Thumbnail
Ανακοίνωση του Ενιαίου συλλόγου διδασκόντων πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΕΣΔΕΠ) σχετικά με τα γεγονότα του ΟΠΑ και ΕΜΠ

Ο Ενιαίος συλλόγος διδασκόντων πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΕΣΔΕΠ) καταδικάζει τα γεγονότα που έχουν συμβεί σε ΟΠΑ και ΕΜΠ

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

Οι εικόνες του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου σε στάση σκηνογραφημένης διαπόμπευσης πλήττουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, το Πανεπιστήμιο και όλα όσα η κριτική σκέψη και η δημοκρατία υπερασπίζονται. Όσοι φόρεσαν την ταμπέλα στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου και κατέστρεψαν το γραφείο της Πρυτανείας προσχώρησαν στο ιδεολογικό και αξιακό σύμπαν αυτών που υποτίθεται ότι αντιμάχονται και αποδέχτηκαν μιμητικά ανελεύθερες και αυταρχικές φασιστικές πρακτικές. Μόνο απερίφραστη και κατηγορηματική καταδίκη αξίζει σε πράξεις βίας και χουλιγκανισμού σαν και αυτές που βίωσαν οι Πρυτάνεις του ΟΠΑ και του ΕΜΠ.

Ο ΕΣΔΕΠ καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο τα γεγονότα στο ΟΠΑ και το ΕΜΠ, εκφράζει την απόλυτη συμπαράσταση της, στέκεται δίπλα και μαζί με τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου, τον Πρύτανη του ΕΜΠ και με όλους τους ακαδημαϊκούς δασκάλους που υπερασπίζονται την ελευθερία έκφρασης και διακίνησης ιδεών ενάντια σε κάθε μορφή εξατομικευμένης ή δομικής βίας. Η πολιτεία οφείλει να πράξει τα εκ του νόμου οριζόμενα. Η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει ένα πιο δύσκολο έργο, καθώς διαπιστώνει ότι τα διοικητικά μέτρα δεν επαρκούν για την υπεράσπιση του δικαιώματος έκφρασης και την ανεμπόδιστη ακαδημαϊκή λειτουργία. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας οφείλει να θέσει επί τον τύπον των ήλων στις αιτίες που δημιουργούν φαινόμενα όπως αυτά που βιώσαμε στο ΟΠΑ, στο ΕΜΠ και αλλού.

Τέλος, ο ΕΣΔΕΠ σημειώνει ότι αυτά τα στοιχεία δε χαρακτηρίζουν ούτε το Πανεπιστήμιο ούτε τους φοιτητές μας. Είναι εγκληματικά και αντιδημοκρατικά στοιχεία που πρέπει να απομονωθούν και να μην αποτελέσουν αφορμή για να πλήξουν πάλι το κύρος του ελληνικού δημόσιου πανεπιστημίου.

Απερίφραστη καταδίκη λοιπόν σε αυτούς, όχι στο πανεπιστήμιο.

Για το ΔΣ του Συλλόγου

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Η Ιθάκη του Αλέξη Τσίπρα
Εκδόσεις Gutenberg για βιβλίο Τσίπρα: Παράνομες οι διαρροές αποσπασμάτων της «Ιθάκης»
Οι εκδόσεις Gutenberg αντιδρούν στις διαρροές αποσπασμάτων του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα και κάνουν λόγο για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων
Εκδόσεις Gutenberg για βιβλίο Τσίπρα: Παράνομες οι διαρροές αποσπασμάτων της «Ιθάκης»
Αλκοόλ
Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 17χρονη από κατανάλωση αλκοόλ – Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού
Αγρίνιο: Σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος - 17χρονη στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ
Αγρίνιο: Στο νοσοκομείο 17χρονη από κατανάλωση αλκοόλ – Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη του μαγαζιού