Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
Βίντεο από το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών για τις παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας με τα ταμπλετ στα σχολεία

Την στάση του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την προμήθεια και παροχή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablets, αλλά και την μη επαρκή ενημέρωση από την Υπουργό, Υφυπουργό και Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας για το πόσα από αυτά έχουν ήδη φτάσει στα σχολεία, ανέδειξε με σχετικό video στη σελίδα του στα social Media, το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, στις 7 Απριλίου 2020, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΠΘ, σημειώνεται πως το Υπουργείο “προτίθεται στην προμήθεια και παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet) στις Σχολικές Μονάδες Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο, ανάμεσα σε άλλους, να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαιδευτική διαδικασία από όλους αφού πολλοί εκπαιδευτικοί και μαθητές (…) δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση”. Δύο ημέρες μετά, με διευκρινιστική εγκύκλιο η απόφαση αυτή αναιρείται.

Στην παράγραφο 2 το ΥΠΑΙΠΘ είχε διευκρινίσει πως “η καταγραφή αναγκών εξοπλισμού φορητών υπολογιστών/ συσκευών αφορά και μόνο σε ελλείψεις της σχολικής μονάδας και επ’ ουδενί φυσικών προσώπων (εκπαιδευτικών ή μαθητών)” (…)

Ακόμη, το Ανεξάρτητο Δίκτυο εκπαιδευτικών, παραθέτει τις δηλώσεις της κ. Κεραμέως και Ζαχαράκη, οι οποίες μέσα σε λίγες ημέρες άλλαξαν τα νούμερα των tablet που παρέλαβαν τα σχολεία:

Στις 15/11 η Υπουργός Παιδείας, δήλωσε πως ήδη “από τον Μάρτιο τα σχολεία της χώρας προμηθεύονται υπολογιστές, ενώ βρίσκεται στην διάθεση των διευθυντών των σχολείων για το αν θα τους διαθέσουν σε μαθητές οι οποίοι τους έχουν περισσότερο ανάγκη”(..).

Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με σημείο δημοσιεύματος που παρατίθεται στο βίντεο, η κα Ζαχαράκη δήλωσε πως έχουν δοθεί 40.000 tablets ήδη και πως θα μοιραστούν κι άλλα μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των 90.000 τους επόμενους μήνες.

Απ’ την άλλη, μία ημέρα μετά, στις 16/11 σε δήλωσή της η γενική γραμματέας του ΥΠΑΙΘ, Αναστασία Γκίκα, ακυρώνοντας την προηγούμενη δήλωση της κας Ζαχαράκη, ανέφερε πως στα σχολεία της χώρας έχουν φτάσει 20.000 tablet.

Τέλος, με αφορμή τα παραπάνω, το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών ζητά από κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης να δηλώσει επίσημα πόσες ηλεκτρονικές συσκευές έχει στείλει το ΥΠΑΙΘ σε κάθε σχολική μονάδα της αρμοδιότητάς της, ενώ υπογραμμίζει το αίτημά του για παροχή συσκευών και δωρεάν ίντερνετ για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Το βίντεο του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικων:

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Γεωργία - Βιασμός: Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες με τις μελανιές στο σώμα της (εικόνες)

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

nteliveri dianomeas
Κακοκαιρία: Όχι ντελίβερι με μηχανάκι μέσα στον παγετό λένε οι εργαζόμενοι στην εστίαση
Οι εργαζόμενοι στην εστίαση ζητούν άμεση απαγόρευση του ντελίβερι με μηχανάκι εν όψει κακοκαιρίας που αναμένεται να φέρει χιόνια και πολύ χαμηλές...
Κακοκαιρία: Όχι ντελίβερι με μηχανάκι μέσα στον παγετό λένε οι εργαζόμενοι στην εστίαση