Άμεση επαναπρόσληψη των σχολικών καθαριστριών ζητά η ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς - Ιθάκης
«Να ανακληθούν εδώ και τώρα οι απολύσεις όλων των σχολικών καθαριστών / καθαριστριών» ζητά το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ

Την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, για την κάλυψη των αναγκών υγιεινής στα σχολεία ζητά το Νομαρχιακό Τμήμα Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μαζί στον αγώνα για την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών, για την κάλυψη των αναγκών υγιεινής στα σχολεία!!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει την κινητοποίηση των απολυμένων καθαριστριών και των φορέων που παραβρέθηκαν, στο Δήμο Αργοστολίου αλλά και συνολικά στο Νομό. Είναι απαράδεκτο για εργαζόμενους, ακόμη και για είκοσι χρόνια στον τομέα αυτό, να βρίσκουν την «πόρτα κλειστή» στον ΑΣΕΠ, λόγω των απαράδεκτων ρυθμίσεων που  έχουν θεσπιστεί, θέτοντας ως όρους επιλογής για μια θέση σύμβασης Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΑΧ) την ιθαγένεια και την ελληνομάθεια. Επιπλέον, με ευθύνη του ελληνικού κράτους, διαγωνισμός για Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας έχει να διεξαχθεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα, λόγω κορονοϊού, έχει παραπεμφθεί πλήρως το ζήτημα στις καλένδες.

Κι αυτό συμβαίνει σε μία φάση που πολλαπλασιάζονται οι ανάγκες για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία, λόγω της πανδημίας. Είναι ενδεικτικό πως, σε πολλές περιπτώσεις, δίπλα στις απολύσεις, δεν έχουμε αύξηση όσων νέων προσλήφθηκαν στη σχολική καθαριότητα σε σχέση με πέρσι, ενώ ένα μεγάλο κομμάτι έχει προσληφθεί για ολιγόωρη εργασία (τρίωρα, τετράωρα), κάτι που δεν καλύπτει τις ανάγκες καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και συμβάλλει στη μετατροπή των σχολικών μονάδων σε «υγειονομικές βόμβες».

Είναι φανερό πως η κυβέρνηση είναι από κάθε άποψη έκθετη για τις απολύσεις των καθαριστών / καθαριστριών των σχολείων στις οποίες προχώρησε. Η τοπική διοίκηση έχει καθήκον να σταθεί στο πλευρό των απολυμένων και να στηρίξει τα αιτήματα των συνδικάτων.

Διεκδικούμε:

  • Να ανακληθούν εδώ και τώρα οι απολύσεις όλων των σχολικών καθαριστών / καθαριστριών.
  • Να τροποποιηθεί άμεσα το ΦΕΚ 3485 / 22 -08 – 2020, με κατάργηση των αποκλεισμών λόγω μη κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας και λόγω του προσόντος της Ελληνομάθειας.
  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι που δούλευαν στη σχολική καθαριότητα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να γίνουν νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των σχολείων.
  • Να τροποποιηθεί – αυξηθεί αποφασιστικά ΤΩΡΑ ο αριθμός των προσλήψεων, με βάση τις ανάγκες που προκύπτουν για 15 μαθητές ανά τμήμα και για πλήρη κάλυψη των αναγκών καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πολυτεχνείο Κρήτης
Πρυτανικές εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης: Οι 6 καθηγητές που εξελέγησαν ως εσωτερικά μέλη στο Συμβούλιο Διοίκησης
Ανάδειξη Εσωτερικών Μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης
Πρυτανικές εκλογές στο Πολυτεχνείο Κρήτης: Οι 6 καθηγητές που εξελέγησαν ως εσωτερικά μέλη στο Συμβούλιο Διοίκησης
kairos
Καιρός την Πρωτομαγιά: Βροχές και καταιγίδες – Τι αναμένεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Πρωτομαγιά – Πότε έρχεται η πτώση της θερμοκρασίας
Καιρός την Πρωτομαγιά: Βροχές και καταιγίδες – Τι αναμένεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη