Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν τη «δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ» στο Γαλάτσι
«Εκπαιδευτικοί, γονείς και πολίτες έγιναν μάρτυρες δολοφονικής επίθεσης των δυνάμεων των ΜΑΤ απέναντι σε νεολαίους και εργαζόμενους που πραγματοποιούσαν μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση», σημειώνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «η Αθηνά»

 

Την απρόκλητη επίθεση και καταστολή των ΜΑΤ κατά της αντιφασιστικής κινητοποίησης στο Γαλάτσι που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν διαδηλωτές, καθώς και πολίτες που απλώς έπιναν τον καφέ τους καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «η Αθηνά».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «εκπαιδευτικοί, γονείς και πολίτες της περιοχής της Λαμπρινής έγιναν μάρτυρες δολοφονικής επίθεσης των δυνάμεων των ΜΑΤ απέναντι σε νεολαίους και εργαζόμενους που πραγματοποιούσαν μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα».

Ο ΣΕΠΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του «σε όλους τους νεολαίους, τους πολίτες, τους εργαζόμενους στα μαγαζιά που χτυπήθηκαν και επλήγησαν από τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση και καλούμε σε ένα μαζικό μέτωπο αντίστασης απέναντι στην κρατική βία και την καταστολή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Κυριακή το απόγευμα, εκπαιδευτικοί, γονείς και πολίτες της περιοχής της Λαμπρινής έγιναν μάρτυρες δολοφονικής επίθεσης των δυνάμεων των ΜΑΤ απέναντι σε νεολαίους και εργαζόμενους που πραγματοποιούσαν μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα.

Στον πεζόδρομο της οδού Πανδοσίας, που βρίσκονται τα 25ο και 174ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, καταστήματα και cafe, η ενέδρα και η απρόκλητη επίθεση με άγρια βία, χημικά και δακρυγόνα των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους νεολαίους, σε διερχόμενους πολίτες, εργαζόμενους στα μαγαζιά αλλά ακόμα και σε μικρά 5χρονα παιδιά ήταν ένα πραγματικό μακελειό! 

Η τυφλή αστυνομική κτηνωδία άφησε πίσω της βαριά τραυματισμένους, οι περισσότεροι-ες, στο κεφάλι, που σέρνονταν και κλωτσούνταν σε όλον τον πεζόδρομο από τα ΜΑΤ, χωρίς να επιτραπεί καμιά παροχή ιατρικής βοήθειας από το ΕΚΑΒ, που κλήθηκε από τους πολίτες! Πρόκειται για βασανισμό των βαριά χτυπημένων νεολαίων, αλλά και για μια πραγματική επιχείρηση βίας και τρομοκρατίας όλου του κόσμου από τις ορδές του Υπουργού Χρυσοχοϊδη.

Η αστυνομική βία πάει χέρι-χέρι με την αντικοινωνική πολιτική των κυβερνώντων που καταστρατηγεί εργασιακά δικαιώματα, περιστέλλει κοινωνικές-λαϊκές ελευθερίες και  ποινικοποιεί τους εργατικούς κοινωνικούς αγώνες και τις αντιστάσεις των εργαζομένων και της νεολαίας.

Μετά και από τη διάλυση της μεγάλης αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Εφετείο και την τυφλή βία των δυνάμεων καταστολής απέναντι σε μαθητές που διεκδικούσαν υγειονομικές συνθήκες και ασφαλή σχολεία απέναντι στην πανδημία, η παραίτηση του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ είναι το ελάχιστο που απαιτούμε!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας σε όλους τους νεολαίους, τους πολίτες, τους εργαζόμενους στα μαγαζιά που χτυπήθηκαν και επλήγησαν από τη βάρβαρη αστυνομική επίθεση και καλούμε σε ένα μαζικό μέτωπο αντίστασης απέναντι στην κρατική βία και την καταστολή.

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Κεραμέως: Νέο κρεσέντο αυταρχισμού για την αποχή από την αξιολόγηση;

Lockdown: Πρόστιμο σε φροντιστήριο και σε μαθητές

ΑΣΕΠ: Πιστοποίηση Αγγλικών LTE με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!)

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Κορυφαίο Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί-Θεσπρωτία: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία
Εκπαιδευτικοί-Θεσπρωτία: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία
«Έξαρση κρουσμάτων» και μεγάλη διασπορά στα σχολεία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη Θεσπρωτία, σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου...
Εκπαιδευτικοί-Θεσπρωτία: Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία
Αξιολόγηση: Τι θα περίμενε κανείς από ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης;
Αξιολόγηση: Τι θα περίμενε κανείς από ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης;
Αλήθεια, τι είδους εκπαιδευτική αξιολόγηση θα περίμενε κανείς από ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης; Γράφει ο Πολύβιος Ψήνας, Κοινωνιολόγος-...
Αξιολόγηση: Τι θα περίμενε κανείς από ένα αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης;
Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Τι αλλάζει από Δευτέρα
Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Τι αλλάζει από Δευτέρα
Νέες βεβαιώσεις κίνησης εργαζομένων υποχρεούνται να φέρουν οι εργαζόμενοι από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου - Τι ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους,...
Βεβαιώσεις μετακίνησης εργαζομένων: Τι αλλάζει από Δευτέρα