Ηλεκτρονική ψηφοφορία: Απόσυρση ψηφοδελτίων από το ΣΕΠΕ Πιερίας
Ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Πιερίας για τις «ηλεκτρονικές εκλογές» στις 7 Νοεμβρίου για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Ο ΣΕΠΕ Πιερίας με ανακοίνωση του δηλώνει ότι θα αποσύρει τα ψηφοδέλτια από τις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια στις 7 Νοεμβρίου. Καλεί ακόμα τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Πιερίας

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας θεσμοθέτησαν για το Σάββατο 7 Νοεμβρίου την ηλεκτρονική "ψηφοφορία" για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών (ΠΥΣΠΕ – AΠΥΣΠΕ – ΚΥΣΠΕ)

Η απόφαση αυτή δεν είναι τυχαία ούτε σχετίζεται με την πανδημία. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο της κυβέρνησης για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία στις υπηρεσιακές εκλογές των εκπαιδευτικών αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την επίθεση που ετοιμάζουν στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες των εκπαιδευτικών κι όλων των εργαζομένων.

Συνάδελφοι-ισσες,

Με την ηλεκτρονική ψηφοφορία δε διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας, δε διασφαλίζεται η ταυτότητα του ψηφοφόρου, δεν προστατεύεται η μυστικότητα της ψηφοφορίας. Η ηλεκτρονική ψηφοφορία προσφέρεται για γενικευμένη νοθεία και χάλκευση των αποτελεσμάτων.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας, μετά την  αντιδημοκρατική επιμονή της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. για ηλεκτρονική ψηφοφορία υλοποιώντας και την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ για απόσυρση των ψηφοδελτίων και γενικά καμιά συμμετοχή στη διενέργεια εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, αποφάσισε:

α) να καταθέσει με τους εκπροσώπους των παρατάξεων στη Διεύθυνση Α/θμιας  Εκπ/σης Ν. Πιερίας, την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου στις 1:30μ.μ.,τις αιτήσεις απόσυρσης  όλων των ψηφοδελτίων από τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Πιερίας.

β)  να μην  ορίσει κανένα μέλος του Συλλόγου μας εκπρόσωπο στις εφορευτικές επιτροπές.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας  καλεί  τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ορισμό τους ως μέλη εφορευτικών επιτροπών. Σε περίπτωση που δεχτούν πιέσεις από τη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας  για συμμετοχή στη διαδικασία  τους παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη.

Επίσης, καλεί όλους τους συναδέλφους, σε περίπτωση πραγματοποίησης των εκλογών, να απέχουν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία ώστε ο κλάδος με τη συλλογική στάση του να  μη νομιμοποιήσει τη διαδικασία.

 

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητές τρέχουν σε σκάλα σχολείου με τσάντες
Υπ. Παιδείας: Αλλαγές στα μαθήματα αύριο Παρασκευή σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
Εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας - Διαθέσιμο το εκπαιδευτικό υλικό για τις δίωρες εκδηλώσεις της 8ης Μαΐου
Υπ. Παιδείας: Αλλαγές στα μαθήματα αύριο Παρασκευή σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια
προαυλιο
Συναγερμός στο Περιστέρι: Σημάδια καθίζησης σε Λύκειο και γήπεδο μπάσκετ
Ανησυχία για την ασφάλεια μαθητών στο Περιστέρι – Στο «μικροσκόπιο» φαινόμενα καθίζησης σε σχολικό συγκρότημα
Συναγερμός στο Περιστέρι: Σημάδια καθίζησης σε Λύκειο και γήπεδο μπάσκετ
δσ
ΠΑΣΥΔ: Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου & Ελεγκτικής Επιτροπής
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διδακτόρων Δημοσίου ολοκλήρωσε τις αρχαιρεσίες του με ποσοστό συμμετοχής 85,3%, θέτοντας στο επίκεντρο την ενίσχυση του ρόλου...
ΠΑΣΥΔ: Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου & Ελεγκτικής Επιτροπής