Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Οι υπηρεσίες φύλαξης να λογοδοτούν στη Σύγκλητο, ζητούν πανεπιστημιακοί
Να υπάρχει ελεύθερη αλλά επώνυμη πρόσβαση όλων των πολιτών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα με διαδικασία που θα πραγματοποιείται από τα ίδια τα ιδρύματα, προτείνει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Α.Ε.Ι. (Ο.ΣΥ.Ε.Ε.Π)

Η Ομοσπονδία του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, αναφερόμενη στη συζήτηση για την πανεπιστημιακή αστυνομία που άνοιξε ξανά μετά από τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, καταθέτει την άποψη ότι το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές αρκεί να εφαρμοστεί και τονίζει ότι το Πανεπιστήμιο είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών στην οποία πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση.

Να σημειωθεί ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επίκεντρο βίας, όχι μόνο σε βάρος πανεπιστημιακών αλλά και φοιτητών

Η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της Ο.ΣΥ.Ε.Ε.Π. παρακολουθώντας τον δημόσιο διάλογο που διεξάγεται σε σχέση με την ασφάλεια των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και των χώρων των Α.Ε.Ι. συζήτησε και θεωρεί ότι:

• Το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι επαρκές αρκεί να εφαρμοστεί
  • Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών στην οποία πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση
  • Η ασφάλεια των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και η διαφύλαξη της περιουσίας  των Πανεπιστημίων πρέπει να εξασφαλίζεται σε κάθε ευνομούμενη κοινωνία.

Ως εκ τούτου προτείνει  τα παρακάτω:

• Να υπάρχει ελεύθερη επώνυμη πρόσβαση όλων των πολιτών στα πανεπιστημιακά ιδρύματα
  • Η διαδικασία αυτή να πραγματοποιείται από τα ίδια τα ιδρύματα. Για το σκοπό αυτό τα Α.Ε.Ι. πρέπει να ενισχυθούν  με ειδικά κονδύλια από την Πολιτεία
  • Το προσωπικό φύλαξης να εκπαιδευτεί και να οργανωθεί με κύριο μέλημα τη διαφύλαξη των ακαδημαϊκών ελευθεριών και την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στις δομές των ελληνικών δημοσίων  ΑΕΙ.
  • Η οργάνωση αυτών των υπηρεσιών φύλαξης  πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου των πανεπιστημίων λαμβάνοντας υπόψιν την ιδιαιτερότητα του κάθε Α.Ε.Ι. (χωροταξικά/ πληθυσμιακά)
  • Αυτές οι υπηρεσίες πρέπει να εποπτεύονται και να λογοδοτούν στο σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας μέσω της Συγκλήτου και σε καμιά περίπτωση να μην αποτελούν ειδικό σώμα αστυνομίας.

Οι παραπάνω προτάσεις, μαζί με τις προτάσεις όλων των συλλογικών οργάνων των Α.Ε.Ι., πρέπει να συζητηθούν στα θεσμικά όργανα των Α.Ε.Ι. και σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει επίσημος διάλογος με την Πολιτεία.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών