Εκπαιδευτικά σωματεία: Κρατικός έλεγχος, συκοφάντηση και τρομοκράτησή
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών αντιδρούν στον κρατικό έλεγχο των σωματείων

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών, με ανακοίνωση τους, αντιδρούν στον κρατικό έλεγχο των σωματείων, τη συκοφάντηση και τρομοκράτησή τους. Δεν θα ενημερώσουν το λεγόμενο «Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων».

Η ανακοίνωση

Αυτές τις μέρες τελειώνει η προθεσμία για την καταχώριση των «πραγματικών δικαιούχων» - όπως αποκαλούνται - σε ένα μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων με σκοπό να λάβουν γνώση "οι αρμόδιες εισαγγελικές ή άλλες αρχές με ερευνητικές ή ελεγκτικές αρμοδιότητες στον τομέα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας" (παρ.20 του ν.4557/2018 – με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ). Υπόχρεοι είναι κάθε είδους νομικά πρόσωπα, αλλά και Σωματεία, Σύλλογοι, Αστικές Μη Κερδοσκοπικές εταιρείες κλπ. Για τους συλλόγους και τα σωματεία πρέπει να δηλωθούν ως «πραγματικοί δικαιούχοι», ο πρόεδρος, ο γραμματέας και ο ταμίας ή και ο διαχειριστής (εφόσον υπάρχει).

Μάλιστα υπάρχει και η απειλή προστίμου 10.000 ευρώ σε όποιο σωματείο δεν καταχωρίσει στοιχεία και απειλή για διπλασιασμό του προστίμου. Αποδεικνύεται ότι η έφοδος στην ΕΛΜΕ Πειραιά δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει, παράλληλα, νομοθετήσει τον ασφυκτικό έλεγχο των σωματείων από το κράτος, καιθιστώντας τον εκάστοτε υπουργό “εργοδοσίας” επίτροπό τους, “επενδύοντας” στην επιβολή σιγής νεκροταφείου στους εργαζόμενους.

Το φακέλωμα σωματείων εργαζομένων, συλλόγων γειτονιάς ακόμα και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων άρχισε με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ κατά επιταγή της ΕΕ, τον εφαρμόζει και τον γενικεύει η ΝΔ με ένα ευρύ νομικό πλαίσιο ("αναπτυξιακός", νέος νόμος για τα εργασιακά και το συνδικαλισμό κλπ). Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται η απαγόρευση διαδηλώσεων, η ηλεκτρονική καταχώρηση «υπευθύνου διαδήλωσης», οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, το χτύπημα της απεργίας.

• Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στο μεγάλο έργο της επίθεσης στο δικαίωμα των εργαζομένων να έχουν τα όργανά τους και να οργανώνουν την πάλη τους.
  • Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στην προσπάθεια του συστήματος και των κυβερνήσεών του να μετατρέψουν και με τη βούλα τα συνδικάτα σε γλάστρες υποστήριξης της αντιλαϊκής πολιτικής και σε όργανα καταστολής της ανάγκης των εργαζομένων να αντισταθούν.
  • Πρόκειται για ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ της συκοφάντησης της πάλης των λαών και όποιου αντιστέκεται ως «τρομοκράτες»

Η ΓΣ / Το ΔΣ της ΕΛΜΕ/του ΣΕΠΕ … αποφασίζει τα παρακάτω:

- Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης.

- Ως σωματείο, δεν ενημερώνουμε κανένα μητρώο.

- Δεν αποδεχόμαστε τον κρατικό έλεγχο στη ζωή των σωματείων – τα σωματεία ανήκουν στα μέλη τους

- Κοινή στάση όλων των σωματείων σε οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκράτησης – επιβολής προστίμου έστω και σε ένα από αυτά.

- Παλεύουμε για ανατροπή όλου του θεσμικού πλαισίου («Μητρώο», ΑΦΜ σωματείων, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, περιστολή διαδηλώσεων, χρησιμοποίηση της τηλεκπαίδευσης ως απεργοσπαστικού μηχανισμού, απεργοκτόνοι νόμοι) που στοχεύει στην ποινικοποίηση της αντίστασης και της οργάνωσης των αγώνων και στον ασφυκτικό έλεγχό τους από το κράτος και τις κυβερνήσεις.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πριν τις γιορτές πιθανόν θα ανοίξουν τα σχολεία: Νέες δηλώσεις Κεραμεώς

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του