Εκπαιδευτικοί: Κάτω τα ξερά σας από τους μαθητές
Ανακοίνωση του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών 

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών στηρίζει με ανακοίνωση του, τους μαθητές που συνελήφθησαν κατά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 15ης Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση:

Ζούμε στην κοινωνία που από την μία ανέχεται την βίαιη καταστολή ανήλικων μαθητών, που βγαίνουν στους δρόμους να διεκδικήσουν μια καλύτερη δημόσια  δωρεάν παιδεία για όλους και από την άλλη τα μέλη της Χ.Α, της επίσημα αναγνωρισμένης εγκληματικής οργάνωσης, «φλερτάρουν» με αναστολές και ευνοϊκούς όρους μεταχείρισης.

Γίναμε μάρτυρες της ακατάσχετης και αναίτιας ρήψης χημικών στο υπουργείο Παιδείας στις 9/10, της καταστολής στις πανεκπαιδευτικές πορείες με αποκορύφωμα την απεργία στις 15/10 που η παρουσία της αστυνομίας και η στάση απέναντι στους μαθητές αποκάλυπτε μια διάθεση εκφοβισμού τους. Μια ομάδα παιδιών περικυκλώθηκε από ΜΑΤ και ευτυχώς αλληλέγγυοι εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στο σημείο να υπερασπιστούν τους μαθητές. Την ίδια μέρα έγιναν 5 συλλήψεις μαθητών μεταξύ των οποίων και του 14χρονου στον οποίο φόρτωσαν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και έμειναν τέσσερα βράδια σε κελί αποκλεισμένοι από κάθε επικοινωνία ακόμα και με την οικογένεια του.

Είναι ξεκάθαρη η επιλογή της κυβέρνησης να καταστείλει και να κάμψει το ηθικό κάθε αγωνιζόμενου ανθρώπου. Το κίνημα των μαθητικών καταλήψεων τους τρόμαξε πολύ, γιατί είναι αυθεντικό και πηγάζει από δίκαια αιτήματα των μαθητών. Πιο πολύ όμως τους τρομάζει αυτή η ορμή των νέων που μπορεί να αντισταθεί και να ανατρέψει την αδικία ενός μέλλοντος που προδιαγράφεται ζοφερό.

Προσπαθούν να εκφοβίσουν τα ανήλικα παιδιά είτε με υποχρεωτική τηλεκπαίδευση και τηλερουφιανιά αυτών που απέχουν από αυτήν την κοροϊδία, είτε με συνεχείς ελέγχους και καταστολή των μαθητών σε πορείες και καταλήψεις.

Δεν είναι τυχαία η ανάκριση του 14 χρονου μαθητή που μεταξύ άλλων είχε ερωτήσεις του τύπου: «δεν πιστεύω να ανήκεις σε καμιά ακροαριστερή οργάνωση;» ή «θα ξαναπάς σε πορείες;».

Να το μάθουν καλά ότι το μαθητικό και εκπαιδευτικό κίνημα δεν κάμπτεται από τους εκβιασμούς τους. Όσο συνεχίζεται η εκμετάλλευση και καταπάτηση των μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων θα είμαστε στους δρόμους και θα βγάζουμε μπροστά τα αίτηματά μας για μια  καλύτερη δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.

Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών  

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία 1η Φεβρουαρίου - Τι πρέπει να προσέξουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα