Εκπαιδευτικοί: Απεργούμε στις 26 Νοεμβρίου, για τη ζωή και τα δικαιώματά μας, για ασφαλή σχολεία
Η κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή δια ζώσης λειτουργία των σχολείων, εδώ και τώρα να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας   και να μην κάνει παζάρια για δωράκια  στους κλινικάρχες.

Ολοι στην πανεργατική απεργία Ιδιωτικού - Δημοσίου τομέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου ΠΕ ο Σωκράτης

ΔΙΝΟΥΜΕ μαζική, δυναμική απάντηση ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ

Συναδέλφισσες - συναδελφοι

Η κυβερνητική επίθεση απέναντι στα δικαιώματα εργαζομένων και νεολαίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Την ίδια στιγμή που η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη και η πανδημία  θερίζει τις ζωές κυρίως των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, η κυβέρνηση προχωρά στη ψήφιση μέτρων που τσακίζουν μισθούς και συντάξεις.

Δε φτάνει ο πτωχευτικός νόμος, με τον οποίο αρπάζουν λαϊκά σπίτια κι εισοδήματα. Δε φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε. Δε φτάνει ο νόμος που βάζει σε γύψο τις διαδηλώσεις.

 Η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετώντας  πάνω στις αντεργατικές και απεργιοκτόνες διατάξεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (50%+1,  ηλεκτρονικά μητρώα κλπ) ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ:

  1.  Για πρώτη φορά στη χώρα μας, τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα.
  2. Την αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, την καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και το  τελικό  χτύπημα των  Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  3. Το χτύπημα στην απεργία και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, σχεδιάζοντας την κατάργηση της ΑΠΕΡΓΙΑΣ σ με την καθιέρωση γενικευμένου «προσωπικού ασφαλείας» (πάνω από 40%),
  4.  Την κατάργηση των Γενικών Συνελεύσεων με τη γενικευμένη καθιέρωση των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, διευρύνοντας το ηλεκτρονικό φακέλωμα των συνδικάτων από το κράτος και τους εργοδότες.

Ταυτόχρονα η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των σχολείων αναδεικνύει τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της για το γεγονός ότι δεν πήρε ουσιαστικά μέτρα, ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά και ασφαλή, ακόμα και σε καιρό πανδημίας.

Το «σχέδιο» του Υπουργείου Παιδείας για τη λεγόμενη «τηλε- εκπαίδευση» φανερώνει ότι όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για την ουσιαστική στήριξης των μαθητών αλλά υπονομεύει και την καθημερινή μας προσπάθεια.  Με ένα σύστημα που καθημερινά καταρρέει και χιλιάδες μαθητές χωρίς τα τεχνολογικά μέσα να παρακολουθήσουν τα εξ αποστάσεως μαθήματα.

Η κυβέρνηση προκαλεί με την αναλγησία της απέναντι στον λαό, την ίδια στιγμή που δίνει προκλητικά στήριξη στους μεγάλους επιχειρηματικούς  ομίλους, με δις € ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές, αντεργατικές  ρυθμίσεις.

Ως παιδαγωγοί, ως δάσκαλοι της νέας γενιάς, δε θα δεχτούμε οι μαθητές μας να ζήσουν χειρότερα από εμάς, να επιστρέψουμε σε συνθήκες δουλείας «100 χρόνια πίσω». Δε θα αφήσουμε κυβερνήσεις και πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων να «διαπαιδαγωγήσουν» από τώρα τη νέα γενιά στην υποταγή και την ηττοπάθεια.

Δε θα τους περάσει!  Όπως το οργανωμένο κίνημα τους χάλασε τα σχέδια με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, με την προσπάθεια να μπουν κάμερες στις τάξεις, με τις ψευτοεκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όπως «έσπασε» στην πράξη την απαγόρευση του εορτασμού του Πολυτεχνείου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, έτσι θα τους χαλάσει και τα σχέδια να βάλουν τις διεκδικήσεις μας στο γύψο!

Η πάλη του λαού θα ανατρέψει τα σχέδιά τους!

Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά!

Τώρα είναι ώρα απάντησης στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Απεργιακός συναγερμός σε κάθε σχολείο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Ο άθλιος τρόπος, με τον οποίο η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται την έξαρση της πανδημίας, για να κάνει πράξη τα πιο αρρωστημένα όνειρα της εργοδοσίας, πρέπει να της γυρίσει μπούμερανγκ.

Η κυβέρνηση να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή             δια ζώσης λειτουργία των σχολείων, εδώ και τώρα να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας   και να μην κάνει παζάρια για δωράκια  στους κλινικάρχες.

 ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ  Πανεργατική Απεργία στις 26 νοεμβριου

 (ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ)

Η ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!   ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

 

Για το Δ.Σ

 

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ               ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ     

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα