Προσλήψεις αναπληρωτών: Στον «αέρα» η Β' φάση της Παράλληλης και η Δ' φάση Γενικής
Παρόλο που βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου, δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση για τις προσλήψεις της Β' φάσης στην Παράλληλη Στήριξη και της Δ' φάσης στη Γενική Εκπαίδευση

Ασαφές παραμένει μέχρι και σήμερα η ημερομηνία πραγματοποίησης της Β’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών στην Παράλληλη Στήριξη, καθώς επίσης και της Δ' φάσης Γενικής.

Σε ενημέρωση προς το alfavita.gr, αναπληρωτές δάσκαλοι ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στις προσλήψεις ή να ενημερώσει με σαφή τρόπο για την οποιαδήποτε έκβαση.

Συγκεκριμένα, οι αναπληρωτές δάσκαλοι επισημαίνουν:

Προσλήψεις αναπληρωτών: το πάγωμα της Β’ φάσης παράλληλης στήριξης και Δ’ φάση γενικής.

Σε πρόσφατη επικοινωνία δεκάδων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στην προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Παιδείας για να μάθουν νεότερα για τις επικείμενες προσλήψεις, η απάντηση παραμένει αβέβαιη και καθόλου διευκρινιστική.

Η συγκεκριμένη φάση προσλήψεων για την παράλληλη στήριξη, αλλά και τη γενική αγωγή πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια, αρχές Νοεμβρίου. Φέτος όμως διανύουμε τον πρώτο Νοέμβριο που χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες έχουν μείνει χωρίς την παράλληλη στήριξη που δικαιούνται. Ακόμη και στην εξ’ αποστάσεως διδασκαλία που λαμβάνει χώρα τις μέρες αυτές, είναι απαραίτητοι οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης, αφού είναι αυτοί που αναλαμβάνουν το εξιδεικευμένο πρόγραμμα ειδικής αγωγής για τον εκάστοτε μαθητή/ρια που το χρειάζεται. Το ίδιο σαφέστατα ισχύει και στη γενική πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπου δεν έχουν καλυφθεί ακόμη πολλά κενά.

Δεν είμαστε βαλίτσες, δεν είμαστε αριθμοί ενός πίνακα. Στο δυσκολότερο διάστημα της πανδημίας, βρισκόμαστε εκτός εργασίας λόγω πρωτοφανούς καθυστέρησης των προσλήψεων. Πρόκειται για μία ψυχολογική, εκπαιδευτική και επαγγελματική περιπέτεια που βιώνουν εκπαιδευτικοί, παιδιά και γονείς. Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στις προσλήψεις ή να μας ενημερώσει με σαφή τρόπο για την οποιαδήποτε έκβαση.

Αναπληρωτές Δάσκαλοι

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε περιορισμός των γιορτών των Χριστουγέννων

Τηλεκπαίδευση: Οδηγός εκπαιδευτικού για το Webex Meetings

Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτηση του σεμιναρίου "Διαπολιτισμική Εκπαίδευση"

Το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στον αέρα η τράπεζα θεμάτων για τις Πανελλήνιες 2021


 

σχετικά άρθρα

Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών
Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία: Δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο για περιορισμό των γιορτών των Χριστουγέννων από την Υπουργό Παιδείας
Άνοιγμα σχολείων: Ανοικτό το ενδεχόμενο περιορισμού των διακοπών