Οι γονείς Αμαρουσίου για τις κινητοποιήσεις και τα προβλήματα στην εκπαίδευση
Ανακοίνωση - ψήφισμα της Γ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου (1/11/2020) για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και για τα προβλήματα στην Ά/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση.

Ανακοίνωση - ψήφισμα της Γ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και για τα προβλήματα στην Ά/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση. Οι γονείς αναφέρονται αρχικά στις κινητοποιήσεις και καταλήψεις των μαθητών και δηλώνουν ότι δεν είναι ούτε υπέρ ούτε κατά των καταλήψεων και ότι είναι υπέρ ή κατά των αιτημάτων. ¨Όσον αφορά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία λόγω της έξαρσης του κορονοϊού οι γονείς τάσσονται στο πλευρό των μαθητών και μαθητριών του Αμαρουσίου αλλά και στο πλευρό των Εκπαιδευτικών και των οργάνων τους ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.

Ανακοίνωση-Ψήφισμα Α´ για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

«Αν αγωνιστείς μπορεί και να χάσεις. Αν δεν αγωνιστείς έχεις ήδη χάσει.»

Μπέρτολτ Μπρέχτ

Το πρώτο δίμηνο του σχολικού έτους ολοκληρώθηκε με κύριο σημείο αναφοράς και συζητήσεων, τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των μαθητών και μαθητριών.

Μπροστά στα υπαρκτά προβλήματα της παιδείας (αναφερόμαστε αναλυτικά σε άλλη μας ανακοίνωση), οι μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας, όπως σε όλη την Ελλάδα, αποφάσισαν να αντιδράσουν με μαζικές καταλήψεις σε όλα τα Λύκεια εκτός από δύο  και στα μισά Γυμνάσια, συνολικά σε 16 από 22 σχολεία στο Μαρούσι.

Φυσικά, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, το δευτεροβάθμιο όργανο όλων των Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, είναι υπέρ των ανοικτών σχολείων, αλλά με τους όρους και προϋποθέσεις που απαιτούνται τόσο για την μόρφωση των παιδιών μας, όσο και για την υγεία τους.

Στο ψευτοδίλημμα «υπέρ η κατά των καταλήψεων» απαντάμε.

Δεν είμαστε ούτε υπέρ ούτε κατά των καταλήψεων, είμαστε υπέρ ή κατά των αιτημάτων.

Και στη συγκεκριμένη περίοδο τα προβλήματα είναι υπαρκτά και τα αιτήματα είναι δίκαια, άλλωστε αποτελούν και αιτήματα του Γονεϊκού κινήματος σε πανελλήνια βάση (ΑΣΓΜΕ).

Δεν «καπελώνουμε», δεν υποκινούμε και δεν υποτιμούμε τους μαθητές της πόλης μας, δηλαδή τα παιδιά μας, ιδιαίτερα μάλιστα που οι μαθητές και μαθήτριες Β´ και Γ´ Λυκείου θεωρούνται και σωστά από την Ελληνική πολιτεία, υπεύθυνοι και ώριμοι να ψηφίζουν για Πρωθυπουργό, Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Αμαρουσίου.

Αφού λοιπόν μπορούν και πρέπει να αποφασίζουν για το μέλλον της Ελληνικής Δημοκρατίας μπορούν να αποφασίζουν και για τα αιτήματά τους, τον τρόπο διεκδίκησης τους, τις μορφές πάλης (που δεν είναι μόνο οι καταλήψεις) μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις στα σχολεία.

Να το ξεκαθαρίσουμε, για εμάς η αστυνομία, οι εισαγγελείς, η βία και οι απειλές δεν έχουν καμία θέση μέσα στα σχολεία, τα όποια ζητήματα πρέπει να λύνονται εντός της σχολικής μονάδας από τα μέλη της σχολικής κοινότητας με εξαντλητικό δημοκρατικό διάλογο και δημοκρατικές διαδικασίες.

Εδώ θα πρέπει να ζητήσουμε μια συγνώμη από τα παιδιά μας, για τα πραγματικά ελάχιστα αλλά υπαρκτά περιστατικά «αγανακτισμένων γονέων» που εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους, που βίαια λεκτικά ή και με πράξεις, απείλησαν και επιτέθηκαν στους μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας στις πρόσφατες καταλήψεις φτάνοντας και στον τραυματισμό μαθήτριας.

Όσον αφορά τους Εκπαιδευτικούς, η συντριπτική πλειοψηφία των Καθηγητών του Αμαρουσίου αντιμετώπισαν, στις πράγματι δύσκολες συνθήκες μιας κατάληψης, τα παιδιά με ψυχραιμία, κατανόηση, διάλογο και δημοκρατικότητα και για αυτό τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε.

Οι μικρές εξαιρέσεις μεταξύ των οποίων και λίγων Διευθυντών που απειλούσαν με αστυνομία, εισαγγελείς και εισβολές στα σχολεία, ζητούσαν «δηλώσεις μετάνοιας» ή που με απειλητικά τηλεφωνήματα των ιδίων ή και γνωστών δικηγόρων τους «ενημέρωναν» τους γονείς για «ποινικές ευθύνες» δεν μπορούν να αλλάξουν την γενική εικόνα.

Οφείλουμε τέλος να αναφέρουμε την, αυτονόητη για εμάς, στάση της Δημοτικής αρχής και των εκπροσώπων της στα Σχολικά Συμβούλια που σωστά προτίμησαν τον διάλογο από την καταστολή ή την χρησιμοποίηση δημοτικών υπαλλήλων σε ρόλο «πολιορκητικού κριού».

Η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου (1/11/20) αποφάσισε  ομόφωνα το παρόν ψήφισμα-ανακοίνωση.

Για τον σεισμό στη Σάμο

ΥΓ. Μετά την κατάθεση του ψηφίσματος, είχαμε τον σεισμό στην Σάμο και τον άδικο χαμό 2 νεαρών μαθητών Λυκείου του Άρη και της Κλαίρης.

Δυστυχώς η «δημιουργική στατιστική», όπως και στην πανδημία covid-19, λειτουργεί έτσι. Η σπάνια καταστροφή του 1-2-3% συνδυαζόμενη με την αδιαφορία της πολιτείας, εδώ για τα ακατάλληλα, εγκαταλειμμένα και ετοιμόρροπα κτήρια, όταν επέρχεται μας πλήττει κατά 100%.

Συντετριμμένοι ως γονείς εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς των δύο μαθητών.

Ανακοίνωση-Ψήφισμα Β’ για τα προβλήματα στην Ά/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση.

«Δυστυχώς και η Γη με δικά μας έξοδα γυρίζει»

Οδυσσέας Ελύτης

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, το δευτεροβάθμιο όργανο όλων των Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, είναι υπέρ των ανοικτών σχολείων, υπέρ της δια ζώσης πραγματικής διδασκαλίας, αλλά με τους όρους και προϋποθέσεις που απαιτούνται τόσο για την μόρφωση των παιδιών μας ,όσο και για την υγεία τους (για τις μαθητικές κινητοποιήσεις αναφερόμαστε αναλυτικά σε άλλη ανακοίνωσή μας).

Όμως εμείς και τα παιδιά μας ζούμε  από πρώτο χέρι την έλλειψη υποδομών (πχ. τα επί τριετία και συνεχιζόμενα προβλήματα για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής), προσωπικού καθαριότητας και εκπαιδευτικών. Κάθε γονιός βλέπει καθημερινά ότι η κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο  Σχολείο, υπονομεύει το μέλλον και την υγεία των παιδιών μας. Εμείς οι γονείς υποχρεωνόμαστε σε υπέρογκα έξοδα για να καλύψουμε τα κενά και τις ελλείψεις που το ίδιο το κράτος επιμένει να μην καλύπτει.

Ιδιαίτερα μια τέτοια περίοδο πανδημίας, αυτό που γράφουμε με μεγάλα γράμματα και πάνω από όλα είναι η υγεία, η ζωή των παιδιών μας και των οικογενειών μας.

Οι στατιστικές είναι καλές, τα ποσοστά 1%-2%-3% επίσης καλά, αλλά τελικά  οι οικογένειες και οι συμπολίτες μας που πλήττονται, ασθενούν ή καταλήγουν κατά 100% και δεν γνωρίζουμε ούτε έναν γονέα στο Μαρούσι που να θέλει να παίξει στη ρουλέτα, στο καζίνο (που παλεύουμε να μην έρθει στην πόλη μας) και στις πιθανότητες τη ζωή και την υγεία του παιδιού του.

Ως εκ τούτου εμείς οι Γονείς του Αμαρουσίου, τασσόμαστε στο πλευρό των μαθητών και μαθητριών του Αμαρουσίου αλλά και στο πλευρό των Εκπαιδευτικών και των οργάνων τους ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για τα ίδια αιτήματα

• 15 μαθήτες/τριες ανά τάξη, αποστάσεις 1,5μ.
  • Να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά με μόνιμους εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας σε όλες τις ειδικότητες.
  • 2 Καθαρίστριες/στες ανά σχολείο,  σε μόνιμες θέσεις πλήρους απασχόλησης
  • Συνεχής ροή δωρεάν μέσων ατομικής προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς (Μάσκες, Αντισηπτικά, θερμόμετρα εξ αποστάσεως κλπ.)
  • Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας, που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
  • Ιατρική αξιολόγηση και άμεση πραγματοποίηση τεστ covid-19 με ευθύνη του κράτους, σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος στην σχολική κοινότητα ή σε «στενή επαφή».
  • Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές του τμήματος και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και στις στενές επαφές αυτού.
  • Ο Δήμος Αμαρουσίου οφείλει να αναλάβει άμεσα σχετική πρωτοβουλία για δωρεάν τεστ covid-19 στα σχολεία ,αφού τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας αρνούνται επίμονα να το πράξουν ,για να διαπιστώσουμε έμπρακτα αν και κατά πόσο τα σχολεία είναι ασφαλή και να εντοπίσουμε έγκαιρα εστίες μετάδοσης στην πόλη μας.
  • Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων που μετατρέπει το σχολείο σε εξετασιοκεντρικό κέντρο και δημιουργεί τεχνιέντως «αποτυχόντες» μαθητές.
  • Κανένας επιπλέον φραγμός στα παιδιά μας για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μαζί με τις ειλικρινείς ευχές μας για ταχεία και πλήρη ανάρρωση από τον covid-19 στην κα Κεραμέως, ελπίζουμε μετά την επιστροφή της στο Υπουργείο, να επιστρέψει  η λογική και να πάψει το Υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίζει τα παιδιά μας σαν “μπαχαλάκηδες”,  στέλνοντας τα ΜΑΤ να κάνουν “διάλογο” μαζί τους, τους εκπαιδευτικούς ως επιπλέον κόστος και αναλώσιμους και εμάς τους γονείς και τα συλλογικά μας όργανα ως ημί-παράνομους του προηγούμενου αιώνα, που καλούμαστε να παρουσιαστούμε  στα  αστυνομικά τμήματα ...

« Δι υπόθεσίν μας ...Διότι δεν συνεμορφώθην πρός τάς υποδείξεις!»

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4