένε γονείς στα Βορίζια στα 13χρονα παιδιά τους
Βορίζια: «Πότε θα μεγαλώσεις να πάρεις εκδίκηση;», λένε γονείς στα 13χρονα παιδιά τους