ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ: Δηλώνουμε αντίθετοι με τη μη χρήση μάσκας από εκπαιδευτικό, αλλά και στη λήψη φωτογραφιών και βίντεο
«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μετράει ακόμα και τις αναπνοές μας μέσα στην τάξη», σημειώνει η ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ σχετικά με την υπόθεση της εκπαιδευτικού που αρνούνταν να φορέσει μάσκα στην τάξη

«Δηλώνουμε ότι είμαστε παντελώς αντίθετοι με τη μη χρήση μάσκας από συνάδελφο κατά τη διάρκεια του μαθήματος», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ, σχετικά με τη σύλληψη εκπαιδευτικού στην Αθήνα, η οποία αρνούνταν να φορέσει μάσκα στην τάξη, παρά τις παρατηρήσεις μαθητών και διευθυντή.

Την ίδια ώρα, όπως τονίζεται, «εναντιωνόμαστε στην ηχογράφηση και τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο οποιουδήποτε γεγονότος συμβαίνει μέσα στην τάξη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΝ.Α.ΦΟΡΑΣ:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

η ΑΝ.Α.ΦΟΡΑ από τη στιγμή της ίδρυσής της, όπως πάντα, τονίζει και υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη που απορρέει από την εφαρμογή των νόμων.

Γι’ αυτό και δηλώνουμε ότι είμαστε παντελώς αντίθετοι με τη μη χρήση μάσκας από συνάδελφο κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Δηλώνουμε όμως ότι θα υπεραμυνόμαστε του δικαιώματος των συναδέλφων να εκφράζονται ελεύθερα κατά τη διάρκεια του μαθήματος και εναντιωνόμαστε στην ηχογράφηση και τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο οποιουδήποτε γεγονότος συμβαίνει μέσα στην τάξη.

Ως εκ τούτου έχουμε δηλώσει αντίθετοι με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω live streaming.

Δεν είναι δυνατόν να λειτουργούμε συνεχώς υπό το φόβο της παράνομης μαγνητοσκόπησης της δουλειάς μας μέσα στην τάξη.

Έχει πέσει στην αντίληψή μας ότι κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φωτογραφίες και βίντεο με συναδέλφους και στελέχη εκπαίδευσης, όπως διευθυντές, που δεν φοράνε μάσκα μέσα στην τάξη ή καπνίζουν στο χώρο του σχολείου, όμως αυτές οι συμπεριφορές πρέπει να ελέγχονται από τη διοίκηση και όχι από τον… Μεγάλο Αδελφό!

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να μετράει ακόμα και τις αναπνοές μας μέσα στην τάξη.

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Πριν τις γιορτές πιθανόν θα ανοίξουν τα σχολεία: Νέες δηλώσεις Κεραμεώς

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του