Επίθεση στο ΟΠΑ: Το ΔΠΘ καταδικάζει τα γεγονότα
Οι Πρυτανικές Αρχές του Δ.Π.Θ. καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση κουκουλοφόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι Πρυτανικές Αρχές του Δ.Π.Θ. με ανακοίνωση τους, καταδικάζουν απερίφραστα την επίθεση κουκουλοφόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Καταδικάζουν τους βανδαλισμούς, τις βιαιοπραγίες και την επαίσχυντη προσβολή του θεσμού του Πρύτανη, του πανεπιστημιακού δασκάλου, των ακαδημαϊκών αξιών, και στο πρόσωπο του κυρίου Μπουραντώνη, κάθε μέλους της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ

Οι Πρυτανικές Αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης εκφράζουν τον αποτροπιασμό και την αποδοκιμασία τους για την άνανδρη επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του συναδέλφου Καθηγητή Δημήτριου Μπουραντώνη.

Καταδικάζουν απερίφραστα τους βανδαλισμούς, τις βιαιοπραγίες και την επαίσχυντη προσβολή του θεσμού του Πρύτανη, του πανεπιστημιακού δασκάλου, των ακαδημαϊκών αξιών, και στο πρόσωπο του κυρίου Μπουραντώνη, κάθε μέλους της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Τα γεγονότα στο ΟΠΑ αποτελούν όνειδος για το δημόσιο Πανεπιστήμιο της χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία. Οι Πρυτανικές Αρχές καλούν  την ακαδημαϊκή κοινότητα του Δ.Π.Θ. σε εγρήγορση για να αντιδράσει και να απομονώσει μειοψηφίες που μετερχόμενες φασιστικών μεθόδων επιχειρούν να επιβάλουν τις απόψεις τους διά της βίας, να καταδικάσει πρακτικές και μεθόδους εκφοβισμού και τρομοκρατίας που αντίκεινται στις αξίες και στις αρχές που θεμελιώνουν την ίδια την ύπαρξη του Πανεπιστημίου ως χώρου προστασίας της Δημοκρατίας, της ελευθερίας της έκφρασης, του διαλόγου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Δ.Π.Θ. εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Δημήτριο Μπουραντώνη, και δηλώνουν ότι θα στηρίξουν κάθε πρωτοβουλία που θα αναληφθεί για την εξάλειψη παρόμοιων φαινομένων στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Από την Πρυτανεία

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Τι επιχειρεί η Κεραμέως με τον ελιγμό - πρόσκληση στην ΟΛΜΕ

Επιμήκυνση του έτους για λόγους… ψυχολογικούς

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα